Kārtot: Augošā secībā
1 2
Einstein 15.04.2010 9:55

Negribu gan liekot roku uz sirds apgalvot, ka 125 ir par knapu, bet, ja rodas vēlme tai kvadrai pielikt piekabi un malku vest vai sniega lāpstu un ziemā ceļu tīrīt, tad diezin vai ar to pietiks. Ja tikai savu rumpi vest no punkta A uz punktu B, tad cita lieta, bet varbūt Tev tā kvadra vēl arī kādiem citiem darbiem noder? Dexter, padomā kārtīgi!

Einstein 15.07.2009 10:41

man ir tanka domkrats. Aprūsējis, protams, bet tas pieder pie tanku būšanas. Funkcionējošs. Riteņu naf. Soore

Einstein 03.06.2009 13:27

Es, savukārt, pirmdien pārliecinājos, ka ne visi cp ir orientēti tikai uz naudas "pelnīšanu". Uz Mūkusalas ielas otrajā joslā bij nosprādzis viens audi. Tieši tajā brīdī garām braucošie cp apstājās, viens uz brīdi apturēja satiksmi, otrs tikmēr palīdzēja audi šoperim nostumt to lamatu no ielas Kuršu bencīntankā. Es nudien biju patīkami pārsteigts.

Tā lūk...

Einstein 27.04.2009 15:05

WALA rakstīja:

druknais1 rakstīja: Vai tad šitos ROBIX-sus nebūvēja SARKANAJĀ ZVAIGZNĒ? Tas jau turpat pie vef tilta bija.

Būvēja, un vēl labu laiku pēc rupnīcas iznīkšanas tur bija dabonamas rezerves daļas gan mopēdiem gan visam citam ko jamie ražoja !!!

Man šķiet, ka šamējos kopā krāmēja ar ungāriem un, ja nemaldos, tad ungāri joprojām tos taisa. Ne precīzi tādus, protams, bet principā ar Robix vārdu kaučkādi kultivatori tiek ražoti.

Einstein 27.04.2009 8:46

Foley rakstīja:

Einstein rakstīja: man no pēc-padomijas laikiem ir saglabājies tāds Robix- Rīga. Teh pasē rakstīts, ka kultivators, tomēr vienīgais, ko ar viņu var izdarīt, ir turot maksimālos apgriezienus mēģināt viņu daudz maz noturēt un mēģināt kāpties atpakaļ, lai viņš kautcik ieraktos zemē un uzirdinātu to. Tas der, lai uzrušinātu dobi, kur tiks stādītas, teiksim, zemenes. Nekam citam viņš noteikti derīgs nav.

Varbut vari notirgot savu ROBIX, man noderētu daļām!!

Nea... Šad tad tomēr saimniecībā noder. Kautvai to pašu zemeņu dobi uzrušināt...

Starp citu, šitiem Robix'iem rezerves daļas varēja dabūt veikalā [neatceros nosaukumu], kas atrodas braucot Juglas virzienā kreisajā pusē pārbraucot VEF tiltu [faktiski vēl itkā nepārbraucot, bet nu protams, jāpārbrauc, lai vispār tiktu no tā tilta nost ]. Tajā ēkā ir vairāku uzņēmumu biroji un laikam arī vairāki veikali. Neesmu gan tur ļoti sen bijis, bet varbūt tas tur joprojām ir...

Einstein 21.04.2009 22:06

man no pēc-padomijas laikiem ir saglabājies tāds Robix- Rīga. Teh pasē rakstīts, ka kultivators, tomēr vienīgais, ko ar viņu var izdarīt, ir turot maksimālos apgriezienus mēģināt viņu daudz maz noturēt un mēģināt kāpties atpakaļ, lai viņš kautcik ieraktos zemē un uzirdinātu to. Tas der, lai uzrušinātu dobi, kur tiks stādītas, teiksim, zemenes. Nekam citam viņš noteikti derīgs nav.

Einstein 21.04.2009 17:15

Kad rudenī pirku ziemenes, konkrētā riepa iekš LV maksāja ap 120ls. Nopirku iekš raifendirekta par 85eur gabalā [trāpīju vēl uz kautkādu ķipa atlaidi, jo iepriekšējā dienā, kad skatījos, tā maksāja ap 95eur]. Pieplusojot piegādes maksu 28eur, ietaupījums >200ls. Pie tam atveda man tās riepas līdz mājas durvīm. Tā, ka vispār izdevīgi gan. Uz mazajiem izmēriem starpība nav tik liela, bet lētāk tomār sanāk vienalga. Kautvai ērtības pēc var pie viņiem pirkt. Naklabināji klavieri un pēc nedēļas riepas klāt. Nav pat nekur jābrauc.

Einstein 20.03.2009 12:30

Vakardienas notikums bij visai pastulbs; braucu vakarā pie senčiem pēc sava bērneļa. Redzu, ka šie tur vienu noturējuši. Vēl tā pabrīnījos, jo tur pirms tam nekad šie nebija rādījušies. Pēc tam braucot prom, griežu ārā no mājas pagalma tieši uz viņu pusi. Redzu, šie apstājušies; vēl tā neiebraucu, uz ko tad šie ķer, jo ātrums tas noteikti nav. Pabraucu šiem garām, spogulī redzu šie brauc man pakaļ. Tālāk jau nocēla mani malā. Izrādās tā bij dzīvojamā zona un man tur bijis 52 km/h. Beļģ! Stulbākais tas, ka es to zīmi nemaz nebiju pamanījis un arī konkrētā vieta nemaz īsti natbilst dzīvojamās zonas statusam. Nu neko, formāli vainīgs esmu, noliegt nevar, tomēr konkrētā gadījumā mans ātruma pārsniegums nebija tik bīstams, jo tas nebija pagalms, uz tas ielas cilvēku nebija, mājas no tās ielas ir patālu, pārredzamība pilnīgi pietiekama, lai vajadzības gadījumā spētu nobremzēt. Ar vienvārdsakot, uzvilka mani tīri uzvilkšanas pēc, lai būtu ko priekšnieciņam paradīt.

Par to, kā viņi man lika apstāties ceļa malā arī varētu padiskutēt. Tobrīd biju apstājies pirms krustojuma, kur man jādod ceļs. Galvenais ceļš savukārt ar divām joslām katrā virzienā un sadalaošo pa vidu. Pirms pirmās joslas vēl tramvaja sliedes. Piebrauc viņi man aizmugurē, atskan rīkojums, lai nogriežos pa kreisi un uzreiz apstājos. Es pamāju šiem ar roku, ka esmu sapratis, bet stāvu, jo man nav galvenais ceļš. Nezinu, kas viņiem tā svila, bet pēc 3 sekundēm atskan tā pati pavēle, ka jābrauc pāri un uzreiz jāapstājas. Pa galveno ceļu braucošie apstājās, lai palaistu mani, un kā bija teikts, uzreiz arī apstājos. Nafig nevarēja pabraukt drusku talāk, lai nevienam netraucētu? Laikam jau tāpēc, ka katra benzīna pile "na ščetu"....

Einstein 20.03.2009 10:52

Vakar sanāca uzrauties uz cp. Labi, piekrītu, ka noteikumi no manas puses bija pārkāpti, bet nu principā ar izprotošu un cilvēcīgu polici, domāju, būtu bijis iespējams vienoties arī par brīdinājumu, ņemot vērā, ka pēdējā gada laikā nav bijuši ne naudas sodi, ne punki, ne brīdinājumi. Labi, ne par to īsti stāsts. Stāsts faktiski par to, ka pats cp pārstāvis visām varītēm turas pie versijas, ka nekāds plāns $$ izteiksmē nav jāpilda, bet mūsu dialoga turpinājumā cita starpā pats nonāk pretrunās ar sevis teikto. Sākumā apgalvo, ka sodu iekasēšana nav prasība no priekšniecības, vēlāk saka, ka, ja nenoliks šefam uz galda atskaiti par izrakstītajiem sodiem, tad tāds policists iekšlietu sistēmā nav vajadzīgs. Smieklīgi tas viss. Patiesībā nevis smieklīgi, bet nožēlojami. Pļēēē...

Einstein 24.02.2009 23:54

atzīšos- neizlasīju visu topiku, bet ceru, ka man tiks piedots... Es te bišku ne pa tēmu gribēju iedrist... Šodien maksāju sodu par stāvēšanu neatļautā vietā. Par to neatļauto vietu gan varētu padiskutēt, bet nu lai šoreiz paliek...

Jautājiens tāds, kāpēc tad, kad internetbankā apmaksāju to sodu, es nevaru maksājuma mērķī konkrēti pateikt, ko par CP, PP vai vienalga par ko, kas mani sodījis, pateikt visu, ko par viņiem domāju? Pareizāk sakot, nevis nevaru pateikt, bet man nav tādu iespēju, jo, redz, tas sods man jāmaksā sadaļā par "administratīvajiem sodiem un citiem žiro maksājumiem", kur nemaz nav lauku, lai ierakstītu maksājuma mērķi un manā gadījumā arī manas pārdomas, ka maigākajā versijā PP rīcību var nosaukt tikai par nožēlojamu...

Einstein 24.02.2009 23:35

...no četriem....

viens bij baņķieris diezgan apsviedīgs. Pārējie gan tā ne visai...

Einstein 18.02.2009 10:25

Einstein 17.02.2009 23:38

UUSA rakstīja: Un piecus gadus vecs Maybach arī labi maksā www.auto-motor-und-sport.de/...

pirksi?

Einstein 17.02.2009 23:19

kuka rakstīja: AS «Parex banka» izsolē darbiniekiem plāno pārdot 141 transporta vienību, samazinot bankas auto parku un ietaupot 67% no transporta izmaksām.

Kā aģentūru LETA informēja bankas valdes priekšsēdētāja padomniece Maija Celmiņa, bankas autoparkā paredzēts atstāt 124 automašīnas.

«Vispirms automašīnas tiks piedāvātas iekšējā izsolē bankas darbiniekiem, taču pēc tam tiks organizēta ārējā izsole — pašreiz ārējiem pircējiem jau pieejamas vairākas automašīnas,» informēja Celmiņa.

Automašīnu pārdošana tiek organizēta izsolē ar augšupejošu soli par cenu, ko noteikuši divi neatkarīgi vērtētāji — SIA «Expo Serviss» un SIA «KNA Group».

>>>>>>>>>>>>>

Gribeetos lai kaads no darbiniekiem nopludina infu - kaadas mashiinas, cik vecas, kaada saakumcena, cik liels soliishanas solis - lai vieteejie gudriishis un spechuki vareetu atkal nolikt pakritizeet un ptuseeties un pashausminaaties u.t.t

Un protams dot savu viedo spriedumu - cik tad tie shroti galu galaa ir veerti !

nopludinat infu? Afigenna tur ko pludināt...

Nu ja Tev ir [vells, baidos samelot] 135 kiloeiro par astoņiem mārtiņiem, tad lūdzu....

Einstein 17.02.2009 16:18

Neba nu tās mašīnas ir tik nenormāli "po ļimonadu", ka var tur iehavot kaijēnes un lexusus katrs, kam nav slinkums...

Einstein 17.02.2009 15:21

Kaksis rakstīja: Vispār jau visas labās mašīnas aizgāja kopā ar K&K.

Atkal aplami...

Visas nē....

Einstein 17.02.2009 14:31

Kaksis rakstīja: Pārsvarā labi pabraukti subāri un hundaji H1. Vidējais nobraukums ap 80 000 gadā.

Zinot kāda tur ir sistēma, tad cilvēkiem no malas tur nekā laba nebūs...

Šeit nu Tu runā aplami. Konkrēti par šo izsoli.

Einstein 15.01.2009 9:26

Kaapeec rakstīja: Ko nozīmē "ĢMO" var uzzināt. Tie ir organismi, kuriem viens vai vairāki gēni nobloķēti vai arī darbojas viens vai vairāki gēni no citiem organismiem. Tā rezultātā, netiek sintezēts viens vai vairāki proteīni, vai, gluži otrādi, sintezējas viens vai vairāki sveši proteīni. Piemēram, ir tomāti, kuri nesintezē etilēna biosintēzes proteīnu, un tāpēc nenogatavojas bez etilēna pievadīšanas no ārpuses. Rapsim sintezējas nepiesātinātās taukskābes, bet neveidojas cilvēkam kaitīgā arahidonskābe. utt utjpr.

"Ģenētiski modificēta pārtika" vispār ir pilnīgs kalambūrs.

Klau, zinātniek, nevar kautkādā nebūt veidā uzsintezēt kādu spešal hormonu vistai, lai tad, kad esmu saēdies ķilavmaizes ar olām, nenāktu tik toksiskas gāzes?

Einstein 13.01.2009 11:38

msh rakstīja: Jūs abi dzīvojat aiz polārā loka un Einsteinam vēl varbūt ir zapiņš ar nestrādājošu pečku?

Aiz polārā? Nu no kuras pasaules malas skatās...

Nea, ar pečku viss ir kedā, bet kamēr salona siltums atkausē aizmugures logu, baigi ilgi jābrauc.

Īstenībā tas traucē, jo, ja ir uzsalis tāds ledus grumbulis, tad loga ščotka nevar pienācīgi veikt sev uzticēto uzdevumu, abet kasīt to ledu nost, savukārt, ir slinkums...

Einstein 13.01.2009 9:52

Itkā jau var iztikt, ka tas divas dzīslas nesilda, bet ar laiku tas sāk kaitināt, ja jākasa ledus nost un no iekšpuses aizsvīst arī toč' acu augstumā... Vasarā jau droši vien pofig...

Einstein 13.01.2009 9:26

Paldies, sākšu šovakar ar bencīntankiem...

Einstein 14.11.2008 9:54

Par granulu gruzdēšanu- nekas tāds nav novērots. Varbūt kādiem atsevišķiem katliem konstruktīvu īpatnību dēļ tā varēja būt, bet mūsdienu katliem tā problēma noteikti ir atrisināta. Katrā gadījumā, kad manam katlam bija tā problēma, ka šneks dambējās ciet dēļ tām mitrumu dabūjušajām granulām, nekāda gruzdēšana nebija. Deglī esošās granulas izdega un viss apdzisa.

Ja pēkšņi pazūd elektrība, viss apstājas. Granulu padeve atslēdzas, atslēdzas, protams, arī cirkulācijas sūkņi, bet katls pat teorētiski nevar dēļ tā uzvārīties, jo nav jau kas rada papildus karstumu, kā tas var būt, ja kurina malku, kas turpina degt. Tas gan ir atrisināms, ja apkures sistēma strādā uz pašteces principa, bet tas jau ir cits stāsts...

Einstein 13.11.2008 22:45

Zoo rakstīja: es esmu mamuts un uzskatu ka katlam jaabuut speejiigam darboties bez elektriibas vai arii obligaats nosaciijums ir elektriibas gjenerators uz 5kw kaa minimums.ja riktiigaa salaa paliksi bez straawas un cirkulaacijas,tad kaut kas aizsals ja wien trubaas nebuus uudens bet kkas cits-etileenglikols waj ellja.

Es kāreiz no šī viedokļa skatoties, salēju etilēnblablabla, tāpēc niknajās ziemas naktīs varu gulēt mierīgi...

Einstein 13.11.2008 22:41

hmmm, Tavā situācijā galvenais ir likt saprast celtniekiem, ka viņu darbam seko līdzi un šaizes gadījumā būs jāpārtaisa par saviem līdzekļiem. To gan sākumā nevajag teikt, bet pēcāk vnk ieturēt no viņu algas........

Einstein 13.11.2008 22:15

M1A1 rakstīja:

Man mājā visas (siltās) grīdas ir no betona, sanāk pamatīga siltumietilpība. Pat pilnīgi nekurinot pa diennakti temperatūra nokritās par dažiem grādiem.

Eksperts neesmu, pagaidām pats tikai eksperimentēju

Ja pareizi atceros, pēc normatīviem nosiltinātai mājai bez kurināšanas t kritums ir 1 grāds 24 stundās

Aha, un Tu esi pārliecināts, ka tie celtnieki Tev nosiltināja pēc normatīviem? Man arī ar nosiltināta māja (koka stāvbūve defoltā siltināta, papildus apmūrēta ar ķieģeļiem un nosiltināta ar 10 cm putoplastu no ārpuses un 5 cm vati no iekšpuses; kopējais sienas biezums ir ap 60 cm, bet, ja nekurina atdziest par 5 grādiem

diennaktī....

1 2

Lasītākie raksti

Jaunie raksti