Lai apturētu dzērušu traktora vadītāju, policisti sašauj traktora riepas 9

 
Nozare.lv | 12.maijs 2016 20:08

Lai apturētu kāda dzēruša vīrieša vadīto traktoru Bauskas novada Brunavas pagastā, policijas darbiniekiem nācies pielietot šaujamieročus.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece atklāja, ka vakar plkst.21.39 Brunavas pagastā Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas darbinieku uzmanību pievērsa braucošs traktors, kura braukšanas stils radīja aizdomas, ka tā vadītājs ir alkohola reibumā. Tika pamanīts, ka ar traktoru tiek pārvadāts arī pasažieris, kas atbilstoši likumam nav atļauts.

"Policijas darbinieki ieslēdza auto bākugunis un pieprasīja apstāties, taču traktora vadītājs ignorēja policistu prasības un neapstājoties pēkšņi nogriezās uz lauka, turpinot kustību, tāpēc vienam no policistiem nācās traktora vadītājam sekot skriešus. Lai piespiestu traktora vadītāju apstāties, policisti raidīja vairākus brīdinājuma šāvienus gaisā. Tā kā arī šis brīdinājums tika ignorēts, policisti sašāva abas traktora riepas. Traktorists gan vēl mēģināja turpināt kustību arī šādā veidā, taču pēc brīža apstājās, pēc kā nekavējoties tika aizturēts," notikušo apraksta Sietniece.

Konstatēts, ka traktora vadītājs, 1970.gadā dzimis vīrietis, atradies 1,6 promiļu reibumā, vadīja traktoru tiesas lieguma laikā, jo iepriekš jau ticis pieķerts braucot dzērumā, par ko bija atņemta vadītāja apliecība.

Pret vīrieti sākta administratīvā lietvedība par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām. Tāpat ir sākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, ja ir atņemtas vadīšanas tiesības un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Es 12.maijs 2016 23:11
9 4 Atbildēt

kādā sakarā policija skrēja pakaļ pa lauku? Traktors nepiedalījās ceļu satiksmē- nebrauca pa ceļu! Novēlu neveiksmīgajam traktoristam labu advokātu un ar tiesas lēmumu saņemt kompensāciju par personas īpašuma tīšu bojāšanu no valsts ierēdņu puses!

Letiņš 12.maijs 2016 23:16
9 2 Atbildēt

To Es, nelasīji tekstu laikam,

"Policijas darbinieki ieslēdza auto bākugunis un pieprasīja apstāties, taču traktora vadītājs ignorēja policistu prasības un neapstājoties pēkšņi nogriezās uz lauka, turpinot kustību,

Tātad brauca sākumā pa ceļu, un tad pa lauku muka!

Šitādus tiešām vajag aiz restēm

Kombainieris 12.maijs 2016 23:30
9 1 Atbildēt

Normālam traktoristam vajag polšu ribās,lai vaga taisna būtu!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti