CSDD e-pakalpojumos jauna iespēja – protokola saņemšana par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem elektroniski

 
CSDD | 30.jūnijs 2016 13:39

Turpmāk protokolu par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumu varēs saņemt uz e-CSDD pieteikto e-pastu. Lai saņemtu protokolu par fiksēto pārkāpumu elektroniski nevis ierakstītā vēstulē, būs jāizdara attiecīga atzīme CSDD mājaslapas e-pakalpojumu sadaļā “Reģistrācijas datu maiņa”.

Šīs un vairākas citas izmaiņas administratīvā soda piemērošanā par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem paredz grozījumi Ceļu satiksmes likumā (CSL), kas stājušies spēkā š.g. 1. jūnijā.

Foto: Publicitātes attēls

Protokols tiks sastādīts trīs eksemplāros. Vienu piestiprinās pie transportlīdzekļa priekšējā stikla, otrs paliks institūcijai, kas piemēro sodu, savukārt trešais protokola eksemplārs tiks izveidots pēc datu ievadīšanas reģistrā, un tā nosūtīšanu līdz adresātam nodrošinās CSDD.

Saskaņā ar CSL protokolā uzreiz jānorāda persona, kurai uzliek sodu. Lai neveidotos situācija, kad pārkāpuma vietā jebkurš var noskaidrot transportlīdzekļa piederību, pārkāpēju pirmajos divos eksemplāros norādīs tikai pēc tā statusa. Personas datus (vārdu, uzvārdu vai nosaukumu) norādīs tikai trešajā eksemplārā, kuru sūtīs pašai sodītai personai.

Ar grozījumiem CSL vairs nav paredzēts paziņojums par nesamaksāto naudas sodu, to aizstās trešais eksemplārs.
Persona, kurai uzlikts sods, 10 dienu laikā varēs pārsūdzēt lēmumu un norādīt personu (vadītāju), kas ir atbildīgs par pārkāpumu. Sūdzībai būs jāpievieno attiecīgi pierādījumi un šīs personas dati. Augstākā amatpersona varēs to atcelt un pieņemt jaunu lēmumu par soda uzlikšanu vadītājam. Ja šī persona pārsūdzēs šādu lēmumu, lietu būs jāizskata tiesai.

Tāpat ar grozījumiem noteikts, ka sodu piemēro konkrētai personai atbilstoši transportlīdzekļa reģistrācijas datiem reģistrā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti