Līdz septembrim izmaiņu satiksmes organizācijā pār Salacas tiltu Salacgrīvā nebūs

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 4.jūnijs 2024 10:09

Līdz septembrim izmaiņas satiksmes organizācijā pār Salacas tiltu Salacgrīvā uz Tallinas šosejas nav plānotas, jo pirms tā pārbūves taps pagaidu tilts, pirmdien tikšanās laikā ar Salacgrīvas iedzīvotājiem uzsvēra projekta īstenošanai izveidotās pilnsabiedrības "NB&Tilts" atbildīgais būvdarbu vadītājs Edgars Vaivods.

Pagaidu tilts taps Salacas augštecē, raugoties no tagadējā tilta puses, un satiksmi pa to plānots uzsākt septembra sākumā vai vidū. Tilts atradīsies uz pagaidu balstiem. Paredzēts, ka pagaidu tiltam būs viena brauktuve 4,5 metru platumā, kā arī gājēju un velobraucēju ietve 1,5 metru platumā. Reversā kustība pa brauktuvi tiks organizēta ar luksoforiem.

Pēc pagaidu tilta nestspējas pārbaudes, tiks sākta tagadējā tilta demontāža. Pirmie darbi jaunā tilta izbūvē būs balstu izbūve, sākot no Ainažu puses. Balsti būs uz urbto pāļu pamatiem, nevis kā tagad balstīsies upes gultnē. Tālāk no Ainažu puses pāri tilta balstiem tiks uzbīdītas četras metāla sijas un sāksies tilta klātnes betonēšana un citi darbi.

Jauno tiltu plānots pabeigt līdz 2025.gada vēlam rudenim un tad oktobrī vai novembrī veikt pagaidu tilta demontāžu.

Tikšanās laikā ar iedzīvotājiem jau iezīmējās, ka problēmas varētu rasties vietējiem zemniekiem, jo pagaidu tilta plānotā brauktuve 4,5 metru platumā varētu būt nepietiekama, lai tiltu šķērsotu platāki kombaini. Vaivods gan sacīja, ka šobrīd pagaidu tilta projekts vēl tiek precizēts.

"Latvijas valsts ceļu" pārstāvis Māris Dūzelis gan norādīja, ka pagaidu tilta nestspēja būs līdz 52 tonnām, tādēļ smagsvara transporta līdzekļiem nāksies meklēt apkārtceļus, kā šķērsot Salacu.

Salacas tilta būvdarbu laiku var ietekmēt arī zivju nārsta laikā noteiktie liegumi. Būvnieki solīja, ka visi darbi tādēļ tiks saskaņoti ar Valsts vides dienestu.

Kā vēstīts, tilta projekta izstrādi pasūtīja Salacgrīvas pašvaldība, projekta autors - SIA "Projekts 3", būvuzraudzību nodrošinās AS "Ceļuprojekts". Tilta izbūvi veiks pilnsabiedrība "NB&Tilts", kuras sastāvā ir SIA "Nordes būve" un SIA "Tilts", par piedāvāto līgumcenu 14,972 miljonu eiro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Jauna tilta būvniecību trešā militārās mobilitātes projektu uzsaukumā līdzfinansē Eiropas infrastruktūras savienošanas instruments (EISI).

Tilts pār Salacu atrodas uz valsts galvenā autoceļa Rīga (Baltezers)-Igaunijas robeža (Ainaži), kurš ietilpst Eiropas transporta tīklā (TEN-T), kā arī ir Eiropas nozīmes autoceļu maršrutā "E67" jeb "Via Baltica" posmā, kas nodrošina vietējo un starpvalstu satiksmi, kā arī militāro mobilitāti starp Baltijas valstīm un Eiropu.

Tiltam ir augsta nolietojuma pakāpe, nepietiekama nestspēja, un patlaban satiksme uz tā ir ierobežota.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Nordes būve" 2022.gadā strādāja ar 14,506 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 64% vairāk nekā 2021.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa bija 38 999 eiro pretēji zaudējumiem 2021.gadā. Finanšu dati par 2023.gadu vēl nav publicēti.

"Nordes būve" reģistrēta 2016.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3000 eiro. "Nordes būve" īpašnieks ir Vācijas uzņēmums "BIH - Baltische Industrieholding GmbH". Kompānijas patiesais labuma guvējs ir Vācijas pilsonis Konstantīns Panovko.

Savukārt kompānija "Tilts" 2022.gadā strādāja ar 44,015 miljonu eiro apgrozījumu, bet tās peļņa bija 1,931 miljons eiro. Finanšu dati par 2023.gadu vēl nav publicēti. Kompānija "Tilts" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 14,322 miljoni eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Sergejs Gridņevs (51,63%) un Artjoms Gridņevs (48,37%).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

4 miljoni eiro, 300 km/h 10 sekundēs - Bugatti pastāsta par jauno modeli Tourbillon

Francijas hiperauto ražotājs Bugatti atklājis attēlus un informāciju par jauno modeli Tourbillon, kas nomaina Chiron. Molsheimā bāzētais uzņēmums plāno 250 eksemplārus, kas jau ir izpirkti. Lasīt vairāk

 

Modernizētais Audi RS 3 uzstāda jaunu apļa rekordu Nirburgringā 1

Franks Štiplers ir uzstādījis jaunu apļa rekordu kompaktklases automobiļiem Nirburgringas Nordšleifes trasē ar modernizēto RS 3 modeli. Audi Sport sacīkšu un testa pilots uzrādīja iespaidīgu laiku – 7:33,123 minūtes, pašreizējo ātrāko apļa laiku šajā klasē pārspējot par vairāk nekā piecām sekundēm. Lasīt vairāk

 

Aston Martin ir “nenokaujams” – 90% vēl ierindā 4

90 procenti no visiem izgatavotajiem Aston Martin automobiļiem joprojām ir apritē. Lasīt vairāk

 

Elektriskais Alfa Romeo Junior būs jaudīgāks nekā plānots

Alfa Romeo pabeidzis modeļa Junior Veloce dinamiskos testus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti