Vadītājam brutāli nogriež ceļu, taču viņš izglābjas (+ VIDEO) 24

 
iAuto | 20.augusts 2018 16:00

Video autors griež grāvī, jo apdzinējs viņam brutāli piegriež priekšā.

Video autora raksta, ka apdzinējs neaprēķinājis manevru un redzēdams, ka pretimbraucošais tuvojas pārāk ātri, strauji pagriezis pa labi, piespiežot nobraukt viņu no ceļa. Viss tomēr beidzies labi - mašīna nav aizskarta, uz ceļa izdevies atgriezties paša spēkiem, bet draugs (ceļojušas divas ģimenes) ar savu auto panācis pārkāpēju un piespiedis apstāties. 

 
Visi komentāri
 
Palaidniex 20.augusts 2018 16:33
12 10 Atbildēt

atkal priekšā braucēji negarantēja, burtiski spieda apdzīt! Izaicināja! Lai nelietīgajais pretī braucējs un filmētājs varētu šitā traucēt nabaga apdzinēju?

gunbox 20.augusts 2018 17:28
20 2 Atbildēt

Te nu galīgi nav nekāda sakara ar priekšējiem tajā pašā joslā. Brauca normāli ar 95-98km/h. Dzinējs 100% vainīgs, ka nejēdz aprēķināt sava auto jaudu un distanci līdz pretīmbraucošajam. Kā arī dubultvainīgs, ja reiz nejēdz nobremzēt un iekārtoties atpakaļ. Vienīgais, ko video autoram varētu pārmest, ka neskatās kā dzen un vai viņš normāli tiks garām - tā teikt neparedzēja idiotu pārsvaru uz ceļa.

Mnde 20.augusts 2018 20:05
8 2 Atbildēt

Kā Tu nesaproti - apdzinējs pilnīgi nevainīgs, vainīgs apdzenamais un pretīmbraucēji.

Paša apdzinēja aklums un stulbums te ņe pri čom...

Kanibaals 20.augusts 2018 20:34
4 13 Atbildēt

Grūti aprēķināt ka pretim braucējs lido 2x ātrāk par atļauto.

650 20.augusts 2018 21:19
1 0 Atbildēt

Kāds tam apdzītajam labums, ja viens viņam uzbrauc virsū ? Vai vnk Tas, ka viņam "taisnība" ? Varbūt viņa blakussēdētājam kāds ieguvums, vai vēl kas?

mareks 20.augusts 2018 21:23
14 0 Atbildēt

re cik viņiem stulbi. mums gan gar šoseju riktīgi grāvji

Krix 21.augusts 2018 8:27
5 3 Atbildēt

Normāli cilvēki, kad pamana apdzīšanu atlaiž gāzes pedāli, nevis vēl piedod gāzi.

JanJan 21.augusts 2018 8:52
8 0 Atbildēt

Normāli cilvēki nemauc garām, kad pretī brauc auto dažus simtu metru attālumā uz 90 šosejas...

gunbox 21.augusts 2018 11:27
3 0 Atbildēt

Daļēja taisnība ir. Daļēja tāpēc, ka jāizvērtē vai ir jāatlaiž gāze vai jāuzdod. Normālā situācijā, ja dzinējam tiešām tā nevelk, tad vienīgais viņam atliek bremzēt, tātad priekšā braucējam uzdot gāzi.

Palaidniex 21.augusts 2018 13:31
2 0 Atbildēt

ja nav jaudas nunemaz, tad ir divi varianti:

1. kārtīgāk jāizvērtē riski, pirms apdzīt;

2. Samierināties ar nejaudu un nepakļaut riskam citus - vispār neapdzīt - sēdēt astē un mēģināt ar to samierināties.

CSN nosaka, ka nedrīkst traucēt apdzinējam - FAKTS!

...bet CSN nunekādi neuzliek par pienākumu palīdzēt apdzīšanā tiem, kas bez šīs palīdzības to paši nespēj realizēt...

gunbox 21.augusts 2018 14:41
4 0 Atbildēt

Ja mēs visi ieciklētos uz to, kas rakstīts ir CSN, tad aplī neviens neiebrauktu dziļāk par pirmo joslu. Rāvējslēdzējs nedarbotos. Neviens nevienam nedotu ceļu. CSN nav arī pieminēts, ka ir pienākums domāt. Dēļ tādiem aklajiem un spītīgajiem CSN ievērotājiem kā reiz arī notiek avārijas. Satiekas ar idiotu un vairs ceļu nevar sadalīt.

Mnde 21.augusts 2018 15:02
0 0 Atbildēt

Nu tad lai arī tas, kurš pirka acu ārsta izziņu ar to, kurš pirka pieskaitāmību arī bučojas!

Nostrādās Darvina likums.

Bet Tu i nečiepsti, kad sāks Tevis iedrošinātie Tev braukt purnā, vācies kaut kokos, jo braukt pēc CSN tak nedrīkst...

650 21.augusts 2018 9:04
4 0 Atbildēt

Reāli gan ir tā: tu brauc savā nodabā, noķer priekšābraucēju,tikko viņš to piefiksē,tā pēkšņi jūti ,ka abi jau braucat vismaz jau tikpat ātri ,kā tu līdz šim (kad tu gan pietuvojies, gan gribēji jau apdzīt).Ja tu nesakod zobus un neapdzen- garantēti ka viņš atgriezīsies pie iepriekšējā stila un tev maisīsies pa priekšu bezgalīgi ilgi.Ja tu ņem un normāli apdzen- vienkārši aizbrauksi no viņa prom un (ar nelieliem izņēmumiem) nekāda stīvēšanās tur vairs nebūs.Es neko nesaku ka visus jāapdzen vai vēl tur ko tml, bet vnk tāds 600x redzēts scenārijs.Lielākā daļs strīdu un pārpratumu rodas uz līdzenas vietas un ne no kā.

JanJan 21.augusts 2018 9:38
2 0 Atbildēt

Nu, ja tev uz šosejas pielien 10m (ja ne pat mazāk) attālumā, kas nu galīgi ne pēc kādiem standartiem vai reālās dzīves nav droši, tas priekšēji braucošo stresina.

Man jau liekas, ka labāk tomēr turēties normālā distancē un ja redzi, ka būs taisns un tukšs posms, tad droši apdzen. Nevis pielīpi 10m aiz muguras un visu laiku rausties pa labi un pa kreisi it kā uz wc vajadzētu.

650 21.augusts 2018 9:52
1 0 Atbildēt

Nav jau runa ka tu (es) kādam pielien vai vispār dari ko aizvainojošu vai provocējošu.Vienkārši novērojums iz dzīves.Kaut vai uz pustukšas divjoslu brauktuves,kur ,ja speciāli nepacensties, tad nekāda tāda traucēšana vai apdraudēšana nepastāv pat teorētiski.

Bradypus 21.augusts 2018 12:23
5 2 Atbildēt

Braucot ar jaudīgu auto tā distances turēšana samazina iespēju apdzīt. Aprakstītā metode ir aktuāla tiem, kam nemotori un jāveic apdzīšana pēc vecās ieskriešanās metodes. Slikti ir tad, ja šo mazo distanci tura ilgi, tā arī nesaņemoties apdzīt, vai ja tādā veidā apdzīt mēģina nemotoru īpašnieki, kas nespēj pāris sekundēs sasniegt apdzīšanai nepieciešamo ātrumu starpību. Vēl, protams (īpaši aiz skatu aizsedzošiem t/l), jārēķinās, ka tuvas distances ieturēšana atņem iespēju novērtēt priekšā esošo sitāciju, izmantojot ceļa līkumus un ABAS apdzenamā puses.

JanJan 21.augusts 2018 12:49
4 1 Atbildēt

Es to vairāk biju domājis - ja ceļš ir līkumains, nepāredzams vai pretī auto nāk plūsmā bez apstājas, nu tad nafig pielipt pie aizmugures, tāpat nevarēsi droši apdzīt. Redzi, ka paliek mazāk mašīnas, beidzas līkumi - brauc tuvāk un skaties vai vari apdzīt.

Man personīgi nenormāli kretinē, ka visādi nagliji pielīp pie pakaļas, dīdās nenormāli un beigās apdzen pirms līkuma, brīdī, kad attopas, ka pretī auto brauc spraucas iekšā caurumā starp mani un priekšā esošo. Nav normāli līst priekšā uz 90-100 km/h šosejas 2-5m attālumā un bremzēt.

Pilnīgs fufels. 21.augusts 2018 13:50
9 0 Atbildēt

Vienīgais gadījums, kad sēdēšana pie bampera var palīdzēt ir sacensību trasē, kad abi brauc maksimālā ātrumā.

Uz ceļa VIENMĒR ātrāk būs ieturēt distanci un sākt paātrināties īstajā brīdī....

Bradypus 22.augusts 2018 13:52
0 0 Atbildēt

Nebūs, ja vien nepiedāvā palikt bez tiesībām. Apdzenot jau tā vienmēr sanāk pārkāpt atļauto ātrumu, jo manevra drošību uzskatu par svarīgāku nekā likuma burts, tomēr visnotaļ cenšos ievērot to robežu pie kuras sākas tiesību atņemšana. Braucot ar auto, kas šādu paātrinājumu spēj iegūt jau no bampera līdz puskorpusam, lielākā daļa manevra tāpat tiek veikta bez paātrinājuma, ar konstantu ātrumu starpību. Tu šajā gadījumā piedāvā tikai potenciāli pagarināt ceļu, kas tiktu veikts ar šo konstanto ātruma starpību, ilgāk atrodoties pretējā joslā - tā īstā brīža prognozēšana ir diezgan neprecīza lieta salīdzinājumā ar jaudīga auto zināmu un vienmēr vienādu paātrinājumu. Vēl jo vairāk tādēl, ka tas pamatā ir aktuāli "vilcieniņu" apdzīšanai - ja aiz fūres jau ir pielipušie neapdzinēji, kas piespiež apdzīt visus uzreiz. Viena atsevišķi braucoša vieglā lēnbraucēja apdzīšana vispār nav manvra tehnisko detaļu apspriešanas vērta. Ja tā ir problēma, tad labāk pie stūres nesēsties vispār.

650 21.augusts 2018 15:07
11 0 Atbildēt

Šis ir masveidā novērojams, kad cilvēki aiz fūres brauc 5 metrus un neredz neko.Drošsirdīgākie turklāt izlien ar vienu riteni pretējā joslā, lai "paskatītos".Mazāk izmanīgie nelien nekur,tie vnk brauc fūres ātrumā.Un izveido aiz sevis rindu.ja kāds manīgāks sadomā ko apdzīt- viņam tur nekur vieta nav paredzēta.Jo distance netiek ievērota- ne aiz fūres, ne rindā, nekur nē.Es nesaku ka obligāti jādzen, ka kkur tur jālien vai vēl sazin ko- vnk tā ir un ir un neko tur nepadarīsi.

Kaut gan īstenībā būtu racionāli, pieklājīgi un Droši- ja tu nedzen, tad ņem vērā, ka ne visi gribēs braukt uz 85 aiz fūres.Atstāj pirms sevis vietu, esi gatavs ka kāds līdīs, uzņem bez skaudības, saproti situāciju.Esi uzņēmies braukt rindā- esi gatavs, ka kāds līdīs.Nemāki ar to apieties- apdraudēsi tak pirmkārt pats sevi.Var jau teikt, ka "nav kur skriet", bet (diemžēl) tas neiet kopā ne ar drošību, ne ar realitāti.Šis var vilkties bezgalīgi- jo pirmais, kam būtu jāpieņem lēmums braukt garām, vnk to nedara.Te neko nelīdz moralizēt.Jo dzīvē ir savādāk- iznāk vien nemitīgs konflikts un dažādu stulbumu provocēšana.Vieni neprot ātrumu, citi nervozē un neprot pieklājību, vēl citi riskē ar sevi un visu kas apkārt un uttt.Situācijas izpratni mums nemāca- popularizē tikai to, ka tas ir moderni un demokrātiski, ka vienmēr kādam "liekas", ka akurāt tieši Viņam ir tā Taisnība.Šī savas taisnības uztiepšana ir masveida sērga- vienalga no kuras puses, vai pārkāpt, vai riskēt, vai gulēt, vai vēl sazin ko savu izgudrot.

Njā 22.augusts 2018 8:19
0 0 Atbildēt

Tāds tipisks skats uz mūsu uz Tallinas ceļa. Atšķirība tik tāda, ka mums joslas platākas. P.S. Jā, es arī ar vienu riteni pa grāvi nebraucu. Es braucu pa joslu.

650 22.augusts 2018 15:11
1 0 Atbildēt

Tas ir ok, jābrauc IR "pa joslu".Tagad daudzi brauc pa to aizlīnijas asfaltu vnk nonstopā.Manuprāt, tāds "labdabīgo lohu" paveids.Kas "negrib iesaistīties" utt.Neko diži labu tas gan neliecina.Es, piemēram, viņiem to neprasu darīt.Man pofig.Būtu labāk, ka uzvesties vnk "aktīvi"- vērot spoguli, prognozēt pretimbraucējus un pavākties malā tikai tad,kad tam ir reāls iemesls.Ja vieni rindā brauks šādi nonstopā "pa pusgrāvi"- tad jau drīz vien izveidosies atsevišķa garāmbraucēju 4tā rinda.Ar sekojošu pārkārtošanās un spiešanās jezgu dažādos ceļa marķējumu un pretimbraucēju uzniršanas brīžos.

ak 23.augusts 2018 14:18
0 0 Atbildēt

Piekrītu pilnīgi 650, arī iepriekšējam komentāram

reku 25.augusts 2018 23:18
0 0 Atbildēt

Nekad neesmu sapratis tos keksus ar cimdiem rokās pie stūres,piedevām vasaras laikā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti