Pārdur riepu un apzog automašīnu - Valsts policija aicina atsaukties arī citus no šādas shēmas cietušos! 3

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 19.aprīlis 2019 14:32

Pagājušās nedēļas izskaņā Valsts policija reģistrēja noziegumu, kas izdarīts pēc sen zināmas shēmas – kamēr autovadītājs atrodas lielveikalā, tikmēr viņa automašīnai tiek pārdurta riepa vai izlaists gaiss no tās.

Parasti tikai pabraucot kādu gabalu, autovadītājs pamana tehniskās problēmas un ir spiests piestāt ielas malā, lai riepu nomainītu. Autovadītājam esot aizņemtam ar riepas maiņu, ļaundaris nemanāmi iekļūst automašīnā un to apzog. Par minētā nozieguma izdarīšanu Valsts policija šo trešdien Rīgā aizturēja ārvalsts pilsoni. Tiek pieļauts, ka šis nav vienīgais tāda veida noziegums, ko pēdējā laikā Rīgas reģionā izdarījis aizturētais. Valsts policija aicina atsaukties arī citus iespējamos cietušos, zvanot pa tālruņa numuru 67090900 vai 110!

     13. aprīlī Rīgas Teikas iecirkņa apkalpojamā teritorijā tika reģistrēta mantu zādzība no automašīnas.  Pēc lielveikala apmeklējuma Rīgā automašīnas vadītājs sēdās pie transportlīdzekļa stūres, lai dotos prom, taču pabraucis nelielu gabalu, konstatēja, ka viņa automašīnai ir pārdurta riepa. Vīrietis piestāja ielas malā, lai nomainītu riepu. Tikmēr automašīnā pavisam nemanot iekļuva svešs vīrietis, kurš no salona izvilka vīrieša somu ar maku un dokumentiem. Par laimi, notiekošo bija pamanījusi kāda garāmbraucēja, kura redzēja, kā noziedznieks pēc zādzības steigšus pamet notikuma vietu, pa ceļam izmetot cietušā dokumentus. Atsaucīgā aculieciniece par notikušo paziņoja cietušajam, kurš savukārt informēja policiju.

     Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 2. nodaļas policisti sadarbībā ar Rīgas Teikas iecirkņa likumsargiem izmeklēšanas laikā, pateicoties aculiecinieces sniegtajai informācijai, noskaidroja, ka noziegumu ir izdarījis 1993. gadā dzimis vīrietis – ārvalsts pilsonis.

     Vakar, 17. aprīlī, likumsargi šo vīrieti aizturēja. Šobrīd tiek skaidrots, vai vīrietis darbojies viens vai arī grupā. Jāatzīmē gan, ka policijas pieredze liecina, ka šādi noziegumi pārsvarā tiek izdarīti grupā ar lomu sadali.

     Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas (par zādzību no transportlīdzekļa) un Krimināllikuma 185. panta 1. daļas (par svešas mantas tīšu bojāšanu).

     Aizturētais vīrietis šobrīd atrodas izolatorā un drīzumā tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa – apcietinājuma piemērošanu šai personai.

     Tiek pieļauta iespēja, ka šis nav vienīgais gadījums pēdējā laikā, kad aizdomās turētais vīrietis Rīgas reģionā izdarījis noziegumus pēc aprakstītās shēmas. Valsts policija aicina atsaukties arī citus iespējamos cietušos, zvanot pa tālruņa numuru 67090900 vai 110!

 
Visi komentāri
 
Ksenofobs 19.aprīlis 2019 21:18
2 0 Atbildēt

Rumāņi?

Kakasšvili 20.aprīlis 2019 9:47
1 0 Atbildēt

Nu kas cits tie varētu būt, kaut kādi Rumāņi !

Kanibaals 20.aprīlis 2019 11:55
2 0 Atbildēt

Leišu rumāņi pie tam vēl geji.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti