Lasītāju pieredze par saviem auto

Suzuki SVIFT 1993 Novērtējums: 8
Sedans. 1.6 16vārsu motors, automātiskā ārtukārba, 105 ZS motors
Nopirku ar 100 tūkst. km. noskrējienu ( īstenība ). Trijos gados nobraukti vēl 150 t. km. Lietoju tikai sintētiku ( arī ātumkārbā) Degvielu 98, kaut arī neprotestē pret citu. 98 benzīnu lietoju tāpēc ka ir naudas ekonomija salīdzinot ar 95 ( mazāks parēriņš )un labāka dinamika, motors strādā vienmērīgāk.

Pozitīvās
Kolosāla dinamika, uzrāvienā līdz 100 km/st ~ 10 sek., bet tikai līdz 130 km/st. Maksimāli atļauto pēc rūpnīcas instrukcijas 180 uzņem labi, bet ne kilometru vairāk. Salons pietiekami liels. Bagāžieks ietilpīgs, iespējams sēdekļus nolaist un tilpumu palielināt.
Degvielas vidējais patēriņš pilsētā 8, ārpus pie 90 - 110km/st 5.5 ( neticami ar automātisko kārbu, bet precīzi pārbaudīts fakts ) Braucienā uz Ungāriju, nobraucu 5000 km, daudz pa pilsētām un kalniem - vidēji 5.6 ( trīs civēki un bagāža )
Mašīna neuzkrītoša ( arī krievijas, baltkrievijas un ukrainas reketam )
Autozagļi nepievērš uzmanību
Uzticama - neviena atteikuma braucot
Idiāli izrēķināti pārnesumi - tieši braukšanai pie mums. Ne Opel, Ford un VW nestāv blakus

Negatīvās

Pacieta piekare
Rūsē virsbūve
Dzirdami trokši no ceļa ( īpaši uz grants ceļiem )
Putekļi apmeklē salonu
Ziemā nepietiekama salona ventilācija un apsilde
Mašīna jūtīga pret noslogojumu. Vairāk nakrauta - sliktāki rādītāji.

Remonti - pa visu laiku esmu nomainījis priekšējā tilta lodveida balstus ( pārtaisot sviras der no VW Passat ), metinājis izpūtēju. Vajadzētu mainīt pusass galu, bet neēsmu to darījis, kaut pie stūres pilnīgas sagriesšanas tas krakšķ jau kā nopirku. Protams obligātās lietas - eļļu, filtrus, bremžu klučus', siksnu utt. Eļļu pie 15 t. km, gaisa filtru pēc vajadzības. Ar rezerves daļām problēmu nav.

Ieteikumi

Mašīnu var pirkt, bet tikai Japānā ražotu. Nelaimīgi tie kas nopirkuši Ungārijā ražotās. Nesalīdzināma kvalitāte utt.
Vairāk par 300 t. km. gan nevajadzētu braukt, jo tad resurs ritošajai un virsbūvei būs izsmelts. Remonts vairs neatmaksāsies.
Riepas jālieto pēc rūpnīcas instrukcijas, bet ne platākas. Ar platākām uzreiz palielinās degvielas patēriņš, pasliktinās vadamība.
moris @ 2.maijs 2003 0:00
Visi komentāri
 
arba 2.maijs 2003 17:50
0 0 Atbildēt

ir iznācis tādā sēdēt
laikam mums prasības dažādas - sajūta bija šausmīga - troksnis, putekļi u.t.t.
nevaru iedomāties kādas ir sajūtas ar šo autiņu braucot ar 180 , jau pie 100 liekas, ka tūlīt izjuks
Automobilis kas veic tikai vienu funkciju - pārvietošanos, bez nekāda braukšanas prieka
masīnu ar kuru brauca man tuvs cilvēks , ļoti ātri pārdeva, jo saimnieka domas bija identiskas manām , cik atceros tika pirkts sievai, bet tā atteicās ar viņu braukt

shearer 2.maijs 2003 19:41
0 0 Atbildēt

esmu arii braucis ar shitaadu urbi...
nu nezinu. renault 19 ir dranjkjiigs, bet 100X labaaks par shito suzuki.

casius 19.maijs 2003 13:13
0 0 Atbildēt

Kaadaa veezii tu tos galus lodveida sharniiram paartaisiiji- kas To veica un vai apskatee nebija problemas ?
Man ar tiem shariem ir dibens - jauni nereaalu pikji maksaa bet kas atjauno nav ! :(

P.S. Mans SWIFT (Cultus) ir 87 gada 1.3 Gti ar ~115Zs

OBlad 13.janvāris 2005 19:14
0 0 Atbildēt

textam par to ka Opel, Ford un VW nestāv blakus, galiigi negribu piekrist! Suzuki ir japaanis! taas mashiinas nav paradzeetas taadai lietoshanai kaa mees tas lietojam! vieniigais + japaanjiem ir motors! blekjis ir 2x plaanaaks nekaa normaalai mashiinai! Ar japaanjiem ir taa: tiko cinkam cauti tad blekjim saule speedz cauri! ritoshaas dalkjas metaali 2x mazaak nekaa Opel, Ford un VW! Opel ir ruusa, bet Fordu izdomaajas tapec lai Opelim nebuutu garlaiciigi! par vw blekjiem neko sliktu nevaru teikt! peec manaam domaam Audi un vw ir pashas pateiciigaakaas mashiinas! videeja cena,gan mashiinai, gan detaljaam un vizuaalais arii pienjemams! Lai kaa gribeetu audi vai vw, bet pagaidaam nesanaak! man ir bijis gan opel gan tagad ir Suzuki Swift! swiftu nopirku sasistu un tagad remonteeshu! pats straadaaju tadaa vietaa kur to dara taapeec nebjaujiet ka neatmasaasies!
Ja kaadam nav slinkums tad luudzu uzrakstiet swifta + un -
Uz manu meilu! OBlad@inbox.lv
Paldies

rolikman23 20.maijs 2005 19:34
0 0 Atbildēt

nevajag domaat sliktu par mashiinu ja pats neseko tai liidzi jo es to miinusus vinai tik daudz nesaskatu un ja seko liidzi kaa pienaakaas tad pat vina ir labaaka par daudzaam citaam. japaanim jau viena priekshrociiba ir taada ka padodas thuningam ko nevareetu par citaam slavenaam kompaanijaam. protams miinus ir plaanais metaals. Ja kas shii mashiina nemaz arii nav paredzeeta muusu apstaakliem ja nu vieniigi pats to pielaago.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti