Pateicoties iedzīvotāja brīdinājumam policija aptur autovadītāju lielā reibumā 23

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 11.oktobris 2018 15:43

Trešdien, 10.oktobrī, Līgatnes novadā, autoceļa A-2 Rīga-Sigulda-Igaunijas robeža 77.kilometrā tika apturēts automašīnas “Audi” vadītājs, par kuru tika ziņots saistībā ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu. Tika konstatēts, ka vīrietis pie transportlīdzekļa stūres sēdies 2,93 promiļu reibumā.

Pulksten 09:11 operatīvās vadības nodaļa saņēma zvanu no kāda iedzīvotāja, kurš ziņoja par kādas automašīnas “Audi” vadītāju, kurš apdzīvotā vietā pārkāpj vairākus ceļu satiksmes noteikumus. Likumsargi tika informēti, ka minētais vadītājs pārbraucis krustojumu pie luksofora sarkanā signāla, kā arī apdraud ceļu satiksmi, nekontrolējot sava transportlīdzekļa vadību, vairākas reizes gandrīz nobraucot no ceļa braucamās daļas.

Saņemtā informācija nekavējoties tika nodota Cēsu policijas iecirkņa norīkojumam, un jau pulksten 09:24 minētais transportlīdzeklis tika atrasts un apturēts. Pārbaudot alkohola klātbūtni vadītāja organismā, vīrieša izelpā tika konstatēta 2,93 promiļu alkohola koncentrācija.  

Automašīnas vadītājam par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, kas pārsniedz 1,5 promiles, tiek piemērots administratīvais arests no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzlikts naudas sods no 1200 līdz 1400 EUR un atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Izsakām pateicību iedzīvotājam par operatīvu reaģēšanu uz notiekošo situāciju un ziņošanu Valsts policijai. Šāda rīcība palīdz likumsargiem gādāt par apkārtējo drošību uz ceļa. Atgādinām, ka iedzīvotājiem ir iespēja ziņot par ceļu satiksmes pārkāpumiem, zvanot uz numuru 110.

Valsts policija aicina autovadītājus būt atbildīgiem – braucot alkohola reibumā tiek apdraudēta ne tikai sava, bet arī apkārtējo drošība!

 
23 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 11.oktobris 2018 16:28
26 2 Atbildēt

Apsveicami no jebkura skatu punkta. Malacis tas, kuram pietika drosmes pazvanīt uz CP, tāpat malači policisti, kuri reaģēja.

viencexperc 11.oktobris 2018 17:02
19 22 Atbildēt

Tā darītu jebkurš normāls cilvēks.

Precīzāk, - tā NEDARĪTU tikai nodzerts alkašs, nariks vai zeks.

Kriss 11.oktobris 2018 22:25
11 26 Atbildēt

Idiots pats pārkāpj ātrumu, lai itkā noskaidrotu, cik ātri viņi brauc, varēji piezvanīt CP un teikt - "Sveiki šeit zvan lohs, kurš pārsniez ātrumu ķerot likumpārkāpējus"...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti