VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks neatbalsta dzērājšoferu vārdu publicēšanu 18

 

Foto: iAuto

Nozare.lv | 25.augusts 2014 13:11

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis sliecas neatbalstīt speciālu dzērājšoferu vārdu publicēšanu.

Krapsis aģentūrai LETA teica, ka jau pašlaik tiek diskutēts par citiem mehānismiem cīņā ar dzērājšoferu skaita samazināšanu. Turklāt, pieņemot lēmumu par dzērājšoferu vārdu publiskošanu, automātiski rastos jautājums par citu aktuālu pārkāpēju vārdu atklāšanu un sensitīvo datu aizsardzību.

"Atsevišķi speciālisti ir pauduši atbalstu šim priekšlikumam, taču es nedomāju, ka tas būtu veids, kā samazināt dzērājšoferu skaitu. Es domāju, ka ir citi mehānismi, piemēram, transportlīdzekļu konfiskācija un autovadītāja tiesību atgūšanas sarežģīšana, kas pašlaik tiek ieviesta," norādīja Krapsis.

Aģentūra LETA pārliecinājās, ka valsts jau šobrīd publicē dzērājšoferu vārdus. Valsts uzturētajā portālā "tiesas.lv" ikvienam interneta lietotājam jau vairākus gadus aplūkojami tiesu kalendāri, kur ievietoti ne tikai noziegumos apsūdzēto personu, bet arī administratīvā pārkāpuma izdarītāju vārdi.

Tāpat jau pāris gadus valsts oficiāli Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā publicē to amatpersonu vārdus, kuras nav ievērojušas likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā". Šeit, piemēram, tiek publicēti to amatpersonu vārdi, kuras bez priekšnieka atļaujas piepelnījušās vēl kādā darbā.

Valsts policijas apkopotā informācija liecina, ka policija šogad noformējusi 2280 administratīvā pārkāpuma protokolus par braukšanu reibumā. Pērn šādā laika posmā noformēti 2439 protokoli.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šogad notikušas vairākas ļoti traģiskas avārijas, kurās šoferis pie stūres atradies reibumā. Šajās avārijas šoferi ir starp bojāgājušajiem. Marta sākumā Taurupē notikušās traģiskās avārijas brīdī šoferis pie stūres atradies 2,36 promiļu reibumā. Šajā avārijā gāja bojā seši cilvēki, tostarp autovadītājs.

Ekspertīzē noskaidrots, ka Jūrmalā 25.marta naktī traģiski avarējušās automašīnas vadītājs bijis 1,09 promiļu alkohola reibumā. Toreiz Asaru prospektā automašīna nobrauca no ceļa, sadūrās ar diviem apgaismes stabiem un ietriecās kokā. No gūtajām traumām gāja bojā 1991., 1992., 1993. un 1994.gadā dzimuši puiši.

Policijai ir aizdomas, ka šoferis atradies pie stūres reibumā arī nesen traģiskajā avārijā pie Mangaļsalas. Šajā negadījumā gāja bojā četri cilvēki.

Savukārt jūnija beigās policija par jauna pārkāpuma izdarīšanu apcietinājuši bīstamo Jūrmalas ceļu satiksmes recidīvistu, kurš atkārtoti pie stūres atradies 2,6 promiļu reibumā. Agresīvais satiksmes dalībnieks varētu būt saucams par bīstamu ceļu satiksmes recidīvistu, jo viņa kontā kopā ir bijušas vismaz 25 lietas par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, lielākoties par braukšanu reibumā bez tiesībām, par negadījumu vietas pamešanu un tiesas lēmumu nepildīšanu.

Atbalstu dzērājšoferu vārdu publiskošanai nesen pauda bijušais Ceļu policijas priekšnieks un pašreizējais pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes loceklis Edmunds Zivtiņš.

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pīters 25.augusts 2014 14:03
4 1 Atbildēt

Kādreiz soc laikos dzērājiem mainīja mašīnu numurzīmes, priekšā liekot krievu p burtu (pjaņica).

Palaidniex 25.augusts 2014 15:53
3 1 Atbildēt

Kaut kā pēdējā laika statistika liecina, ka auto konfiskācija, lielas naudas par tā transportēšanu, glabāšanu, vadīāja apliecības atgūšana nekādi neiespaido tos, kam mašīna lēta un pajāt uz sodiem.

Tak redz kur nesen bija čalis ar jau atņemtām tiesībām iestūrējis debesu valstībā gan sevi, gan pasažierus...

Tie, kam pofig - tiesību neesamība nunekādi netraucē piesēsties pie stūres...

Palaidniex 26.augusts 2014 8:17
1 1 Atbildēt

tiesa tas netraucē dzērājšoferim braukt ar svešu (aizlienētu) vai darba devēja auto...

Agrāk nebija tik vienkārši braukt ar Tev nepiederošu auto - bija pilnvaras utt...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti