Par fotoradaru konstatētajiem ātruma pārkāpumiem piemēroti 1,4 miljoni eiro, ātruma rekords - "BMW" 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 4.janvāris 2016 11:07

2015.gada 11 mēnešos par stacionāro un pārvietojamo fotoradaru fiksētajiem ātruma pārkāpumiem kopumā uzlikts naudas sods 1 442 807 eiro apmērā, liecina Valsts policijas sniegtā informācija.

Kopumā 11 mēnešos par ātruma pārkāpumiem, kurus konstatējuši fotoradari sastādīti un nosūtīti 47 839 administratīvā pārkāpuma protokoli.

Šogad lielākais atļautā braukšanas ātruma pārkāpums ārpus apdzīvotām vietām - 203 kilometri stundā - konstatēts uz autoceļa Tīnūži-Koknese, autovadītājam braucot pie BMW stūres. Savukārt apdzīvotā vietā lielākais ātrums konstatēts Rīgā uz Dienvidu tilta. Šeit kāda automašīna traukusies ar ātrumu 142 kilometri stundā, lai gan atļautais ātrums tur ir līdz 70 kilometriem stundā.

Policijas rīcībā šobrīd ir četri 2008.gadā iegādātie pārvietojamie fotoradari. Savukārt Ceļu satiksmes drošības direkcija nodrošina 16 stacionāro fotoradaru darbību. Tuvākajos gados stacionāro un pārvietojamo mērierīču skaits tiks papildināts.

Decembra sākumā Valsts policija papildināja pārvietojamo fotoradaru iespējamās atrašanās vietas, šoreiz uzsvaru liekot uz ceļa posmiem dažus kilometrus pirms vai aiz stacionārajām ātruma mērierīcēm.

Policijas pieredze liecina, ka ceļa posmos, kur izvietoti stacionārie fotoradari, daļa autovadītāju mēdz piebremzēt un ātruma mērierīces uztveršanas zonā brauc godprātīgi, ievērojot noteikto kustības ātrumu, taču, tiklīdz fotoradarampabraukts garām, atļauto kustības ātrumu nereti atkal palielina.

Lai preventīvi iedarbotos uz tiem autovadītājiem, kuri sākuši šādu praksi, VP papildinājusi iespējamās pārvietojamofotoradaru atrašanās vietas ar posmiem pirms vai aiz stacionārajām mērierīcēm.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
esses 4.janvāris 2016 20:50
4 0 Atbildēt

praatveederi, kaapeec tagad pazinjojaat par tiem 203km/h??tagad ziemaa buus gruuti paarsist....

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti