Valsts policija izstrādājusi jaunu mobilās aplikācijas "Mana drošība" funkciju (+ video) 1

 

Foto: ekrānšāviņš

Valsts Policija | 29.novembris 2016 15:30

Ņemot vērā pēdējā laika aktuālos gadījumus, kad cilvēki nomaldījušies mežos un nepazīstamā apkārtnē, Valsts policija ir izstrādājusi mobilās aplikācijas funkciju, kas būtiski atvieglos operatīvo dienestu darbu gan nomaldījušos cilvēku meklēšanā, gan ceļu satiksmes negadījuma vai noziedzīga nodarījuma vietas operatīvā atrašanā.

Jaunā funkcija izstrādāta, lai persona varētu operatīvajiem dienestiem nosūtīt savas koordinātas situācijās, kad viņš  nespēj sniegt skaidras norādes par to, kur atrodas.

 Precīzas atrašanās vietas koordinātas iespējams nosūtīt divos dažādos veidos:

1)      Ieejot aplikācijas “Mana drošība” sadaļā “Ārkārtas zvani” un zvanot jebkuram glābšanas dienestam, koordinātas nosūtīsies automātiski;

2)      Ieejot aplikācijas “Mana drošība” sadaļā “Ārkārtas zvani” un nospiežot pogu “Nosūtīt manas koordinātas glābšanas dienestam”. Šajā situācijā glābšanas dienests saņem nosūtītāja koordinātas. Šī poga domātā situācijām, kad persona jau iepriekš ir sazinājusies ar glābšanas dienestu, ir kustībā un tai nepieciešams vairākkārt operatīvi ziņot dispečeram par atrašanās vietu.

Jāatgādina, ka gadījumā, ja persona nonākusi nelaimē, nepietiks tikai  nosūtīt īsziņu ar koordinātām. Ja nepieciešama palīdzība, personai jāveic arī zvans attiecīgajam glābšanas dienestam, savukārt koordinātas ir kā papildus rīks, lai atvieglotu dienestu darbu un palīdzība pie personas nokļūtu ātrāk.

Līdz šim izsaucēja atrašanās vieta tika noteikta pēc elektronisko sakaru komersantu sniegtajiem datiem, turpretim aplikācijas “Mana drošība” funkcija ļaus personas atrašanās vietu noteikt daudz precīzāk. Lai noteiktu precīzu atrašanās vietu viedtālrunī jābūt aktivizētai GPS funkcijai, ja persona pati to nebūs aktivizējusi, aplikācija par to atgādinās.

Aplikācijas jaunā funkcija tika izmēģināta arī Valsts līmeņa civilās aizsardzības mācību STORMEX 2016 laikā, kur lauku apvidū pazudis cilvēks tika atrasts ar precizitāti 9 metri.

Aplikāciju “Mana drošība” ar tās jauno funkciju savā viedtālrunī iespējams lejupielādēt Google Play un Apple Store veikalos.

Valsts policija jau informējusi, ka  līdz ar koordinātu nosūtīšanas iespēju , mobilā aplikācija „Mana drošība” ietver sevi vairākas  funkcijas, kas var būt noderīgas ikvienam iedzīvotājam:

Ar tās palīdzību satiksmes dalībnieki var ātri un ērti informēt Valsts policiju gadījumos, ja tie kļuvuši par ceļu satiksmes negadījuma aculieciniekiem. Lai to izdarītu, aplikācijas lietotājam vispirms jāreģistrējas, norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pastu un mobilā tālruņa numuru, lai nepieciešamības gadījumā likumsargi varētu ar aculiecinieku sazināties. Pēc tam aplikācija piedāvās divus variantus, kādā veidā ziņot par negadījumu. Pirmais – ja liecinieks vēl atrodas notikuma vietā. Otrais – ja liecinieks piesakās vēlāk. Abos gadījumos iesniedzamā informācija ir līdzīga, atšķiras vien notikuma vietas norādes iespējas.

Tomēr tas nav viss – aplikācijā atrodama arī noderīga informācija par rīcību pēc ceļu satiksmes negadījuma, tajā tiks ievietotas arī pašas nozīmīgākās aktualitātes. Tāpat, mobilās aplikācijas lietotāji varēs pārbaudīt savas zināšanas par dažādiem drošības jautājumiem izglītojošā erudīcijas testā.

 
Visi komentāri
 
LMT 29.novembris 2016 15:35
0 0 Atbildēt

T'ūlīt visi pajoļi sāks sūtīt savas koordinātas!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti