Ceļu policija maijā saņems 40 dažādu modeļu netrafaretas automašīnas 31

 

Ceļu policijas automobilis Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 1.marts 2017 13:17

Valsts policija (VP) maijā saņems 40 satiksmes uzraudzībai paredzētas netrafaretās automašīnas, aģentūrai LETA pastāstīja VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Krapsis gan pagaidām nevēlējās atklāt automašīnu modeļus, taču šajā iepirkumā tie būšot dažādu marku spēkrati.

Šobrīd policijas rīcībā ir septiņas netrafaretās automašīnas, kas ikdienā tiek izmantotas satiksmes uzraudzībā. Pieci no tām ir "Subaru" un divi ir "Opel" markas spēkrati.

Krapsis atgādināja, ka netrafaretas policijas automašīnas ir sevi pierādījušas kā pietiekami efektīvu līdzekli satiksmes dalībnieku uzraudzībā, piemēram, kontrolējot agresīvu braukšanu.

Jau ziņots, ka šogad atbildīgās institūcijas - VP un Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) - turpinās darbu pie stacionāro un pārvietojamo fotoradaru ieviešanas.

Šobrīd uz Latvijas ceļiem strādā 40 stacionārie fotoradari. Šogad būs pieslēgti vēl 20 fotoradari un 2018.gadā - vēl 40.

Ar stacionāro fotoradaru iegādi nodarbojas CSDD, savukārt pārvietojamo radaru iegāde ir VP pārziņā. VP iepriekš bija izsludinājusi konkursu par pārvietojamo fotoradaru iegādi, taču dažādu iemeslu dēļ policijai jau aptuveni gadu neizdodas sekmīgi šo iepirkumu pabeigt. Šogad satiksmes dalībnieku kontrole būšot intensīvāka, jo plānots beidzot noslēgt iepirkuma konkursu par 15 pārvietojamo fotoradaru iegādi.

Pagājušajā gadā par stacionāro fotoradaru konstatētajiem pārkāpumiem piespriestas soda naudas 3,7 miljonu eiro apmērā, un visbiežāk šīs mērierīces pārgalvīgus braucējus konstatējušas Rīgā, Lielirbes ielā, un uz Jelgavas šosejas Ozolnieku novadā.

 
31 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
gunbox 1.marts 2017 13:51
21 1 Atbildēt

Vakar pāri salu tiltam braucām uz 60-65km/h, jo visi baidījās pabraukt garām policijas mašīnai. Visas 3 joslas bremzē. Varētu sākt likt sodus tiem, kuri neapsteidz lēnāk braucošu policijas auto. ;)

viencexperc 1.marts 2017 13:47
11 4 Atbildēt

Vajag iedot policijai bmw vai audi. Tad ātri vien savāks ap sevi jaunos gonščikus, kurš gribēs skrieties. Vai vēl labāk:

kādu no amerikāņu muskuļauto: dodžu, kamaro...

Katram krievam ir iedzīts smadzenēs kopš dzimšanas, ka amerikāņiem vajag ielikt. Plus vēl pārējie, kuri gribēs pierādīt, ka amerikāņu mskuļauto ir "sūdi".

Protokolu norma būs pārpildīta pirmajā mēnesī.

viencexperc 1.marts 2017 14:01
10 2 Atbildēt

Lūk kādas nemarķētās mašīnas ASV:

www.youtube.com/watch?v=MP9pL8bvvw4

visinteresantākais ir policijas taksis.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti