Kārtot: Augošā secībā
1 2
jaaanis 26.07.2023 10:18

iAuto sadaļā "Dienas lasītākais raksts" pamanīju šo: 

iauto.lv/pie-stures/celu-reportieris/25581-arzemes-registreta-auto-vadisanai-latvija-vairs-nav-iznemumu-latvija-deklaretiem-autovaditajiem-jamaksa-nodoklis .😆

Vai tiešām 6 gadus vecs un šobrīd pilnīgi neaktuāls, jo ši norma ir atcelta, raksts ir starp dienas lasītākajiem? 😏Vai arī kāds softiņš laiku pa laikam paceļ vecos rakstus un ieliek šajā sadaļā?😎

jaaanis 22.05.2023 9:56

Volx rakstīja:

jaaanis rakstīja: Kad man VWB8 nobeidzās aķis tad nebija nakādu paziņojumu un erroru. Vienīgi, ko es pēc tam tikai sapratu, ka start/stop sistēma ļoti reti slāpēja nost dzinēju, jo kompis saprata, ka aķis ir par švaku. 

Orģinālais VW aķis nokalpoja tikai 3,5 gadu, jo tas bija kaut kāds noname korejiešu aķis😡.

Man ir aizdomas, ka tu runā par kkādu lietotu mašīnu kurai vienkārši uzlikts nepiemērots aķis.

Aizej uz kādu specializētu aķu veikalu un paprasi kāds tavam autiņam ir piemērots un salīdzini ar to, kas tev bija.

Protams, ka es runāju par lietotu mašīnu, jo jauna tā bija tikai 2017. gadā, kad es ar to izbraucu no Moller, bet turpmākos 6 gadus tā ir lietota 😎.  Aķis pēc parametriem bija atbilstošs, bet korejietis. Tieši ar tādiem pašiem parametriem arī tagad ir uzlikts, tikai jau Bosch.

jaaanis 19.05.2023 13:49

Kad man VWB8 nobeidzās aķis tad nebija nakādu paziņojumu un erroru. Vienīgi, ko es pēc tam tikai sapratu, ka start/stop sistēma ļoti reti slāpēja nost dzinēju, jo kompis saprata, ka aķis ir par švaku. 

Orģinālais VW aķis nokalpoja tikai 3,5 gadu, jo tas bija kaut kāds noname korejiešu aķis😡.

jaaanis 27.03.2023 16:57

Dažiem ir priekšlikumi, kā mzināt sastrēgumus Krastmalā, vismaz vienā virzienā

www.facebook.com/TVzebra/videos/892304065372012/?locale=lv_LV

jaaanis 14.03.2023 13:23

www.la.lv/foto-ka-izskatisies-rigas-centrs-pec-rail-baltica-integresanas-pilsetas-infrastruktura

No pievienotajām vizualizācijām izskatās, ka nekādas būtiskas satiksmes organizācijā nebūs. Būs tikai vairāk krūmu un vairāk gājēju pāreju

jaaanis 11.10.2022 11:33

Ko nozīmā "mazpieejama"?

Ja auto ir noparkots atļautajā zonā tad kur problēma? Visticamāk tas prihvatizators pats arī aizbrauks atpakaļ uz centru.

jaaanis 24.02.2022 19:18

Vēl viens putina trollis

jaaanis 24.02.2022 16:32

Neesmu aizmirsis un saprotu, ka preču kustība tāpat būs, bet tas nemazina faktu, jo mazāk krievijas preču un pakalpojumu tiek pirkti, jo grūtāk būs viņiem.

PĒRKOT KRIEVIJAS PRECES UN PAKALPOJUMUS JŪS ATBALSTĀT KRIEVIJAS EKONOMIKU UN ATIECĪGI ARĪ VIŅU KARASPĒKU.

jaaanis 24.02.2022 16:22

LMT viedtelevīzija - nav neviena krievijas kanāla

jaaanis 24.02.2022 15:46

Aicinu boikotēt krievijas preces. Tai skaitā arī TV piedāvājums, kuros ie iekļauti krievijas tv kanāli, jo kaut arī ja neskatāties krievijas kanālus jūsu naudu viņi saņem.

kursors.lv/2022/02/24/mobilas-lietotnes-kas-palidzes-noskaidrot-vai-prece-razota-krievija/

jaaanis 19.06.2021 9:37

Krotow rakstīja: Ievies savu kaķi.

Lai iet kaimiņu dārzā atriebties

jaaanis 18.06.2021 11:25

Jautājums, kā panākt, lai kaimiņu kaķi nenāktu manā dārzā *irst. Priekšlikums par suni īsti nederēs, jo tad sūdi būs vēl vairāk. Man patīk dzīvnieki un negribu viņiem darīt pāri, bet negribu vākt viņu sūdus. Ir idejas, kā aizbiedēt kaimiņu kaķus, lai viņiem nebūtu vēlme atgriezties manā dārzā?

jaaanis 10.05.2021 8:27

....uz valsts galvenā autoceļa Rīga-Ventspils (A10) posmā no Rīgas līdz Jūrmalai (13,45.-18,78. km)....

Laika starpība šajā posmā atrumam 90 vai 110 ir tikai 39.sekundes.

Līdz Sēnītei varēs iegūt 3.min.

P.S. man nav iebildumu par atrāku braukšanu, tikai patīk cipari

jaaanis 22.03.2021 16:56

Ja ir metru augstas kupenas tad gribu redzēt kurā malā tu iesi? Mans izdzīvošansas instikts liek iet pa pareizo pusi, lai redzētu kur brauc auto un ja nepieceišams tad lekt kupenā.

Es runāju ne tikai par pārvietošanos tumsā, arī dienas gaišajā laikā ir tik pat daudzi vadītāji, kas nejēdz apbraukt gājējus.

Dienas gaišajā laikā var redzēt, ka ~ 1/3 nejēdz apbraukt gājējus, jo viedierīces ir svarīgākas par skatīšanos uz ceļu.

jaaanis 22.03.2021 14:01

Piekrītu, ka noteikumos noteiktais "vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem" ir nepietiekams, būtu jānosaka, kāds ir minimālais laukums šiem atstarojošiem elementiem.

Es tumšā dienaksts laikā vienmēr skrienu ar atstarojošo vesti, bet tāpat ir salīdzinoši daudzi vadītāji, kas to nespēj pamanīt un pat necenšas apbraukt.

jaaanis 22.03.2021 13:53

Ja Tu biežāk staigātu ar kājām tad, domāju, tavs viedoklis būtu diametrāli pretējs.

Par cik es nedzīvoju Lielpilsētā un visas sporta zāles arī kādu laiku ir slēgtas tad nekas cits neatliek kā iet ārā skriet. Bet par cik man pie mājām iespēja skriet ir vai nu pa mežu vai arī pa ceļa malu, un ņemot vērā šīs ziemas sniega daudzumu faktiski variants bija tikai viens, pa ceļa malu. Un mani novērojumi ir tādi, ka vidēji katrs 15. vadītājs pat necenšās apbraukt gājēju arī tad ja pretī neviens nebrauc un brauc garām burtiski dažu centimetru attālumā. Par cik šoziem ceļa nomales faktiski nebija (sašķūrēti sniega valņi), pārvietošanā pa ceļa malu bija īpaši ekstrēma. Vienā dienā vienai vadītājai pat centos ar roku vizuāli parādīt, lai apbrauc man apkārt, jo pretī viņai neviens nebrauca, tā vietā viņa sāka spiegt automašīnā (to par cik mašīnai logs bija mazliet atvērts to varēja labi dzirdēt), un pat necentās bremzēt vai izvairīties no manas rokas.

P.S. nenoliedzu, ka bieži gadās "melnie" gajēji tumšā dienakts laikā, bet daudz vairāk ir autovadītāji, kuriem nevajadētu atrasties uz ceļa.

jaaanis 22.03.2021 11:42

viencexperc rakstīja: Visvairāk līķu parasti ir kājāmgājēji, daudz - naktīs ceļu malā esošie cilvēki.

Bet neviens normāls cilvēks naktī neskrien uz 120 ar vājām gaismām. Ja tev ir slikta nakts redze, ( tā saucamais vistas aklums) tad varbūt pat uz 90 tev nevajag braukt.

Citēšu sevi - "ja aiz pilsētas visi brauks uz 70km/h bet pilsētā uz 30, avāriju skaits un līķu skaits saruks par 50%"

Statistikā es neiekļauju stāvvietu avārijas.

viencexperc: "Visvairāk līķu parasti ir kājāmgājēji, daudz - naktīs ceļu malā esošie cilvēki."

Un kurš pie tā ir vainīgs? Kāda ir statistika?

jaaanis 22.03.2021 11:39

viencexperc rakstīja: Kad cilvēks veic apdzīšanu, tas nozīmē, ka cilvēks brauc ĀTRĀK kā citi satiksmes dalībnieki un NEIEKĻAUJAS plūsmā. Tas saistīts ar nepareizu ātrumu, ja notiek avārija?

PROTAMS.

Tas pats ar distanci, utt.

Jā, ātrums nav vainīgs stāvvietu avārijās, bet tās ir praktiski bez sekām ( špakteļtautai iespējams, tas ir vispopulārākais avāriju skaits), bet citās valstīs uz to maz pievērš uzmanību.

Ja mēs runājam par līķu skaits samazināšanu uz ceļiem, tad tur nepārprotams līderis ir ātrums, nevis sasists bamperis stāvvietā.

viencexperc "Jā, ātrums nav vainīgs stāvvietu avārijās, bet tās ir praktiski bez sekām ( špakteļtautai iespējams, tas ir vispopulārākais avāriju skaits), bet citās valstīs uz to maz pievērš uzmanību."

Kas ir citas valstis? Indija, Krievija vai kāda Āfrikas valsts?

Gan Eiropā, gan ASV auto nomas iekasē naudu par katru skrāpējumu (bukti). Attiecīgi vienmēr jāpiemaksā par bezpašriska kasko, dēļ Lohiem, kas nemāk durvis atvērt.

jaaanis 22.03.2021 11:14

+ dzimstības veicināsania, jo blakus bija karaosta (militāristi)

jaaanis 18.03.2021 15:51

Viens lohs, kurš pilnīgi tikšā stāvvietā apstājās tieši blakus

foto2.inbox.lv/jaaa-nis/23-04-2018/20180320-212344.jpg

jaaanis 18.03.2021 15:50

msh rakstīja: Ja tavai mašīnai kāds stāvvietā var ar durvīm iesist durvīs bukti, un tevi tas satrauc, tad tu esi lohs, jo pats esi pie tā vainīgs - gluži tāpat kā tad, ja tu brauc ar mašīnu kurai ir lieli ripuļi ar plānu gumijas kārtiņu, un tu pavasarī kādu riepu/disku kaut kur sasit nah lupatās. Abos gadījumos tā ir bijusi tava personīgā izvēle - braukt ar mašīnu kuras ārpusē stils ir bijis svarīgāks par praktiskumu. Nu labi - ja lieli ripuļi ir vienkārša nolaidība, moldingu trūkums ir tāds divdomīgāks variants; mašīnas ar moldingiem praktiski neeksistē - bet nu ja tev tik šausmīgi uztrauc kaut kādas sīkas buktes, vari tos moldingus ierīkot.

Moldingiem piedevām ir dubults efekts - tie ne tikai pasargā durvis uz kurām tie atrodas, bet arī citu mašīnu durvis; būdami izvirzīti un atrodoties izvirzītākajā durvju posmā, priekšējo durvju moldingu aizmugurējās kantes atvērtām durvīm ir izvirzītākais punkts; svempjoties ārā no mašīnas šaurā stāvvietā ir stipri mazāk jāsatraucas par iespēju sašvīkāt blakus mašīnas durvis, jo ja tur būs kontakts, tas būs plastmasa pret metālu, nevis metāls pret metālu...

Mani uztrauc buktes manai vai manā lietošanā esošai mašīnai, jo katra bukte ir fiansiāli zaudējumi tieši man. Un mani kaitina lohi, kas nemāk vai nevēlas uzmanīgi atvērt durvi, jo es nesaprotu kādam loham ir jābūt lai apzināti nodarīti zaudējumus citām personām.

Ieteikumi parkoties citur nedarbojas, jo lohi (kuri apzināti bojā blakus stāvošās mašīnas) apzināti parkojas blakus arī stāvvietas otrā galā noietotam auto.

jaaanis 03.12.2020 17:17

GB12 rakstīja: Nē, mana "pareizā dogma" ir - izvērtēt to, kas nāk no, taviem vārdiem, "oficiālās propogandas", bet īpaši netērēt laiku ar "avotiem", par kuriem diezgan droši var pieņemt, ka tie dirš. Nu, ja nu vienīgi, lai pasmietos par šo konspiratoru kārtējām radošuma izpausmēm...

Bet tas jau sen ir zināms - sazvērestības teorijām un to izplatītājiem pārsvarā pieslienas neizglītoti, par sevi nepārliecināti cilvēciņi, kuri ir ieciklējušies uz to, ka pie viņu neizdevušās dzīves vainīgi ir citi (valdība, Soross, mediji, ilumināti utt.), jo tā viņi var attaisnot to, ka patiesībā pie viņu problēmām lielā mērā tomēr vainojami ir paši, un tad uzrodas kāds pļaviņveidīgais, kurš, izrādās, šo viņa dogmu apstiprina. Un tad jau jā - tādu "kanālu infa izklausās ticamāka" un tajos jau nu nemaz "neož pēc sūdiem, vai nu jau tiešā tekstā, vai lasot pa diagonāli".

pilnībā piekrītu

jaaanis 01.12.2020 11:05

Labā štelle ir apsildāmie stikli. Atkausē atrāk nekā nokasīt.

jaaanis 17.11.2020 10:19

smaidiigais rakstīja: Var pirkt pogu un tad piešūti klāt uzvalku. Bet var arī iegādāties krēsliņu, kas piemērots mašīnai

Ar pirmo bērnu noticēju šādiem glupiem ieteikumiem, nopirku mazos ratus, mazo kulbu un kompaktu krēsliņu (viss pielāgots mašīnai nevis bērnam). Pēc pirmā mēneša lietošanas sapratu, ka tā ir ņirgāšanās par bērnu. Un uzdevu sev vienkāršu jautājumu, kas man ir svarīgāks, sportiska mašīna man vai ērta mašīna manai ģimenei. Tieši tāpēc nopirku gan lielāku mašīnu, normāla izmēra krēsliņu, gan normālus ratus ar liela izmēra riteņiem utt.

Tagad bērni ir paaugušies tāpēc atkal braucu ar kompaktu auto.

jaaanis 17.11.2020 10:08

Par kādu vecumu Tu runā, kādi 5%? Līdz 1 gada vecumam visi 100% ir jāvedā atmuguriski, citādi krēsliņam nav nekādas nozīmes.

1 2

Lasītākie raksti

Jaunie raksti