Jo vairāk bedrainu ceļu – jo vairāk auto remontu (+ VIDEO) 19

 
RE TV | 20.februāris 2022 8:40

Bedraino ceļu dēļ dažiem apdrošinātājiem atlīdzību skaits audzis teju piecas reizes; autovadītājiem jārēķinās ar krietnām summām remontu dēļ, kas radušies, iebraucot bedrēs.

Atbildīgie par ceļu uzturēšanu ir gan pašvaldības, gan VSIA “Latvijas Valsts ceļi”, bet neviens nespēj šobrīd atbildēt - kad Latvijā ceļi tiks sakārtoti un kāpēc ik pavasari daudzas brauktuves pārvēršas bedrainā neprātā. Bedraini posmi Latvijā nav retums. Dažviet var redzēt, ka bedres dziļums ir zoles izmērā. Šādas braucamās daļas ietekmē ne tikai auto tehnisko stāvokli, bet arī drošu braukšanu.

“Baigi atkarīgs no auto modeļa, cik traki saskādē. Riepas remonts, tad tur ir jauna riepa, ja tas ir šarnīrs, atkarībā no modeļa - no 40 līdz 60 eiro. Vēl stūres šarnīrs, ģeometrija zem 100 eiro,” stāsta Ansis Svars, “Autocentrs 1A” servisa vadītājs. Autovadītāji savus spēkratus šogad uz servisu ved ātrāk nekā citus gadus, dažkārt pat saņemti lūgumi doties saremontēt auto uzreiz pēc iebraukšanas bedrē. “Visvairāk cieš ritošā daļa, kas ir šarnīri, bukses, uz asākām bedrēm tās ir riepas, kas tepat iegriežas. Zvana un jautā, vai nevar uz vietas saremontēt, bet viss ir atkarīgs no bedres lieluma,” pauž Ansis Svars.

Februāra mēneša pirmajās divās nedēļās Latvijas autoceļa uzturētāji saremontējuši satiksmei bīstamās bedres teju vairāk nekā 3000 kvadrātmetru platībā, kas ir desmit reizes vairāk nekā pērn tādā pašā laikā. Valmieras rajona autoceļu uzturētāji ReTV atzīst, ka bedru laiks ir sācies ātrāk. Apdrošinātāji saka - lielākā atbildība šobrīd ir jāuzņemas pašvaldībām, jo tieši tur ir vissliktākās kvalitātes ceļu posmi.

“Ja mēs runājam par valsts ceļiem, tie pārsvarā ir labā stāvoklī. Problēmas ir ar tiem ceļiem, kas ir pašvaldību saimniecībai, līdz ar to jārunā ar pašvaldībām,” saka Andris Abašins, Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents. Tiesa gan - kritiska situācija ir uz Daugavpils šosejas, kur vienā no posmiem ieviests ātruma ierobežojums 70 km/h, kas papildināts ar ceļazīmi “Nelīdzens ceļš”.

Savukārt uz ceļa Gulbene-Smiltene ceļš ir gandrīz neizbraucams. Latvijas autoceļu uzturētāji informē, ka pērn tur nomainīja caurtekas, bet šogad mainīs ceļa virsmu. Masveida bedru remonti sāksies, kad diennakts vidējā temperatūra būs virs +5 grādiem.

 
19 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Aivars 20.februāris 2022 9:39
6 3 Atbildēt

Lasi kas rakstīts,ka valsts ceļi pārsvarā ir labā stāvoklī un problēmas ir ar pašvaldību ceļiem.

jaaanis 21.februāris 2022 14:45
5 0 Atbildēt

Vēl labāk būtu ieviest Čehu pieredzi:

iauto.lv/zinas/pasaule...celi?cview=all

Šobrīd Latvijā ceļus būvē tā, lai tie izturētu tikai garantijas laiku, kas pēc tam tas nevienu neinteresē. Un ja garantijas laiks ir tikai 2 gadi, tad rezultāts ir redzmas katru pavasari.

Kanibaals 20.februāris 2022 13:46
5 0 Atbildēt

Jārok dziļi grāvji. Ieguvumi uzreiz divi, pāķiem bail braukt ātri un arī ceļš nebrūk.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti