Policija aicina autovadītājus ievērot ceļa zīmes, kas brīdina par savvaļas dzīvniekiem 7

 

Foto: Ekrānbilde

Nozare.lv | 4.jūnijs 2019 10:00

Lai izvairītos no sadursmes ar savvaļas dzīvniekiem, Valsts policija (VP) aicina autovadītājus ievērot ceļa zīmes, kas brīdina par savvaļas dzīvniekiem, aģentūru LETA informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Viņa stāstīja, ka pagājušajā nedēļas nogalē reģistrēti vairāki ceļu satiksmes negadījumi, kuros notikusi sadursme ar meža dzīvnieku. Jāpiebilst, ka negadījumi notikuši agrā rīta stundā vai vakarā, kad jau sācis krēslot un satumst.

1.jūnijā Madonas novadā, Liezeres pagastā pa autoceļu Liede - Abrupe 3.kilometrā, vīrietis vadot automašīnu "Škoda Octavia" uzbrauca alnim, kas šķērsoja ceļa braucamo daļu un pēc tam iebrauca elektrības stabā.

Mirkli vēlāk Kocēnu pagastā vadot automašīnu "Toyota" vīrietis uzbrauca uz ceļa izskrējušam alnim. Savukārt 3.jūnijā plkst.3.30 Salacgrīvas novadā Liepupes pagastā pa autoceļu Rīga - Baltezers - Igaunijas robeža - Ainaži 70.kilometrā, kāds vīrietis vadot automašīnu "BMW" uzbrauca uz ceļa braucamās daļas izskrējušam alnim.

Visos gadījumos bojāts transportlīdzeklis, cietušo nav.

VP iesaka būt uzmanīgiem uz ceļa un noteikti ievērot speciālās ceļa zīmes, kas tiek izvietotas vietās, kur ir vislielākā varbūtība, ka uz ceļa braucamās daļas var parādīties dzīvnieks. Autovadītājiem svarīgi būt vērīgiem ne tikai uz ceļa, bet censties pārraudzīt situāciju arī ceļmalās un blakus ceļam pieguļošajās mežmalās, laukos un pļavās.

"Ja notikusi sadursme ar meža dzīvnieku, par to jāinformē VP, kas norādīs, kā rīkoties tālāk un informēs Valsts meža dienestu. Nekādā gadījumā nav atļauta traumētā vai mirušā dzīvnieka piesavināšanās - tas ir Medību likuma pārkāpums, par ko var tikt piemērots naudas sods līdz pat 350 eiro apmērā," teica Vaskāne.

Ja notriektais dzīvnieks apdraud citu satiksmes dalībnieku drošību un ja tas fiziski ir iespējams, ieteicams dzīvnieka ķermeni pārvietot no ceļa braucamās daļas uz ceļa nomali, piebilda policijas pārstāve.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ezis71 5.jūnijs 2019 6:14
3 1 Atbildēt

Pietiktu nozāģēt visus kokus un krūmus 50 metru attālumā no no ceļa,tas arī nāktu par labu ceļa segumam.Alejas bija nepieciešamas laikos kad cilvēki pārvietojās ar pajūgiem lai varētu glābties no saules.

650 4.jūnijs 2019 10:52
2 7 Atbildēt

Vienkārši pretīgi.Šo lasot,mani drebina drebekļi un trīcina trīcekļi- jo pats Sātans starp mums ir ielavījies...

Ne to,ka Loham paskaidrot, kas dabā un dzīvnieku pasaulē notiek maija beigās un vispār pirmsjāņu laikā,bet vnk likt noprast, ka jebkura pārpratuma gadijumā vainīgs būs pats negadījumā iekļuvušais Lohs.Par to Paldiess, tāteikt, Partijai und Valdībai,ka 650 neatkarības gados ir uzcelts veseli 6km drāšu žoga un ka 2022.gadsimta trešajā pusē plānojas 6g dzīvniekbiedējošā tīkla novilkšana starp 6gab atlikušajiem ziemā nenolauztajiem ceļastabiņiem,kuri izvietoti uz vencpils šosejas no 49,6 līdz 51,69 km puskilometra attālumā viens no otra ķemeru naciOnālā pastaigu parka teritorijā..Tas ir tā kā Teslas xyperiments,- ķemeros ieviesīs,bet reku Alojā visi dzimumbrieduma stadijā esošie brieži vnk uzsprāgs gaisā. Nenozodziet tikai valstij piekritīgo Gaļu..

650 4.jūnijs 2019 13:35
2 0 Atbildēt

Kā redzams pēc kuplā dzīvniekmīlestības piekritēju skaita,tad dažs labs būtu gatavs aizmuguri nolaizīt jebkam pat personīgajā salonā iekāpušajam.Nemaz nerunājot par ceļu drošības xpertu varonīgajiem nopelniem 28 varoņgadu garumā.Pareizi jau saka,ka pārlieku liela dzīvniekmīlestība akūti traucē mīlēt cilvēkus.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti