Speciālo caurlaižu īpašniekiem būs jāuzrāda detalizētāka informācija par transportlīdzekļa īpašnieku

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 16.jūnijs 2016 17:29

Transportlīdzekļu īpašniekiem, kuriem izsniegtas speciālās caurlaides, kas ļauj darba uzdevumu laikā neievērot atsevišķas ceļu satiksmes noteikumu prasības, policijas darbiniekiem būs jāuzrāda detalizētāka informācija par automašīnu, to paredz valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie grozījumi Ceļu satiksmes likumā.

Likuma grozījumi dos tiesības transportlīdzekļu vadītājiem atsevišķos gadījumos neievērot apstāšanās un stāvēšanas noteikumus, kā arī ceļa zīmju "Braukt aizliegts", "Mehāniskajiem transportlīdzekļiem braukt aizliegts" un "Kravas automobiļiem braukt aizliegts" prasības.

Kā norādīts Satiksmes ministrijas skaidrojumā, patlaban spēkā esošie noteikumi caurlaižu lietošanas nosacījumus nosaka vispārīgi un neparedz lietošanas kontroles mehānismu.

Savukārt jaunajā projektā ietverts regulējums, kas nosaka pienākumu transportlīdzekļa vadītājam ne tikai novietot caurlaidi transportlīdzekļa priekšējā stikla kreisajā apakšējā stūrī un tai blakus nodrošināt informāciju par stāvēšanas laiku, bet nosaka arī pienākumu uzrādīt dokumentus, kas pamato stāvēšanas noteikumu neievērošanu.

Tas atvieglos Valsts policijas un pašvaldības policijas tiesības veikt pārbaudi, vai transportlīdzekļa vadītājs nepārkāpj stāvēšanas noteikumus, teikts skaidrojumā.

Tāpat caurlaides varēs saņemt un lietot tikai tādam pasta komersanta transportlīdzeklim, uz kura virsmas redzamā vietā ir informācija par pasta pakalpojuma sniedzēju - nosaukums un tālrunis. Prasība norādīt informāciju par pasta komersantu uz transportlīdzekļa virsmas ir pamatota ar līdzšinējo praksi, kad policija, konstatējot ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu, pieprasa informāciju no iestādēm, kuras izsniedz caurlaides. Līdz ar to tiek kavēta pārkāpuma novēršana, kas var apdraudēt ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

Noteikumi attieksies uz caurlaidēm pasta komersantu transportlīdzekļiem, kā arī transportlīdzekļiem, ar kuriem veic inkasācijas apsardzi, un tādiem Saeimas, Valsts prezidenta kancelejas, Valsts kancelejas, ministriju, Augstākās tiesas un Ģenerālprokuratūras transportlīdzekļiem, ar kuriem nogādā institūciju dokumentus.

Patlaban Latvijā pasta pakalpojumu sniegšanai un institūciju dokumentu nogādāšanai Satiksmes ministrija ir izsniegusi 807 caurlaides. Papildus tam šādas caurlaides inkasācijas apsardzes transportlīdzekļiem izsniedz Valstspolicija.

Lai izstrādātie noteikumi stātos spēkā, tie vēl jāpieņem valdībā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti