Policija ātruma kontrolei izmantos arī rokas video radarus 13

 

Foto: Publicitātes attēls

Valsts Policija | 3.aprīlis 2019 7:51

Jau ziņojām, ka šodien, 3.aprīlī, visā Latvijas teritorijā norisinās 24 stundu ātruma kontroles maratons, kurā ceļu policija pastiprināti pievērsīs uzmanību tam, vai tiek ievērots atļautais braukšanas ātrums.

Papildus jau ierastajām atļautā braukšanas ātruma kontroles metodēm Valsts policija satiksmes uzraudzībā no šodienas sāk izmantot arī 40 jaunus rokas video radarus.

Policija, rūpēs par satiksmes drošību, savā ikdienas darbā arvien vairāk izmanto jaunākās un modernākas tehnoloģijas, ņemot piemēru arī no ārzemēm. No šodienas, 3.aprīļa, likumsargi satiksmes uzraudzībā izmantos arī jaunus rokas video radarus – ātruma mērīšanas video instrumentu “TruCam II”.

Likumsargu rīcībā esošie jaunie video radari veic transportlīdzekļa ātruma mērīšanu, vienlaicīgi ierakstot augstas izšķirtspējas video, proti, ar jaunajiem video radariem fiksētais ātruma mērījums tiek nostiprināts arī ar video ierakstu, kas attiecīgi tiks pievienots lietas materiāliem.

“Būtībā šie jaunie video radari līdzinās kādreizējiem policijas ikdienas darbā jau izmantotajiem rokas radariem, tikai šiem ir būtisks un svarīgs jauninājums – šī video funkcija. Mēs esam ņēmuši vērā iepriekšējo pieredzi ar vecā tipa radariem un domstarpības, kas dažkārt radās starp policistiem un satiksmes dalībniekiem. Tieši tādēļ, lai uzlabotu policijas darba kvalitāti un efektivitāti, mēs savā darbā ieviešam mūsdienīgus tehniskos līdzekļus,” norāda Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Ar šo mērierīci var veikt ātruma kontroli jebkurā diennakts laikā un jebkādos laikapstākļos. Jaunie video radari tiks izmantoti visā Latvijas teritorijā.

Atgādinām, ka šodien no pulksten 6.00 rītā kopumā 26 Eiropas ceļu policijas tīkla dalībvalstīs, tostarp arī Latvijā, vienlaicīgi norisinās 24 stundu atļautā braukšanas ātruma kontroles maratons. Šādas akcijas mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana rada bīstamību drošai ceļu satiksmei. Tāpat atgādinām, ka atļautais braukšanas ātrums, kā arī citas ceļu satiksmes noteikumu prasības jāievēro ne tikai ātruma kontroles maratona laikā, bet arī ikdienā.

 

 

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
KillerMiller 3.aprīlis 2019 10:17
5 0 Atbildēt

Galvenais, lai jaunajiem radariem lietotāja rokasgrāmatas būtu publiski pieejamas.

Citādi ātrums tiek it kā nomērīts, bet vai tas pareizi darīts autovadītājs nevar zināt. Baigais komercnoslēpums esot.

650 3.aprīlis 2019 15:11
5 0 Atbildēt

Lūk šis ir jau diezgan Nopietni.Atšķirībā no stabos karināmā fufeļa.Te daudziem nāksies izlases kārtībā trūkties.Jautājums tikai, cik centīga gaidāma to pielietošana un kur.

širinkavallo 4.aprīlis 2019 14:48
2 1 Atbildēt

Paliksi bez biksēm,ko?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti