Video eksperimentā uzrādās "brīnumi" ar Ceļu policijas alkometru (+ video) 29

 
iAuto | 27.septembris 2015 9:39

Pēc 2 tumšajiem aliem savs alkometrs uzrāda 0,3 promiles. Interesanti, ka Ceļu policists pirmā pūtiena rezultātus nepaziņo.

Atbilde uz jautājumu par rādījum - "Rāda vispārīgi, rāda, ka alkohols ir asinīs" gan būti jāizmeklē policijas priekšniecībai...

Komentāri!?

 
Visi komentāri
 
Dirshlaks 26.septembris 2015 21:35
3 1 Atbildēt

Nav jālok un viss būs kārtībā

kalfonso 26.septembris 2015 21:49
0 5 Atbildēt

jolo par reklāmas klipa izvietošanu redam samaksāja?

iAuto 26.septembris 2015 22:08
4 0 Atbildēt

kalfonso 26.septembris 2015 23:01
0 6 Atbildēt

skumji :) jo šis ir vnk veiksmīgs reklāmas klips, ko nahaļavu ir nopublicējuši visi lielākie lv interneta mēdiji. ar to arī apsveicu kampaņas organizatorus.

gribētos ticēt, ka filmā redzamais nav inscinējums ar sarunātu policijas čali, kas liek skatītājam noticēt, ka vajag pirkt subjeta tirgotos alkometrus, lai novērstu iespēju tikt piečakarētam no poliču puses (ticamību samazina subjeta sekošana 2 policijas motoekipāžām ar pa logu izbāztu rokā turētu kameeru/telefonu)

Kanibaals 27.septembris 2015 10:54
1 0 Atbildēt

ja vien pats nebūtu pieredzējis līdzīgu sarunu tad arī domātu, ka inscinējums. Dzēris nebiju tāpēc triks uz mani nenostrādāja.

kalfonso 27.septembris 2015 20:32
0 1 Atbildēt

neesmu pats tādu sarunu dzirdējis, bet tas varbūt profesijas dēļ. (kaut gan esmu bijis apturēts arī ne savā reģionā pēc iepriekšējā vakarā 6iem aliem un pasīvais ir rādījis, ka alko nav)

un dēļ profesijas arī redzu, ka šī ir visai profesionāli veikta reklāmas kampaņa. ar vai bez policista ziņas par viņa iesaisti tajā. (ja nebija iesaistīts, tad, protams, kukuļdošanas piedāvājums bija acīmredzams, skumji)

tāpēc apsveicu kampaņas organizētāju ar veiksmīgu tās iznākumu :) visos lielākos medijos ir bezmaksas tikts, daudz laiku un šēru un cepienu komentāros :)

Kanibaals 28.septembris 2015 8:36
2 0 Atbildēt

Nez tā arī nemanīju to reklāmu. Ja par reklāmu uzskati alkometra modeļa piesaukšanu, tad drīzāk tā ir antireklāma, jo tas modelis uzrāda citus rādītājus nekā CP alkometrs.

kalfonso 28.septembris 2015 20:08
0 0 Atbildēt

ok, varbūt būšu kļūdījoes par reklāmu, tas Juno alkometrus netirgo it kā, bet tip joku video izgatavo :)

kaut gan teksts - "Dažu mēnešu laikā Juno izaudzis līdz digitālā satura aģentūrai, veidojot arī citus video darbus: imidža klipus, dokumentālās filmas, video vizītkartes un korporatīvās reportāžas.", kā arī tieši alkometra modeļa pieaukšana varētu būt norāde, ka tas viss ir reklāmas nolūkos radīts. cik kantori, nez, oficiāli tirgo šamo aparātu lv?

Periņš 27.septembris 2015 0:37
1 23 Atbildēt

Atraduši sensāciju!!!!! Kāds sakars verificētam policijas

alkometram ar kaut kādu nezināmas izcelsmes. markas un

modeļa alkometru, ko tas šoferītis, kurš tēlo kruto, ir

izvilcis no kādas atkritumu tvertnes vai nopircis

krāmu tirgū??? Kurš pasūtīja šo jo...o sižetu un cik

par to jums samaksāja???????

Kanibaals 27.septembris 2015 10:55
5 0 Atbildēt

tad izskaidro tā verificētā un sertificētā policijas alkometra mainīgos rezultātus.

norca 27.septembris 2015 0:39
14 0 Atbildēt

nez kaapeec man liekas , ka policists taa viltiigi gribeeja sanjemt (kukuli), bet redzeedams , ka var iebraukt auzaas , laikus atkaapaas.....bet domas par kaulu, tomeer sunim bija.

Pļurkt 27.septembris 2015 9:38
3 0 Atbildēt

Redzu ka jums te nevienam nav ne vismazākās poņas kas ir verifikācija un kas ir kalibrēšana!!

Pēc kalibrēšanas uz rokas izdod papīrīti, kur pretī aparāta ciparam ir uzdrukāts reālais cipars kādam bija jābūt!!

Ja teiksim alkometrs uzrāda 0,6 promiles, bet papīrītī (ko jums protams neviens nerāda) ir teikts, ka šim rādījumam atbilst 0,45 promiles, tad policis var uzlikt sodu, ko principā nedrīkstēja darīt!!

Verfircēts ir tas ka katrs aparāta uzrādītais cipars iekļaujas pieļaujamās kļūdas robežās, bet izdotajā papīrītī nekur netiek uzrādīts vai kļūda bija plus vai mīnus!!

== Silti iesaku, ja jau iekritāt ar promilēm kas ir tuvu robežai pieprasiet kalibrēšanas protokolu un salīdziniet cik ir faktiski pie konkrētā uzrādītā cipara!!

Ne jau visus aparāta ciparus pārbauda, bet dažus izvēlētos, kas ir vistuvāk visbiežāk vajadzīgo mērījumu robežai. Respektīvi 0,2 (jauniņajiem) 0,5 un 1,0 ir obligāti jābūt!

Pašam ir mērījuši 2 reizes un abas bija 0,00 promiles.

Kanibaals 27.septembris 2015 10:57
3 0 Atbildēt

Kalibrēšana kā reiz ir tad, kad rādījumi tiek noregulēti tā lai rādā ražotāja noteiktajās kļūdas robežās. Verificēšana ir papīrīša izrakstīšana par kļūdas lielumu.

Pļurkt 27.septembris 2015 11:11
0 1 Atbildēt

Beidz murgot!!

Kanibaals 27.septembris 2015 13:11
1 0 Atbildēt

Pats raksti - Verfircēts ir tas ka katrs aparāta uzrādītais cipars iekļaujas pieļaujamās kļūdas robežās, bet izdotajā papīrītī nekur netiek uzrādīts vai kļūda bija plus vai mīnus!!

Tātad ja kalibrējot secina ka iekļaujas ražotāja noteiktajās kļūdas robežās tad nav nozīmes kļūda būs plusi vai mīnusi, jo maksimāli iespējamo kļūdu jau atrēķina par labu indivīdam atbilstoši likumam, pat ja mēraparāts ir precīzāks.

likumi.lv/doc.php?id=124385

Pļurkt 27.septembris 2015 14:19
0 0 Atbildēt

Beidz murgot!!

Tev jau pašam nav ne vismazākās nojausmas kas ir verifikācija un kas ir kalibrēšana!!!

Neviens metroloģiskajā dienestā nevienu aparātu netaisa vaļā un neko tur iekšā nedara un neregulē!!!

Es gribētu redzēt to ģēniju kas būtu spējīgs uztaisīt reālu datu piedzīšanu līdz patiesajiem elektroniskajos verķos!! Viņam būtu reāli jāuztaisa korekcijas ķēde ar vismaz 800 tau (ja vispār kaut ko par to esi dzirdējis!!)!!

-----------------

Verifikācija ir papīrītis ar zīmogu, ka verķis atbilsts standartam ar visām pielaidēm mērāmajā diapazonā, vai verķi atdod atpakaļ tā remontam vai nomaiņai ja neatbilst standartam!!

Kalibrēšana tas ir izdots papīrītis ar zīmogu, kur ir divas kolonnas - pirmajā ir verķa rādījumi, otrajā reālais cipars!! Un pie kājas vai verķis iekļaujas vai neiekļaujas standartu pielaižu laukā!!

-----------------

Kā man riebjas ja sāk gudri vervelēt par lietām no kurām nav ne vismazākās sajēgas, bet faktiski bieži vien pirmo reizi izdzirdēja, taču uztaisījis baigu "gudro" ģīmi māca citus!

Kanibaals 27.septembris 2015 20:13
0 0 Atbildēt

Tu apgalvo, ka policijas alkometrus atdod lietošanai arī ja tie pārsniedz pieļaujamo kļūdu, kas nav tiesa, jo alkometra kalibrēšana un verifikācija jāveic divreiz gadā. Līdz ar to kalibrēšanas papīrs neko nemaina, jo tāpat jau tiek atņemta lielākā iespējamā kļūda par labu pārbaudāmajam.

Redz kur ir ģēniji, kas apgalvo, ka alkometrus kalibrē un arī regulē - www.alcoscan.lv/alkometru-kal...a-laboratorija

Pļurkt 27.septembris 2015 20:38
0 0 Atbildēt

Izlasi vēl kādas TRĪS reizes drusku augstāk minēto!!

Jo tā pat tev nav nekādas sajēgas kas fiziski ir kalibrēšana un kas fiziski ir verifikācija. Kādos gadījumos ir vajadzīga verifikācija, un kādos kalibrēšana.

Kanibaals 28.septembris 2015 8:38
0 0 Atbildēt

Pilnīgi pajāt, kas ir kalibrēšana un kas verificēšana, jo tos abus CP alkometriem jāveic divreiz gadā un ierīces kas pēc kalibrēšanas neiztur verifikāciju tāpat pielietot nedrīkst, tur pat vairs nav runa par to cik precīzs tas ir.

Pļurkt 28.septembris 2015 20:17
0 0 Atbildēt

Metroloģiskais dienests izdod tikai papīrīti un nevienam verķim iekšā nelien un neko tur negroza!!!

Kaut reizi savā mūža izdari abas procedūras, tad nevajadzēs te ar liekvārdību noņemties! Kad savām acīm ieraudzīsi papīrīšus, tad būs reiz miers.

Verifikācija ir apstiprināšana, ka verķis atbilst standartam, bez kļūdas uzrādīšanas! (no možno verit' = poverka).

Kalibrēšana ir kļūdas uzrādīšana papīrītī!!

Nevajag te pīt iekšā firmas kas remontē, regulē un tad nodod metroloģijas dienestam verifikācijai un kalibrēšanai, un atdod klientam gatavu darbam to verķi.

Kanibaals 29.septembris 2015 12:48
0 0 Atbildēt

Tad atbildi uz jautājumu kāda nozīme, ka zini kļūdu, ja tāpat tāpat tas verķis kam kļūda ir lielāka kā pieļaujamā neiztur verifikāciju un nemaz tālāk netiek lietots.

iAuto 27.septembris 2015 9:49
3 0 Atbildēt

Kā redzams video policists ir gan ar trafarētu policijas auto, turklāt aptur citus satiksmes dalībniekus. Tas, kas ir diskutabli ir, ka netiek teikti pirmie mērījumu rezultāti, tad paaugstināts rādījumus un beigās kronis visam bija domā tagad pirms pēdējā pūtiena

Kanibaals 27.septembris 2015 11:00
6 0 Atbildēt

Pirmie rezultāti netika teikti, jo alkometrs tika izmantots pasīvajā režīmā, kad tiek noteikts vai vispār ir alkohola klātbūtne. Šeit gan var redzēt, ka policis viltīgi pasīvo režīmu lieto kopā ar trubiņu un it kā veicot mērījumu.

kalfonso 27.septembris 2015 20:34
0 0 Atbildēt

tātad - korupcijas iespējas novēršanai vienkārši tas režīms būtu jākancelē. ja tas ir tik vienkārši, kā izklausās

Kanibaals 28.septembris 2015 8:35
0 0 Atbildēt

Tas režīms kā reiz tika ieviests, lai nevajadzētu tērēt trubiņas uz visiem, bet negodīgs policists jau atradīs iespēju kā to apie. Tāpat piemēram CP joprojām iepērk doplerefekta radarus, kā arī pieļauj videoradara izmantošanu bez video režīma, lai gan to precizitāte ir apšaubāma.

Burbergs 27.septembris 2015 23:19
2 0 Atbildēt

Š.g. augusts.

Brīvdienas rītā reida ietvaros Ziepniekkalnā aptur CP. Pirmais pūtiens uzrādījis, ka ESOT LIETOTS alkohols (to nedaru jau padsmit gadus). Cik daudz - to varēšot redzēt otrajā pūtienā. Pūšu, šoreiz jau iemutī. 0,9 promiles. Godīgi atzīstu, ka iepriekšējā vakarā esmu izdzēris vien ābolu sulu, kas, atrodoties visu dienu mašīnā, beigās varētu būt sākusi rūgt. Pāris malciņi, bet ne jau līdz tādam ciparam. Pārsteigums/šoks neviltots. Ceļinieks vēlreiz noklausās, ka alkoholu darba dēļ nelietoju vispār, un ... palaiž. Novēl laimīgu ceļu.

---

Viena "ceļinieka" komentāra atstāsts no delfiem:

pirmais pūtiens parādot vien alkohola esamību izelpā. Ja uzrāda, tiek veikts otrs pūtiens iemutī, kurā pirms tam iepilināta pile grādīgā, vai kura iesaiņojums piesūcināts ar to. Un vadītājs tic, jo zin, ka alkoholu tiešām ir lietojis. Šis šoka moments arī tiekot izmantots.

Ticēt vai neticēt (arī tam, ka vadītājs ar reālām 0,9 promilēm varētu tikt palaists) - katra paša ziņā.

Sviesc 28.septembris 2015 0:11
8 0 Atbildēt

Esmu puutis trubas reizes 50 dazhaadaas lv un ne lv vietaas(karma laikam) ar nepatiesiem merijumiem neesmu saskaaries ne reizi. Polichu raadiijumiem nav ne vainas, ja puisis bij tieshaam divus alus izdzeeris. Teksti gan bij ar zemudens akmenjiem. Shirpatreba alkometriem nekad neesmu ticeejis un saakt netaisos. Ticu tik daudz, ka ja raada kaut ko, kaut 0.01, nebrauc.

Kanibaals 28.septembris 2015 8:42
1 0 Atbildēt

Tas ka Latvijā nekas nav jāpārkāpj, lai sodu norautos esmu izbaudījis arī uz savas ādas, tas naivums ir izdzīts. Bet ja brauc tā lai nelec ārā no kopējās masas tad uzrauties uz šādiem gadījumiem nevar, lai ķertu uz muļķi kaut kādu pavedienu pie kā aizķert vajag.

Pļurkt 28.septembris 2015 20:11
0 0 Atbildēt

Tikai nevajag! Poličiem ir ļoti trenēta acs uz visādiem kas "neizrādās" un brauc kā citi.

Ja brauks ciešā kolonnā kādas 4 - 5 mašīnas, tad iespējams ka nepamanīs, bet "paslēpties" aiz vienas var būt par maz.

Vācijā praktiski visi brauc atļautais + 20, bet kad paziņa iemeta 2 alus (tur tas ir pieļaujams), tad brauca precīzi atļauto un ne 0,5 km/st ātrāk! Tur ir pavisam cits princips. Ja kaut kas šoferim ne tā, tad šis brauc acīmredzami uzmanīgāk kā varbūt vajadzētu. Policija šajā gadījumā neaptur!

Jāpiezīmē, ka pēc puspolša Vācijā neviens neiedomāsies pat pasēdēt pie stāvoša auto stūres!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti