Vai var iziet CSDD tehnisko apskati?

Patriotsxyz Reģ.: 25.11.2022

Čau, jautājums.

Man pēc stūres reikas maiņas izleca lampiņas panelī.

ABS un ESP oranžās deg un sarkanā brīdinājuma (ručņika) mirgo.

Vai ar šādu problēmu var iziet apskati?

 
iciks Reģ.: 29.05.2013
3 0 Atbildēt

likumi.lv/ta/id/292396-noteikumi-par-transportlidzeklu-valsts-tehnisko-apskati-un-tehnisko-kontroli-uz-cela

B4. Nedarbojas elektroniskās stāvbremzes vadības ierīce; elektroniskās stāvbremzes brīdinājuma indikators uzrāda nepareizu tās darbību - 2

Patriotsxyz Reģ.: 25.11.2022
0 2 Atbildēt

Paldies, tikai tur norādīts elektroniskā stāvbremze. Man ir mehāniskā.

boliks Reģ.: 22.03.2004
3 0 Atbildēt

Neizies. Visi signāli saistīti ar bremzēm -2 garantēts.

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
1 0 Atbildēt

abs lampa nekad nebija iemesls TA neiziešanai

Freijers Reģ.: 06.09.2018
2 0 Atbildēt

Līdz kuram ražošanas gadam....no 2011.domāju, ka būs 2ks + te jau runā par to, ka elektriskās roķenes kļūdu rāda...

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Nav tā, ka tā stūres reika vienkārši jāpiekodē?

Patriotsxyz Reģ.: 25.11.2022
4 0 Atbildēt

Es gribētu redzēt punktu, kura dēl man tiktu ielikts -2

Jo es tādu neatradu, vienīgi tām mašīnām kuras ražotas pēc 2011. gada. Jo tā ir bloka kļūda, fiziski viss auto strādā.

Kodēt elektriķim pagaidām neizdodas, sarežģitas smadzenes.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
1 0 Atbildēt

Ja jau esi tik pārliecināts, tad droši brauc uz csdd un pēc tam noziņo, ko tev ieliek.

Patriotsxyz Reģ.: 25.11.2022
1 0 Atbildēt

Diemžēl neesu nemaz pārliecināts, cerēju varbūt kādam ir bijusi pieredze vai arī zina punktu kurš attiecas uz šo. Jo likumi.lv es neredzēju.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 2 Atbildēt

Ar rokas bremzi vienkārši, 2008 gada Honda jau labi laiku apskati eju ar atslēgtu rocenes "sensoru", attiecīgi nekāds indikators nedeg.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

P.S. rocenes lampiņa dažādi mirgojot (vismaz manam verķim) nozīmē/signalizē, ka ir vēl citas problēmas parādijušās "ap" bremžu sistēmu, attiecīgi rocenes "sensoru" atslēdzot es "pazaudēju" tikai vizuālu indikatoru neatlaistai rocenei un idiotisko "uz nerviem krītošo" pīkstuli, savukārt visi citi kļūdas stāvokļi joprojām tiek indicēti. Izveicot kādus citus "uzlabojumus" es pazaudētu iespēju pamanīt šos citus ar bremzēm saistītos kļūdu stāvokļus.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
4 0 Atbildēt

Rokasbremzes lampiņa var nozīmēt arī zemu bremžu šķidruma līmeni. Zaļš gurķis būdams nepievērsu tam uzmanību, kamēr paliku bez bremzēm.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
3 2 Atbildēt

Ar šādu problēmu vajag evakuatoru saukt, nevis apdraudēt citu satiksmes dalībnieku drošību, kur nu vēl uz TA braukt.

core Reģ.: 03.01.2017
3 2 Atbildēt

Nevajag pārspīlēt.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 1 Atbildēt

Stūres leņķa sensors tur ir? Kas (tas) par auto- vai (varbūt) kāds 972trā gada belaruss? Vai tā uzmainītā reika pēc savas konfigurācijas atbilst konkrētajam auto?

Abs/Esp kļūdu pēc dažādām šitādām manipulācijām (iespējams) var novērst, ja uzreiz pēc piestartēšanas izgroza stūri uz abām pusēm līdz atdurei un tad vēl kādu gabalu pabrauc.

Kādu tur na/uj apskati, slēdz klāt kompi un skaties- kas tur ir, nuinafig ar tādu pa ielu braukt, kur nu vēl ziemā.

Konuss Reģ.: 10.02.2015
0 0 Atbildēt

Nav bijusi pieredze ar stāvbremzes lampu un apskati, bet ir ar bremžu kluču nodilumu sensora brīdinājumu panelī. Ar bremzēm tehniski viss kārtībā - bojāts sensora vads, tāpēc panelī ir brīdinājums par bremžu kluču nodilumu. Interesanti, ka panelī šī kļūda parādās, taču pieslēdzot pie kompja par to ne miņas. Biju pārliecināts, ka tehniskajā apskatē gan aizrādīs, ka panelī šāds brīdinājums, arī sazvanot CSDD par transportlīdzekļu tehniskajiem noteikumiem atbildīgās nodaļas vadītāju un izstāstot situāciju, saņēmu atbildi, ka noteikti dabūšu 2, jo arī visiem sensoriem jābūt kārtībā. Tā kā problēma galīgi nav kritiska un plānoju to novērst pie nākamās bremžu kluču maiņas, tad mēģināju iziet apskati - kā būs būs. TA pa nullēm, pat bez mutiska aizrādījuma par to brīdinājumu.

Bet jā - stāvbremzes lampiņa mēdz norādīt arī uz citām bremžu sistēmas kļūdām.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Tēva auto vispār uzlikti kluči, kam nav nekādu sensoru un vadu, tāpēc ziņojums par kļūdu ir visu laiku. Tēvu tas nesatrauc, TA arī.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Par katru konkrēto auto būtu jāpalasa servisa info.Drīzāk ka googlē.Piem, dažai pat pacmitgadīgai Vag ddmašīnai degoša esp lampiņa var nozīmēt neatbilstošu iesmidzināšanas momentu vai pat kritisku sūkņa izdilumu.

Bremžu sensora vads ir "labs" jautājums.Jo bojāts tas var izrādīties gan pie pašām uzlikām, gan savureiz metru tālāk kādā grūti pieejamā vietā.

Pārrāvums bremžu sensora vadā visādiem audi ir tipiska vaina jau kopš pagājušā gadsimta.Var gadīties pat relatīvi pajaunam.Ja nu jāmaina viss saišķis, var būt izdevumi un problēma pareizi to izdarīt (kurā vietā griezt).

Jaunākiem vag auto ir tipisks scenārijs, kad datordiagnostika vienkārši uzrāda nestrādājošu mezglu sakarā ar "kļūdu citā blokā".Iznākums var būt divējāds- vai nu pats "diagnosts" ir lohs, vai arī atsevišķi viltīgāki servisi to visu penteri var izmantot vnk klienta apjāšanai.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

Jau te kādreiz rakstīju. Gadījums no dzīves A6 reti reizēm bloķējās bremzes un auto nekust. Dīleri mainīja bpedāļa slēdzi, restartēja utt uc. Rezultātā zviedrijā ziemā atkal stop. Pavilkt loģiski nevar. Evakuātors, servis, maiņas auto. Zviedri samaina jaunu akumulātoru noresetē un verdikts. Švaks aķis bijis Nu izmaksas neskaitam. Loģiski nekas netiek atrisināts, auto brauc...Kad LV pēc laika atkal stop...Rezultātā vaina banāli vienkārša, lietus sensors stiklā ir palicis nehermētisks, dod nepareizu signālu blokam kas savukārt domā ka ir slapjas bremzes un automātiskā bremžu pažāvēšanas funkcija tā sabremzē, ka nevar pabraukt vispār.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti