Kuldīgā tiek aizturēts jaunietis, kurš, vadot automašīnu bez tiesībām un reibumā, bēg no policijas (+ VIDEO)

 
Valsts Policija | 28.decembris 2018 13:10

Pagājušajā nedēļas nogalē, 21.decembrī ap plkst. 21:10 profilaktiskā pasākuma laikā Kuldīgā likumsargu uzmanību piesaistīja automašīna “Volkswagen”, kura striķī vilka automašīnu “Volvo”.

Pārbaudot automašīnu “Volkswagen” datubāzē, atklājās, ka tā nebija apdrošināta. Likumsargi mainīja braukšanas virzienu un sekoja automašīnai, lai to apturētu. Izbraucot apli Kuldīgā, striķis no automašīnas “Volvo” pārtrūka, tāpēc abas automašīnās apstājās. Valsts policijas darbinieks piegāja pie automašīnas “Volkswagen” un paspēja vien sasveicināties, bet transportlīdzekļa vadītājs, ieraugot likumsargu, uzsāka bēgšanu.

Uz Valsts policijas darbinieku vairākkārtējām likumīgām prasībām apturēt automašīnu transportlīdzekļa vadītājs nereaģēja. Valsts policijas darbinieki sekoja transportlīdzeklim cauri Kuldīgai un ārpus tās. Likumsargi atkārtoti un vairākkārt lika apturēt automašīnu, nobraucot to ceļa labajā malā, taču transportlīdzekļa vadītājs nereaģēja arī šoreiz. Transportlīdzekļa vadītājs bija spiests apstāties vien tāpēc, ka automašīnas motors pārkarsa un kustību turpināt nebija iespējams. Pēc visa notikušā, kad likumsargi jautāja, kāpēc vadītājs centies braukt virsū uz lauka, viņš atzinies, ka vēlējies uzbraukt uz lauka, izkāpt no automašīnas un mukt, taču šo plānu viņam neizdevās realizēt.

Automašīnas vadītājs, 1999.gadā dzimis jaunietis transportlīdzekli vadījis, būdams alkohola reibumā. Jaunieša izelpā konstatētas 0,29 promiles alkohola. Tāpat vīrietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesības – tās jau iepriekš ir atņemtas. Jaunietis ir pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus – apturēt transportlīdzekli, ja policijas darbinieks dod norādījumu. Par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem. Tāpat Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Par šādu noziegumu paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas jau ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā un to nodevušas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Likumsargi atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti