Audi A4 B5 1.6 benzīns 1995. iedarbināšana

RInalc Reģ.: 06.07.2024

Sveiki!

Braukājos ar Audi A4 B5 1.6 benzīnu, vienu dienu lejot degvielu paskatījos uz cenām, nospļāvos par tiem 5 centiem un ielēju 98.

Es domāju, ka pilnīgi sakritības pēc, no nākamās dienas auto sāka niķoties.

Pielaižot, griež pāris sekundes līdz pielec. Vienalga, silts vai auksts motors, pēc kādām 5-10 minūtēm pastāvot, griež stingri ilgāk kā parasti pirms iedarbinās. Citu reizi pēc ilgās griešanas pielec bez problēmām, retāk noslāpst, sajūta ka aizrītos, bet manuprāt ja būtu nopludināti cilindri tad ar kameru būtu redzējis vismaz kautkādu mitrumu.

Pieslēdzām pie kompīša, viena kļūda, ka slikti dati no impulsa kloķenes sensora. Nomainīju, nelec tā pat, bet apgriezieni palika stabilāki(ārpus konteksta problēmiņa, nedaudz staigāja tukšgaitā)

Izmēriju kompresiju, pirmais grieziens visiem 4 cilindriem 6bar, pēc vairākiem 14bar. Nobraukums 315000km, izskatās ka īsts, 2006. gadā ievedot bija 120 tūkstoši, pārējie gadi mūsu rokās. Paskatījos ar kameru cilindros, skaisti, sauss, virzuļi protams nedaudz apdeguši, bet redz ražotāja apļu zīmējumiņus, sienās hones redzamas.

Pārbaudīju sveces, dzirkstele pašvaka. Svečvadi OK. Nomainīju beganoku un sveču sadalītāja vāciņu. Slikti lec tā pat.

Izvilku ārā degvielas spiediena regulatoru, izskatījās perfekti. Cerēju, ka varbūt sietiņs aizdirsies, bet tiešām izskatijās kā jauns.

Izslēgtās problēmas līdz šim, gaiss(filtrs mainīts nesen), dzirkstele, kompresija, starteris izklausās kā kādreiz, negribās domāt, ka pie vainas.

Degvielas filtrs mainīts arī nesen.

Turpmākais plāns, izmērīt degvielas spiedienu un atkal pieslēgt pie datora.

Ja tur viss kārtībā, manā galvā atliek tikai sprauslas vai vadības bloks.  

Esmu zaļš gurķis šajā jomā. Vēlētos atrast kas zvēram slēpjas vēdarā savām rokām. Paldies!

 
650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kas vairs atceras, bet ka tik šitiem nebij kkāds knifs ar bbākas ventilāciju (vai pareizāk benzīna tvaiku apriti,vai hvz kā tur to zinātniski sauca)- sākot no paša bbākas vāciņa un beidzot ar kaut kādu ne ta vārstu ne ta filtru kkur zem kapota pie gaisafiltra kastes- resp, trubas galā,kura kaut kādīgi ir savienota ar bbāku.

Mošk tas 98tais tev kādus liekus tvaikus kkur tur visā tajā ssuuda uzpariktē uzvārīja vai tanka pistoles strūkla kādus vecus meeslus pacēla un tas vārsts vairs netiek galā.Varbūt bbākā dēļ veca/aizdrirsta vāciņa vel papildus rodas kāds vakuums,jebt vēl sazin kādas sagadīšanās vai vecuma izpausmes tai sistēmai kopumā.

RInalc Reģ.: 06.07.2024
0 0 Atbildēt

Šis izklausas tiešām interesanti. Šī bija pirmā reize, kad tētis pa 18 gadiem ar šo mašīnu redzēja degvielas lampiņu. Pirmo reizi nobraukāju līdz nullītei, lai izmērītu bāku. Būs jāpapēta, varbūt degvielas filtrs, vai kas cits!

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu kā jau teicu, arī ieguglējot uzrādās šī mistiskā problēma.Kaut kādām arī dd mašinu markām (ka tik ne volvoreno) šhitas te ventilācijas suuds bija novērojams.Savulaik visādiem amerikāņiem tas arī bija biežs simptoms.Tas greizais spiediens tur traucē visu to benzīna apriti- nepareizi jauc degmaisījumu un hvz vēl tur viskautko.Ja tu pārējo visu esi pārbaudījis, nu tak skaidrs ka tā mašina nav jauna un šī te suuda ventilācija visdrīzāk ir laika gaitā aizdrirsta.Nu kaut vai tikdaudz, lai būtu pamatojums to profilaktiski iztīrīt un izslēgtu no varbūtējo iemeslu listes.

Palasi piem šo lappusi,- notin zemāk, kur teicējs gosy97 plaši izklāstījis: www.audi-club.ru/threads/ploxo-zavoditsja-na-gorjachuju.197722/page-4

Centis_Nuudele Reģ.: 26.11.2007
0 0 Atbildēt

Vai esi mēģinājis pirms startēšanas dažas sekundes paturēt ieslēgtu aizdedzi?

RInalc Reģ.: 06.07.2024
0 0 Atbildēt

Jā, pārsvarā bez izmaiņām.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Vadības bloka pašdiagnostika ir domāta lai palīdzētu noķert problēmas kas parādās un pazūd, nevis lai aizvietotu datoru turošā cilvēka smadzenes! Motors nelec jo tiek padots neadekvāts degmaisījums - protams ka pēc zāģēšanas motors ir vismaz daļēji aizlietā stāvoklī, jo startējot degviela tiek padota, iedarbinās vai nē.Pirmā lieta kas jāpārbauda ir dzeses temp devējs, pārbaudot tā rādījumus, vēlams gan siltam, gan aukstam motoram. Tālāk, protams, pastāv varbūtība ar greizām adaptācijām, ar ko man pieredzes nav, bet nu - ja slēdzoties klāt ar kompi, tiek izmantots VCDS, vajag paprovēt atjaunot rūpnīcas uzstādījumus. Ja "200k km mūsu rokās" nozīmē vienu īpašnieku Latvijā, tad jautājums - kad pēdējoreiz lambda mainīta? Ja nekad, vai vienreiz kaut kad sen, tad var nomainīt arī to; nominālais resurss cirkonija šaurjoslenēm ir 100k km un varbūt pussprāgušas vai beigtas lambdas dēļ vadības bloks iemācās šķības adaptācijas.

RInalc Reģ.: 06.07.2024
0 0 Atbildēt

Lambda zonde jau pašā sākuma bija kā variants ko vajadzētu mainīt, bet kad elektriķis pieslēdza datoru, domāju, ka tas visas aizdomas par elektrisko sistēmu tomēr nolikvidē.

Jā, visdrīzākais, ka lambda zondei ir tie visi 315k.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Nākamreiz tankā paskatoties uz cenām nospļaujies un iegāz dirseli. Dzīve būs vēl jautrāka.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Nevarētu šis būt no 98 benzīna. Visdrīzāk sakritība.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Piekrītu. 98-ais varētu attiekties tikai uz detonācijas sākuma punkta nobīdi, kas noteikti neattiecas uz motora iedarbināšanas problēmām.

Pats leju 98. 95. vietā. Nestē. Gan daudz jaunākam auto. Un kaut gan ražotājs manuālī apgalvo, ka liet var, bet jēgas nebūs, tomēr man pašam radies iespaids, ka auto nedaudz labāk paātrinās, papildus neliela degvielas ekonomija 0.5-1.0 l/100km, un pieņemu, ka labāki atgāzu rādītāji TA.

Nu, un saprotams, nav nekādu problēmu ar iedarbināšanu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

"pieņemu, ka labāki atgāzu rādītāji TA" - par šito naivas cerības. Par pārējo, iespējams, un veselu divu, nevis viena iemesla dēļ...

RInalc Reģ.: 06.07.2024
0 0 Atbildēt

Sēž pie datora, lasa forumus un meklē mazāko iemeslu paburkšķēt...

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Neņem to veco perdeli galvā, viņš jau sen tāds traumēts.

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Pag, pag, tu tikko uzrakstīji, ka izbrauci pirmo reizi bāku līdz nullei! Tad skaties vien to degvielas filtru!

core Reģ.: 03.01.2017
1 0 Atbildēt

Piekrītu.

RInalc Reģ.: 06.07.2024
1 0 Atbildēt

Līdz šim domāju, ka vienīgais faktors bija ka ielēju to 98.! Bet rakstot šo ierakstu, sapratu ka ir taču vēlviens. Tik tiešām, pirmo reizi taču bāku līdz nullei nobraucu. Mainīšu filtru, un cerēšu uz labāko. Jāpabraukā atkal tukšāku bāku, gribu paskatīties kā iekšā izskatās + to sūkņa recīveri aplūkot. Paldies!

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

Aizbrauc pie autospecu Jurčika. Viņš sievas veco dīzeļmersi jau 2 nedēļu nevar atrast vainu kāpēc reizēm nelec. Visu iespējamo jau pa riņķī apkārt nomainījis un nekā...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Es jau te esmu stāstījis, ka manai KIA bij' šaāds gadījums. Tekstā lasu " degvielas filtrs mainīts nesen" tieši man pēc šādas operācijas kienieeks neleca vispār. Kāpēc?

Laika gaitā degvielas trubiņas paliek nehermētiskas un sūc gaisu degvielas vietā, degvielas padeves sistēma ir tukša un tāpēc arī man bija nedaudz japagriež pēc ilgākas stāvēšanas. Veicot filtra nomaiņu visas tās trubiņas tika izdjorgātas un vispār neleca. Vienkārši uzzlikām plastmasas savilceju, lai ir hermētiski noslēgtas. Izmaksas tuvu nullei, bet čakars gan liels

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

ZZZZ rakstīja: Aizbrauc pie autospecu Jurčika. Viņš sievas veco dīzeļmersi jau 2 nedēļu nevar atrast vainu kāpēc reizēm nelec. Visu iespējamo jau pa riņķī apkārt nomainījis un nekā...

Iesaki Jurkam šito forumu - eksperti saremontēs

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Jurka noteikti jauca motoru ārā pirms pārliecinājās par degvielas padevi D.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā, bpļaķ, turbiņas sūc suudu.Bet,ja bākai ir vienkārši no vecuma aizsūdojies skrūvējamais vāciņš, kā rezultātā tur rodas gaisa retinājums? Diez stikla pudeli būtu viegli izdzert(izsūkt), vismaz ik pa laikam neiespļaujot tajā kādu porciju gaisa? Nahfig diez tam suudam ir vispār izdomāta tā bbākas ventilācijas sistēma,turklāt vēl ar atsevišķu vārstu/fīltru? Varbūt ka jāpamēģina padarbināt ar vaļēju bāku?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nezinu, 650, tādas problēmas ar bākas? vāciņu nekad nav bijušas.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Un, ja kas, jaunajam X trailam tādi anahronisms kā skrūvējams bākas vāciņs nemaz navf. Ieliec savu štoku un izvelc. Pat nav jānokrata 

RInalc Reģ.: 06.07.2024
0 0 Atbildēt

Mēģināju bez vāciņa, tā pati problēma. Vāciņš strādā, notestēju ar ļoti zinātnisku paņēmienu - mute.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tad neko, atrodi to ventilācijas trubu un iepūt/trubā ;p 

Vēl jau ir arī visādi temperatūras devēji, kuru pareizs "devums" nosaka pareizu degvielas maisījuma sasstāvu iedarbināšanas brīdī. Lambdazonde arī var nerādīt nekādu kļūdu, bet izrādīties tomēr suudīga (nolietota).

RInalc Reģ.: 06.07.2024
0 0 Atbildēt

Izmērīšu degvielas spiedienu un tad domās tālāk. Degvielas filtrs, lambda

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti