Cik bieži tiešām jāmaina motorā eļļa, ja brauc maz km gadā

Man auto stāv vairāk, nekā brauc - gadā sanāk kādi 6000 km, bet servisu grāmatiņā rakstīts mainīt pēc 15000 vai reizi gadā. Pēc mana prāta pie tik maza nobraukuma laiks un aukstie starti eļļu nolietē vairāk par kilometriem, tāpēc mainu reizi gadā neatkarīgi no km. Kā jums - turaties pie ražotāja intervāla vai koriģējat pēc reālā braukšanas rakstura?

Tak pirms nedēļas šito visu jau izspriedām. Varēji vienkārši turpināt iepriekšējo topiku, ja palika vēl jautājumi.

Par to reizi gadā - pastāv uzskats, ka eļļa, kas pabijusi strādājošā motorā (respektīvi augstā temperatūrā), sāk palēnām degradēties, un tas degradācijas process lēnām turpinās pat, ja mašīna nebrauc. Tādēļ pēc gada iesaka mainīt.

Es arī šad tad neatrodu veco tēmu un uzcepu jaunu forumā, kā man gadījās ar dronu lidošanu virs privātas teritorijas. 

Doma ir tāda, ka labāk ir uzrakstīt un uzsākt jaunu tēmu forumā, nekā neuzrakstīt, jo nevari atrast veco.

Neesam mēs sterili, tā ka paldies par aktivitāti un prieks redzēt jaunus foruma lietotājus, kas orientējas tēmā.

darklight rakstīja:

Tak pirms nedēļas šito visu jau izspriedām. Varēji vienkārši turpināt iepriekšējo topiku, ja palika vēl jautājumi.

Par to reizi gadā - pastāv uzskats, ka eļļa, kas pabijusi strādājošā motorā (respektīvi augstā temperatūrā), sāk palēnām degradēties, un tas degradācijas process lēnām turpinās pat, ja mašīna nebrauc. Tādēļ pēc gada iesaka mainīt.

Darklight pareizi teica par termisko degradāciju. No manas puses vēl viens punkts - pie maza nobraukuma un aukstiem startiem eļļā uzkrājas kondensāts un degvielas piejaukums, kas pilnu gadu nenoiztvaiko, ja brauc tikai īsus posmus. Es arī turos pie reizi gadā, neskatoties uz km. Kāds motors tev - benzīns vai dīzelis? Dīzelim ar EGR un DPF īsie braucieni vēl vairāk sasmērē eļļu.

Benzīns, un braucu galvenokārt pilsētā - īsi posmi, bieži auksti starti. Tā ka droši vien tieši mans gadījums, kur laika faktors ir svarīgāks par km skaitītāju.

Ar šo saskāros 2014 g Insignijai.Tur papildus motora eļļošanās sistēmas filtrs ar apkopi kas jāveic apmēram pie zobsiksnas maiņas.Kārba no motora jāatbida,un tur tāds padārgs pasākums ,ap 600eur,jo sakrājoties kondensātam,laicigi nemainot eļļu aiziet ciet filtrs un pazūd dzinēja eļļas spiediens, un spiediena sensors ir tikai modeļiem no 14 gada.Tapēc iepriekšējo gadu modeļi dēļ šīs problēmas bieži palika bez dzinēja.

Nu, man par auto ar mazu nobraukumu gadā servisā teica, ka reizi divos gados pietiek. Nedomāju, ka eļļā var uzkrāties kondensāts, jo eļļai sasniedzot darba temperatūru, tas iztvaikos un aizies caur kartera ventilāciju. Eļļas degradācija: protams, bet mazlietots auto parasti netiek pakļauts lielām vai ilgstošām slodzēm, kur šis faktors būtu kritiski svarīgs.

imzz, daļēji piekrītu par iztvaikošanu, bet pilsētas īsajos braucienos eļļa bieži pat nepaspēj ilgi paturēties pie darba temperatūras, tāpēc tas process var nenotikt tik pilnīgi kā uz šosejas. Man liekas svarīgāka par kondensātu ir piedevu izsīkšana - pretkorozijas un tīrītājpiedevas strādā vairāk laika, nevis km griezumā. Eļļa nav tik dārga, lai uz tās taupītu, tāpēc pats paliktu pie reizes gadā. Cik ilgi tev tas auto ar divu gadu intervālu jau brauc bez sūdzībām?

Lasītākie raksti

Jaunie raksti