Avārijās šogad gājuši bojā jau 76 cilvēki, pārsniedzot pērnā gada drūmo statistiku šajā laika posmā 11

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 11.augusts 2019 8:53

Šī gada septiņos mēnešos satiksmes negadījumos Latvijā gājuši bojā 76 cilvēki, kas ir vairāk nekā pērn identiskā laika posmā, liecina Valsts policijas (VP) apkopotā informācija.

Šogad septiņos mēnešos avārijās miruši 76 cilvēki, bet pērn identiskā laika posmā 66 satiksmes dalībnieki.

Šogad negadījumos cietuši 2488 cilvēki, bet pērn identiskā laika posmā 2702 cilvēki.

Satiksmes negadījumu skaits palicis aptuveni pagājušā gada līmenī. Šogad reģistrētas 11 605 avārijas, bet pērn 11 615 negadījumi.

Aģentūras LETA apkopotā VP informācija liecina, ka arī augusts iesācies traģiski ar vairākiem avārijās bojāgājušiem. 4.augustā avārijā gājis bojā viens cilvēks, bet 6. un 8.augustā dzīvību zaudēja pa diviem satiksmes dalībniekiem.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā ceļu satiksmes negadījumos dzīvību zaudēja 148 personas, kas ir par 12 cilvēkiem vairāk nekā gadu iepriekš.

Visas Eiropas Savienības dalībvalstis, tostarp Latvija, ir apņēmusies līdz 2020.gadam salīdzinājumā ar 2010.gadu uz pusi samazināt avārijās bojāgājušo skaitu. 2010.gadā Latvijā avārijās bija 218 bojāgājušie.

VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis jau pagājušā gada nogalē paziņoja, ka lai sasniegtu minēto mērķi par 2020.gadu, tad 2019.gadā satiksmes dalībnieku apziņas un attieksmes maiņai ir jābūt ļoti kardinālai. Viņš jau toreiz izteica šaubas, vai spēsim šo mērķi sasniegt, ņemot vērā, ka policijas rindas diez vai tiks ātri aizpildītas, ceļu infrastruktūras projekti nebūs pietiekamā daudzumā un tehniskie kontroles līdzekļi vēl nebūs sagādāti pietiekamā daudzumā.
 

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
taaneko 11.augusts 2019 12:23
4 1 Atbildēt

Ai ai ai Gunta! Sanāk ka pagājušogad apļu bija vairāk, asfalts gludāks un naktis gaišākas? Vai varbūt tomēr, pateicoties mūsu pašu csdd kļūdainajiem akcentiem strauji pasliktinās autovadīšanas iemaņas.

Galu galā mēs taču tiecamies uz lozungu- Izdzīvo tas kuram Tesla!

650 11.augusts 2019 14:25
4 0 Atbildēt

Valsts Kontroles 2017g ziņojums un "nākotnes prognoze"...

www.lrvk.gov.lv/uploads/reviz...2018%20IeM.pdf

(c) Valsts kontroles ieskatā pastāv risks, ka arī Ceļu satiksmes drošības plānā 2017.–2020.gadam ietvertie

pasākumi var nenodrošināt noteikto rezultatīvo rādītāju – ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušo un

ievainoto personu skaits – samazinājumu, jo plānošanas darbs balstīts uz nepietiekami vērtētiem

iepriekšējo attīstības plānošanas politikas dokumentu izpildes novērtējumiem un nepilnīgiem un

nekvalitatīviem datiem par ceļu satiksmes negadījumiem.

Par 12.augusts 2019 12:38
3 0 Atbildēt

Tikko atbraucu no Austrijas un kas iespiedies prātā par satiksmes drošību, kalnu ceļš Austrijā ar zemu kvalitāti un ļoti nepārredzams, bet lēmumu par izvēlēto ātrumu pieņem pats vadītājs, atļautais 100km/st, kā iebraucam austrumeiropā, ierobežojumi, kurus neviens īsti neievēro, te nu arī varam vienkārši teikt, kompetena automašīnas vadīšana, nevis kaut kādas policejiskas kontroles sistēmas...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 

VUGD saņem pirmās no kopumā 58 Scania ugunsdzēsības autocisternām (+ FOTO) 5

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGS) saņēmis pirmos 11 no 58 specializētajiem transportlīdzekļiem – ugunsdzēsības autocisternas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti