Izmeklē VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka īpatnējo padoto pārbaudi, pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 20.marts 2017 8:57

Atbildīgajās institūcijās sāktas vairākas pārbaudes saistībā ar gadījumu, kad Rīgas reģiona policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns palicis nesodīts par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu, jo šādi esot pārbaudījis savus padotos, vēsta raidījums "Nekā personīga".

Vienlaikus raidījumam neoficiāli zināms, ka Marķitāns, visticamāk, ir uzrakstījis vai tuvākajā laikā gatavojas rakstīt iesniegumu par došanos pensijā.

Raidījuma rīcībā esošā informācija liecina, ka Marķitāns vadījis dienesta automašīnu "Ford Mondeo", ko par ātruma pārkāpumu apturējusi pretim braucošā Rīgas pārvaldes ceļu policijas 1.rotas ekipāža. Apturētais policijas priekšnieks kolēģiem paskaidrojis, ka veic policistu pārbaudi. Viņš notikumu vietu pametis nesodīts, lai arī neoficiāli zināms, ka viņa vadītā dienesta auto ātrums pārsniedzis 130 kilometrus stundā.

VP priekšnieka Inta Ķuža pakļautībā esošais Iekšējās kontroles birojs līdz 1.aprīlim sola pabeigt pārbaudi, vai Marķitāns ir rīkojies atbilstoši un vai viņam būtu piemērojams disciplinārsods. Vienlaikus policijā skaidro, vai ir noticis atļautā braukšanas ātruma pārkāpums.

Policijas pārstāvis Dairis Anučins raidījumam skaidroja, ka pārbaude ir izdalīta divās daļās. Viena ir disciplinārlieta - pārbaude par Marķitāna rīcības likumību un atbilstību dienesta pilnvarām un pienākumiem. Otra lieta ir administratīvais sods, ko pārkāpuma gadījumā pārkāpējam būtu jāpiemēro uz vietas. "Tā kā tas nav noticis, tad šis jautājums tiek lemts tagad un arī pēc tam ir iespējams šo sodu piemērot," skaidroja Anučins.

Atsevišķu pārbaudi sācis arī policijas Iekšējās drošības birojs, kas nav pakļauts Valsts policijas priekšniekam, bet Iekšlietu ministram. Birojā apstiprināja, ka pārbaude uzsākta pēc Krimināllikuma 319.panta par valsts amatpersonu bezdarbību. Vai tā tiek veikta pret Marķitānu, vai policistiem, kuri piedalījās policijas priekšnieka apturēšanā, birojs neprecizē. Zināms, ka 16.martā viens no policistiem aizvests uz liecību sniegšanu birojā.

VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis raidījumam apliecināja, ka gadījumā, ja tiek veikta šāda norīkojuma pārbaude, ir jāievēro atļautais braukšanas ātrums.

Guntars Marķitāns Foto: Ekrānšāviņš no vp.gov.lv

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 20.marts 2017 9:44
2 1 Atbildēt

Baidījās, ka ja brauks pārāk lēni, vernons izraisīs avāriju un lēmumu pārsūdzēs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti