Eiropas diena bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušajiem – jau rīt! 6

 

Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 20.septembris 2017 18:41

Rīt, 21.septembrī, nu jau otro gadu pēc kārtas visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs norisināsies TISPOL (Eiropas ceļu policijas tīkls) sadarbībā ar Eiropas Komisiju organizētā kampaņa “EDWARD – European Day Without a Road Death” (Eiropas diena bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem).

Šogad, tāpat kā pērn, visas ES dalībvalstīs, tostarp arī Latvijā, ceļu policija strādās kopīgiem spēkiem, lai padarītu šo par drošāko dienu ceļu satiksmē.

Piedaloties ceļu satiksmē, tās dalībnieki nereti neievēro ceļu satiksmes noteikumus, tādējādi apdraudot gan sevi, gan citus. Katru dienu uz Eiropas ceļiem iet bojā apmēram 70 cilvēki, kas nozīmē, ka aptuveni 70 ģimenes tajā dienā nesagaida mājās savus mīļos. Mūsu pašu spēkos ir šo situāciju labot, kopīgiem spēkiem realizējot ambiciozu mērķi, – samazināt bojā gājušo skaitu līdz nullei. Valsts policija atgādina – drošība uz ceļiem ir ikviena atbildība.

Kā liecina Valsts policijas statistikas dati, salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, situācija Latvijā pamazām uzlabojas – bojā gājušo skaits uz Latvijas ceļiem samazinājies par 20%. Šogad ceļu satiksmes negadījumos dzīvību zaudējis 91 cilvēks, savukārt pērn šajā pat laika posmā – līdz septembra vidum – avārijās uz ceļiem gājuši bojā 110 cilvēki, bet 2015.gadā – 121.

Kā liecina TISPOL dati par aizvadīto projekta EDWARD dienu, pērn 19 no 31 projekta dalībvalstīm, tostarp arī Latvijai, izdevās aizvadīt dienu bez neviena bojā gājuša vai smagi cietušā.

Tieši tādēļ tāpat kā pagājušajā gadā, arī rīt ceļu policija veiks pastiprinātu ceļu satiksmes uzraudzību, nodrošinot pēc iespējas lielāku policijas klātbūtni ceļu satiksmē. Reidu laikā īpaša uzmanība tiks pievērsta mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, bērnu sēdeklīšu un drošības jostu lietojumam, kā arī likumsargi veiks pastiprinātu ātruma kontroli. Tāpat īpaša uzmanība tik pievērsta vadītāju, kuri pie transportlīdzekļa stūres sēdušies reibuma stāvoklī, atklāšanai.

Līdz ar šo projekta dienu ir aizsācies ceļš uz lieliem mērķiem un pārmaiņām, tiecoties piepildīt vīziju par satiksmes norisi bez neviena bojāgājušā vai smagi cietušā, kā arī uzlabot ceļu satiksmes drošību. Tāpēc Valsts policija aicina ikvienu piedalīties šīs dienas un mērķa realizēšanā, apzinoties, ka ikviena pozitīva darbība ir solis tuvāk pārmaiņām.

Apliecini arī tu savas rūpes par ceļu satiksmes drošību, dodot īpašu zvērestu un apsolot gan sev, gan līdzcilvēkiem ievērot visus ceļu satiksmes noteikumus. Solījumu var nodot projekta EDWARD mājaslapā (projectedward.eu/lv/).

 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 21.septembris 2017 8:18
4 0 Atbildēt

Vajadzētu šajā dienā aizliegt visiem sēsties pie stūres, tad arī nebūs ceļu satiksmes bojāgājušie. ko tikai komunisti neizdomās. Varēja uztaisīt dienu bez pērtiķu uzbrukumiem, ieslodzīt visus bēgļus būrī, bet tas jau nebūs liberāliski. Labāk dienu bez bojāgājušiem uz ceļiem

Zjebra 21.septembris 2017 2:51
3 8 Atbildēt

Atkal bus nepamatotas apturešanas , un nepamatotas apsudzešanas ka vaditaji atdrodas pie stures reibuma?

i 21.septembris 2017 12:04
2 0 Atbildēt

Izrādās tad tāpēc mums tik daudz bojāgājušo uz ceļiem, jo mums tik viena diena gadaa kad pievēršam pastiprinātu uzmanību tam, bet laikam vajadzētu katru dienu pievērst,nevis pārējās dienas atstāt novārtā

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: VW T-Cross ar lielisku gaismas tehniku (+VIDEO) 7

Mazās klases krosovers Volkswagen T-Cross kopš nonākšanas tirgū 2019. gadā Baltijas valstīs pārdots vairāk nekā 5,5 tūkst. eksemplāros. Lasīt vairāk

 

Līdz 2026.gadam Rīgā plāno pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā

Līdz 2026.gadam Rīgā plānots pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē. Lasīt vairāk

 

Mercedes EQS modernizēts; cenas nemainās, sniedzamība vairāk par 800 km (+ FOTO) 5

Mercedes-Benz modernizējis elektriskās piedziņas sedanu EQS, piestrādājis pie izskata un uzlabojis sniedzamību, taču cenu atstājis to pašu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti