Policija ātruma kontrolei izmantos arī rokas video radarus 13

 

Foto: Publicitātes attēls

Valsts Policija | 3.aprīlis 2019 7:51

Jau ziņojām, ka šodien, 3.aprīlī, visā Latvijas teritorijā norisinās 24 stundu ātruma kontroles maratons, kurā ceļu policija pastiprināti pievērsīs uzmanību tam, vai tiek ievērots atļautais braukšanas ātrums.

Papildus jau ierastajām atļautā braukšanas ātruma kontroles metodēm Valsts policija satiksmes uzraudzībā no šodienas sāk izmantot arī 40 jaunus rokas video radarus.

Policija, rūpēs par satiksmes drošību, savā ikdienas darbā arvien vairāk izmanto jaunākās un modernākas tehnoloģijas, ņemot piemēru arī no ārzemēm. No šodienas, 3.aprīļa, likumsargi satiksmes uzraudzībā izmantos arī jaunus rokas video radarus – ātruma mērīšanas video instrumentu “TruCam II”.

Likumsargu rīcībā esošie jaunie video radari veic transportlīdzekļa ātruma mērīšanu, vienlaicīgi ierakstot augstas izšķirtspējas video, proti, ar jaunajiem video radariem fiksētais ātruma mērījums tiek nostiprināts arī ar video ierakstu, kas attiecīgi tiks pievienots lietas materiāliem.

“Būtībā šie jaunie video radari līdzinās kādreizējiem policijas ikdienas darbā jau izmantotajiem rokas radariem, tikai šiem ir būtisks un svarīgs jauninājums – šī video funkcija. Mēs esam ņēmuši vērā iepriekšējo pieredzi ar vecā tipa radariem un domstarpības, kas dažkārt radās starp policistiem un satiksmes dalībniekiem. Tieši tādēļ, lai uzlabotu policijas darba kvalitāti un efektivitāti, mēs savā darbā ieviešam mūsdienīgus tehniskos līdzekļus,” norāda Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Ar šo mērierīci var veikt ātruma kontroli jebkurā diennakts laikā un jebkādos laikapstākļos. Jaunie video radari tiks izmantoti visā Latvijas teritorijā.

Atgādinām, ka šodien no pulksten 6.00 rītā kopumā 26 Eiropas ceļu policijas tīkla dalībvalstīs, tostarp arī Latvijā, vienlaicīgi norisinās 24 stundu atļautā braukšanas ātruma kontroles maratons. Šādas akcijas mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana rada bīstamību drošai ceļu satiksmei. Tāpat atgādinām, ka atļautais braukšanas ātrums, kā arī citas ceļu satiksmes noteikumu prasības jāievēro ne tikai ātruma kontroles maratona laikā, bet arī ikdienā.

 

 

 
Visi komentāri
 
KillerMiller 3.aprīlis 2019 10:17
5 0 Atbildēt

Galvenais, lai jaunajiem radariem lietotāja rokasgrāmatas būtu publiski pieejamas.

Citādi ātrums tiek it kā nomērīts, bet vai tas pareizi darīts autovadītājs nevar zināt. Baigais komercnoslēpums esot.

650 3.aprīlis 2019 15:11
5 0 Atbildēt

Lūk šis ir jau diezgan Nopietni.Atšķirībā no stabos karināmā fufeļa.Te daudziem nāksies izlases kārtībā trūkties.Jautājums tikai, cik centīga gaidāma to pielietošana un kur.

650 3.aprīlis 2019 20:57
1 1 Atbildēt

Labvakar.

vaaks 3.aprīlis 2019 23:45
0 0 Atbildēt
vaaks 3.aprīlis 2019 23:46
0 0 Atbildēt
Kanibaals 4.aprīlis 2019 8:41
0 0 Atbildēt

Kosinusa kļūda ir par labu vadītājam tā kā tas tā, bet lidaram ir pozitīvi un negatīvi aspekti no upura viedokļa. Pozitīvais ir kā ne vienmēr ātrumu var nomērīt, jo mērķim ir jābrauc ar konstantu ātrumu, tātad sabremzējoties var arī nefiksēt. Negatīvais, ar lidaru elementāri var iegūt jebkuru ātrumu ja šaujot kustina ierīci, tātad bez video šie radari ir apšaubāmi.

wes 4.aprīlis 2019 1:25
1 0 Atbildēt

Ar šo radaru musari atkal tupēs krūmos,jo citādu pielietojumu kā varēja redzēt ukraiņu video, grūti iedomāties. Visticamāk domāts motopelēm.

Kanibaals 4.aprīlis 2019 8:36
0 0 Atbildēt

Pašu svarīgāko aizmirsāt rakstā pieminēt, ka tas nav radars, bet gan lidars, žargonā lāzerradars. Pilnīgi cits darbības veids.

Bradypus 4.aprīlis 2019 9:06
1 0 Atbildēt

Kāda tam nozīme - visiem darbības veids ir vienāds - IEKASĒT!

širinkavallo 4.aprīlis 2019 14:48
2 1 Atbildēt

Paliksi bez biksēm,ko?

Kanibaals 5.aprīlis 2019 20:00
0 0 Atbildēt

Nu šitais vismaz jūdzes ar kilometriem nejauks.

vaidziņš 5.aprīlis 2019 20:40
0 0 Atbildēt

Bet tu ierieb šiem,pat izjāj-neizbrauc no CSN.Sakostiem zobiem.

ZZZZ 4.aprīlis 2019 9:36
0 0 Atbildēt

+50 ir 510uah= 17eur pārējo saprotiet paši

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 8

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 6

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 2

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti