"Latvijas valsts ceļi" šogad plāno sakārtot kopumā 1100 kilometru valsts autoceļu

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 29.aprīlis 2021 12:17

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) šogad plāno Latvijā sakārtot kopumā 1100 kilometru valsts autoceļu, ceturtdien intervijā Latvijas Radio sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

"Mēs esam plānojuši strādāt uz vairāk nekā 1100 kilometriem valsts autoceļu," teica Lange, piebilstot, ka darbi šogad plānoti uz vairāk nekā 128 kilometriem valsts galveno autoceļu, uz 150 kilometriem vietējo autoceļu, bet galvenokārt darbi notiks uz reģionālajiem autoceļiem, proti, vairāk nekā 800 kilometru garumā.

Viņš arī informēja, ka lielākais uzsvars šogad būs uz autoceļa seguma virskārtas atjaunošanu, taču šogad tiks arī pilnībā pārbūvēti autoceļi 140 kilometru garumā, kā arī grants ceļiem ir paredzēti divkārtu virsmas apstrāde vairāk nekā 160 kilometru garumā un viena kilometra garumā plānota jauna grants ceļa būvniecība.

Kopumā, pēc Langes teiktā, šogad būvdarbi plānoti apmēram 200 objektos visā Latvijā. "Sezona tikai lēnām sākas - šobrīd darbi notiek 15 objektos, bet pēc maija brīvdienām sāksies aktīvāki būvdarbi," piebilda kompānijas valdes priekšsēdētājs.

Tāpat viņš norādīja, ka šogad valsts piešķirtais finansējums autoceļiem kopumā veido 325 miljonus eiro, kas ir par apmēram 20 miljoniem eiro vairāk nekā 2020.gadā. "Ja mēs skatāmies globāli, vai tas nav par maz, protams Latvijas ceļu tīkls ir salīdzinoši sliktā stāvoklī, jo mums ir ļoti daudz valsts vietējo autoceļu un būtu nepieciešamas lielāks finansējums, bet soli pa solim mēs ejam pareizajā virzienā, jo finansējums ar katru gadu pieaug," teicaLange.

LVC izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām. LVC pārvalda vairāk nekā 20 000 kilometru valsts autoceļu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 19

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti