Vakar autobusa avārijā Horvātijā gājuši bojā desmit un cietuši 45 cilvēki (+ VIDEO) 8

 
Nozare.lv | 26.jūlijs 2021 10:27

Autobusa avārijā Horvātijā svētdien gājuši bojā desmit un cietuši 45 cilvēki, paziņojusi policija.

Satiksmes autobuss ar Kosovas numura zīmi, kas bija ceļā no Frankfutes Vācijā uz Kosovas galvaspilsētu Prištinu, ap pulksten sešiem no rīta noslīdējis no ceļa un apgāzies.

Avārija notikusi netālu no Serbijas robežas, uz automaģistrāles, kur vasaras laikā vērojama intensīva satiksme.

Cietušie nogādāti tuvējās Slavonski Brodas pilsētas slimnīcā. Astoņu cilvēku savainojumi ir nopietni, norādījusi slimnīcas vadība.

"Šī ir viena no smagākajām autoavārijām, kādas mums nācies redzēt," atzinis vietējās policijas priekšnieks Franjo Galičs. Pēc viņa teiktā, autobusā atradušies vairāk nekā 60 cilvēki.

Horvātijas premjerministrs Andrejs Plenkovičs izteicis līdzjūtību avārijas upuru tuviniekiem un paudis cerību, ka cietušie atveseļosies.

Uz avārijas vietu izbraukušas Horvātijas valdības amatpersonas.
 

 
Visi komentāri
 
Vernons 26.jūlijs 2021 10:39
1 0 Atbildēt

Varēja arī palikt uz riteņiem!!!

WALA 26.jūlijs 2021 11:37
2 0 Atbildēt

Ja tiešām gulēja- tad nav jābrīnās par rezultātu, jo visādi citādi pļavā neko bīstamu neredzu - varēja mierīgi vilkt iekšā, ja neko citu.

Rr19 26.jūlijs 2021 10:54
1 0 Atbildēt

Vairāk nekā 60,kā Vemblija stadionā, bez maskām, jautājums, vai visi vēl bija piesprādzējušies.

Vernons 26.jūlijs 2021 11:06
2 0 Atbildēt

Droši vien nē.

gunbox 27.jūlijs 2021 10:34
0 0 Atbildēt

Diez, kā tie 10 aizgājuši bojā. Man vienmēr ir likušies autobusi bīstami dēļ viņu lielajiem logiem bez jebkādiem aizsardzības pasākumiem. Ja tāds apgāžas un vēl slīd ar izsistiem logiem, tad autobuss faktiski strādā kā rīve/spiede. Tas būtu vienīgais izskaidrojums, kā varēja aiziet bojā cilvēki iekš vienkārši apgāzta autobusa. Protams neizslēdz faktu, ka viens otram uzkrita un beigās vēl panikā samīdīja dažus līdz nāvei.

WALA 28.jūlijs 2021 11:17
0 0 Atbildēt

Logi paši par sevi nav bīstami, bet ja ir kāds kas nav sprādzējies - tad gan ziepes garantētas, un ja logs avārijas rezultātā vēl tiek izsists, tad nereti cilvēks tiešām tiek iespiests zem tām metāla konstrukcijām un "izsmērēts pa zemi". Piesprādzējušamies cilvēkiem gan ar gadas ka rokas norauj, ja neveiksmīgi parauj kaut kur apakšā, tomēr ja esi sprādzējies - tad tikai nojājoties no kraujas vai tilta letalitāte ir augsta. Bet nu arī vieglajiem, ja auto met kūleni - riski praktiski tie paši, "izbāzīsi" roku un nesavāksi - var teikt ka rokas nebūs, nesprādzēsies ... ja izdzīvosi - tiešām laimes krekliņā dzimis.

gunbox 28.jūlijs 2021 12:10
0 0 Atbildēt

Njā, tik daudz veidu, kā iestrādāt drošību, bet esošā darbojas tikai uz biežākajiem gadījumiem. Tā vietā lai lidmašīnās katram paredzētu pa minimālam izpletnim vai krēslu blokam, kurš šaujas ārā ar kravu ispletni, sēdi un gaidi savu pēdējo minūti. Automašīnās drošības josta arī ne tik labi strādā kā sporta jostas, kuras arī drīzāk būtu jāiekļauj mašīnās, gan autobusos. Sen gan neesmu braucis, bet neesmu redzējis kaut kā, ka starppilsētu autobusos kāds būtu piesprādzējies. Vispār ir pēc likuma drošības jostas? Vilcienā būtu jābūt līdzīgi.

WALA 29.jūlijs 2021 11:57
0 0 Atbildēt

Visiem busiem ir jābūt drošības jostām ja paredzētas konstrukcijā, un jau diezgan pasen tās ir paredzētas visiem konstrukcijā, un vienīgi CCCP laiku brīnumiem tādu pilnīgi noteikti nebija.

Vienīgi lietošana nav obligāta AFAIK.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti