Pakaļdzīšanās Olainē: 17 gadus vecs jaunietis bēg no likumsargiem un sabojā policijas automašīnu (+ VIDEO) 16

 
Valsts Policija | 6.februāris 2018 16:34

Kādam jaunietim Olainē pagājušās brīvdienas beidzās tā īsti nemaz nesākušās. Piektdienas pusnaktī 17 gadus vecs jaunietis bez vadītāja apliecības mēģināja bēgt no policijas un nepakļāvās likumsargu prasībām apturēt transportlīdzekli.

Pēc spraigas pakaļdzīšanās, kuras laikā tika izdarīti arī brīdinājuma šāvieni gaisā, policistiem tomēr izdevās nepilngadīgo jaunieti aizturēt un nogādāt policijas iecirknī. Jaunietis par virkni pārkāpumiem tiks saukts pie administratīvās atbildības.

Pagājušajā piektdienā, 2.februārī, īsi pirms pusnakts Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas inspektori, patrulējot ar netrafarēto policijas automašīnu Subaru Forester, Olainē pamanīja kādu aizdomīgu Audi markas automašīnu. Likumsargi nolēma transportlīdzekli apturēt un veikt pārbaudi, taču pēc policijas aicinājuma apturēt automašīnu, tās vadītājs nereaģēja un turpināja braukt.

Ieslēdzot bākugunis un speciālo skaņas signālu, likumsargi sekoja transportlīdzeklim, taču vadītājs metās bēgt, traucoties pa šoseju, Olaines ielām, kā arī daudzdzīvokļu māju iekšpagalmiem, kur kādā brīdī nesavaldīja savu spēkratu un apstājās. Pēcāk, veicot atpakaļgaitas manevru, Audi vadītājs izraisīja sadursmi ar policijas netrafarēto automašīnu Subaru un pameta notikuma vietu. Izbraucot no māju iekšpagalmiem, agresīvais Audi vadītājs, ignorējot atkārtotas likumsargu prasības apturēt transportlīdzekli, turpināja lielā ātrumā braukt pa gājēju ietvi cauri parkam.

Pēc brīža vadītājs pie dzelzceļa pārbrauktuves atkal nesavaldīja savu spēkratu un nobrauca no ceļa braucamās daļas, uzbraucot uz dzelzceļa sliedēm. Taču braucot atpakaļgaitā, agresīvais vadītājs atkārtoti uzbrauca policijas dienesta automašīnai, bojājot tās priekšējo daļu. Jāteic, arī šoreiz šoferis pameta notikuma vietu.

Jāpiebilst, ka pakaļdzīšanās laikā, agresīvais vadītājs tika vairākkārt brīdināts arī par šaujamieroča pielietošanu, taču šoferis ignorēja likumsargu prasības apturēt transportlīdzekli, tādēļ policisti, atrodoties ārpus apdzīvotas vietas, izdarīja brīdinājuma šāvienus gaisā.

Pēc kāda laika, atkal iebraucot māju pagalmos, likumsargiem tomēr izdevās apturēt Audi markas automašīnu un aizturēt tās vadītāju. Automašīnā atradās arī pasažieris – blakussēdētājs, kurš dzimis 2003.gadā. Kā noskaidrots, vadītājs bija kāds nepilngadīgs 2000.gadā dzimis jaunietis, kurš pēcāk tika nogādāts Olaines policijas iecirknī.

Jaunietis tiks saukts pie administratīvās atbildības par nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām un bēgšanu, kā arī par divu negadījumu izraisīšanu, vadot transportlīdzekli bez vadītāja apliecības. Jāpiebilst, ka jaunieša vadītajai automašīnai nebija OCTA un tehniskā apskate.

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 6.februāris 2018 18:37
11 1 Atbildēt

Ja policija varētu taranēt, viss beigtos daudz skaistāk un ātrāk.

bumeris 6.februāris 2018 17:13
10 18 Atbildēt

Es gan būtu aizbēdzis ar savu BMW 318.

Jo es esmu labi trenējies. Es ar saviem kluba biedriem bieži viens otru ķeram. Tēlojam gan policistus, gan robežsargus. Vienreiz, pie mums atbrauca viens nēģeris, tad gan mēs visi gribējām, lai viņš būtu policists.

jaaanis 7.februāris 2018 10:12
8 0 Atbildēt

Pie mums a/m dzelži ir vērtīgāki nekā iespējamo nevainīgo dzīvības, tāpēc CP "vizinās" pakaļ bēdzējam neko nedarot un vienkārši gaida kad bēdzējs nesavaldīs savu braucamo un izraisīs avāriju (ļoti iespējams, ar kādu nevainīgo) vai iebrauks strupceļā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti