Pusgada laikā policija konstatējusi 4000 gadījumus, kad vadītāji braukuši bez tehniskās apskates (+ video) 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 6.augusts 2016 8:26

Šogad sešos mēnešos Valsts policija konstatējusi 4000 gadījumus, kad vadītāji braukuši ar transportlīdzekli, kuram noteiktajā termiņā nav veikta tehniskā apskate.

Lai aicinātu transportlīdzekļu vadītājus rūpīgāk gādāt par sava spēkrata tehnisko stāvokli, Valsts policija sagatavojusi atjautīgu videoklipu, lai pievērstu uzmanību transportlīdzekļa tehniskā stāvokļa nozīmei ceļu satiksmē.
Tehniskā stāvokļa atbilstība drošai ceļu satiksmei ir viens no svarīgākajiem aspektiem, kas tieši saistīts ar drošu pārvietošanos. Pavirša attieksme pret šķietami nenozīmīgiem sīkumiem ikreiz pirms tehniskās apskates veikšanas nereti veido tādu kopumu, kas var būt bīstams ne vien pašu dzīvībai, bet arī vispārējai satiksmes drošībai.

"Nav noslēpums, ka par transportlīdzekļa tehnisko atbilstību drošai ceļu satiksmei tā īpašnieki visbiežāk atceras mirkli pirms ikgadējās tehniskās apskates veikšanas, taču pārējā laikā lieki galvu par to nelauza. Diemžēl ir arī tādi autovadītāji, kuri uzskata, ka tehniskā apskate ir tikai formalitāte - šī gada sešos mēnešos vien Valsts policija autovadītājiem sastādījusi 4000 protokolus par piedalīšanos ceļu satiksmē ar transportlīdzekli, kuram noteiktajā termiņā nav veikta tehniskā apskate. Jāpiebilst, ka no tiem teju 300 šoferi par šādu pārkāpumu sodīti vairākkārt," norāda Valsts policijas Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšniece Vineta Mistre.

Lai vērstu sabiedrības uzmanību uz transportlīdzekļa tehniskā stāvokļa nozīmību ceļu satiksmē un aicinātu pret to izturēties rūpīgāk, policija sagatavojusi videoklipu "Tehniskais stāvoklis". Tas ir jau trešais no Valsts policijas veidoto videoklipu sērijas, kas veltīti ceļu satiksmes drošības uzlabošanai.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ZAZ962 7.augusts 2016 13:58
1 0 Atbildēt

Ja nav galvas un līdz ar to arī galvā mītošās atbildības,tad TA negarantē neko.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 2

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti