Policija aicina autovadītājus ievērot ceļa zīmes, kas brīdina par savvaļas dzīvniekiem 7

 

Foto: Ekrānbilde

Nozare.lv | 4.jūnijs 2019 10:00

Lai izvairītos no sadursmes ar savvaļas dzīvniekiem, Valsts policija (VP) aicina autovadītājus ievērot ceļa zīmes, kas brīdina par savvaļas dzīvniekiem, aģentūru LETA informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Viņa stāstīja, ka pagājušajā nedēļas nogalē reģistrēti vairāki ceļu satiksmes negadījumi, kuros notikusi sadursme ar meža dzīvnieku. Jāpiebilst, ka negadījumi notikuši agrā rīta stundā vai vakarā, kad jau sācis krēslot un satumst.

1.jūnijā Madonas novadā, Liezeres pagastā pa autoceļu Liede - Abrupe 3.kilometrā, vīrietis vadot automašīnu "Škoda Octavia" uzbrauca alnim, kas šķērsoja ceļa braucamo daļu un pēc tam iebrauca elektrības stabā.

Mirkli vēlāk Kocēnu pagastā vadot automašīnu "Toyota" vīrietis uzbrauca uz ceļa izskrējušam alnim. Savukārt 3.jūnijā plkst.3.30 Salacgrīvas novadā Liepupes pagastā pa autoceļu Rīga - Baltezers - Igaunijas robeža - Ainaži 70.kilometrā, kāds vīrietis vadot automašīnu "BMW" uzbrauca uz ceļa braucamās daļas izskrējušam alnim.

Visos gadījumos bojāts transportlīdzeklis, cietušo nav.

VP iesaka būt uzmanīgiem uz ceļa un noteikti ievērot speciālās ceļa zīmes, kas tiek izvietotas vietās, kur ir vislielākā varbūtība, ka uz ceļa braucamās daļas var parādīties dzīvnieks. Autovadītājiem svarīgi būt vērīgiem ne tikai uz ceļa, bet censties pārraudzīt situāciju arī ceļmalās un blakus ceļam pieguļošajās mežmalās, laukos un pļavās.

"Ja notikusi sadursme ar meža dzīvnieku, par to jāinformē VP, kas norādīs, kā rīkoties tālāk un informēs Valsts meža dienestu. Nekādā gadījumā nav atļauta traumētā vai mirušā dzīvnieka piesavināšanās - tas ir Medību likuma pārkāpums, par ko var tikt piemērots naudas sods līdz pat 350 eiro apmērā," teica Vaskāne.

Ja notriektais dzīvnieks apdraud citu satiksmes dalībnieku drošību un ja tas fiziski ir iespējams, ieteicams dzīvnieka ķermeni pārvietot no ceļa braucamās daļas uz ceļa nomali, piebilda policijas pārstāve.

 
Visi komentāri
 
650 4.jūnijs 2019 10:52
2 7 Atbildēt

Vienkārši pretīgi.Šo lasot,mani drebina drebekļi un trīcina trīcekļi- jo pats Sātans starp mums ir ielavījies...

Ne to,ka Loham paskaidrot, kas dabā un dzīvnieku pasaulē notiek maija beigās un vispār pirmsjāņu laikā,bet vnk likt noprast, ka jebkura pārpratuma gadijumā vainīgs būs pats negadījumā iekļuvušais Lohs.Par to Paldiess, tāteikt, Partijai und Valdībai,ka 650 neatkarības gados ir uzcelts veseli 6km drāšu žoga un ka 2022.gadsimta trešajā pusē plānojas 6g dzīvniekbiedējošā tīkla novilkšana starp 6gab atlikušajiem ziemā nenolauztajiem ceļastabiņiem,kuri izvietoti uz vencpils šosejas no 49,6 līdz 51,69 km puskilometra attālumā viens no otra ķemeru naciOnālā pastaigu parka teritorijā..Tas ir tā kā Teslas xyperiments,- ķemeros ieviesīs,bet reku Alojā visi dzimumbrieduma stadijā esošie brieži vnk uzsprāgs gaisā. Nenozodziet tikai valstij piekritīgo Gaļu..

WALA 4.jūnijs 2019 12:37
0 0 Atbildēt

Varētu domāt ka uzmanīšanās kadreiz kaut ko ir mainījusi, pāris reizes esmu ticis sveikā cauri (lapsas) ar to ka esmu auto uzdevis pa pedāļiem un paspējis nogriezt ceļu. Ar ragainajiem gan tā nevar darīt - tiem nereti mode lekt pāri kapotam vai pat virsbūvei.

650 4.jūnijs 2019 13:35
2 0 Atbildēt

Kā redzams pēc kuplā dzīvniekmīlestības piekritēju skaita,tad dažs labs būtu gatavs aizmuguri nolaizīt jebkam pat personīgajā salonā iekāpušajam.Nemaz nerunājot par ceļu drošības xpertu varonīgajiem nopelniem 28 varoņgadu garumā.Pareizi jau saka,ka pārlieku liela dzīvniekmīlestība akūti traucē mīlēt cilvēkus.

Tralala 4.jūnijs 2019 21:04
0 0 Atbildēt

Skandināvijā ja notriec meža dzīvnieku šīs zīmes darbības zonā tev būs sods.

650 5.jūnijs 2019 2:10
2 0 Atbildēt

Skandināvijā šo ragalopu ir vairāk nekā cilvēku.Viena eksemplāra vietā mierīgi var satikt baru ar 80 galvām,bet gan jau ne visur.Un tur braucēji ir šajos apstākļos pieraduši,lielai daļa ir arī attiecīgas gaismasierīces uzstādītas.Pamēģini te izej TA ar tādām.

Jautājums ir- cik un kas ir laika gaitā ticis darīts, lai ierobežotu viņu nokļūsanu kaut vai atsevišķās vietās uz relatīvi ātrgaitas ceļiem.Vajadzētu kaut vai ar Lietuvu salīdzināt.Piem, pretīmnoliekot kaunatraipa transbaltijas Rīgas-Bauskas autostrādi.Ar visām viņas gadiem ilgi nodilušajām līnijām,no ķēdes norāvušamies smagsvara huligāniem un ar cilvēcībai neatbilstošu ceļmalas aprīkojumu un puskilometra garu caura "žoga" parodiju dažās vietās.

Šeit cilvēki ir apdraudēti jebkurā vietā un jebkurā laikā.Viens pret vienu ar skarbo realitāti,izdzīvo kā māki.Tas ir izsmiekls, ka mums 1kārt māca nevis kā uzvesties, bet vēl formāli piedraud ar papildu atbildību.

Nekontrolējams zvērudārzs naktīs gadās tepat uz slavenā 6km jūrmalas 3joslu mokuceļa,kaut gan tur nevienu "likteņzīmi" ne ar uguni nesameklēsi.Nemaz nerunājot par pārējām "valsts nozīmes" šosejām.Labi ir vnk tas, ka tumsā lielākā daļa braucēju tomēr guļ un daudzi nemaz i nezin, kāda īstenībā izskatās tā īsās vasaras nakts skarbā realitāte. Ziemā vismaz sniegs kaut ko "palīdz", bet te tu esi pa lielam viens pats ar savu Veiksmi.

ezis71 5.jūnijs 2019 6:14
3 1 Atbildēt

Pietiktu nozāģēt visus kokus un krūmus 50 metru attālumā no no ceļa,tas arī nāktu par labu ceļa segumam.Alejas bija nepieciešamas laikos kad cilvēki pārvietojās ar pajūgiem lai varētu glābties no saules.

Pļurkt 5.jūnijs 2019 13:38
0 0 Atbildēt

Pilnīgi garām!! Man stirna uzlēca uz kapota izlecot no grāvja, kur laikam ganījās, līdz pat lēciena brīdim es viņu neredzēju. Lieki piebilst, ka vismaz 50 metru rādiusā nebija neviena koka vai krūma.

Būtu pietiekami ja vismaz saliktu ceļa zīmes VISĀS vietās kur meža zvēri visai bieži mēdz šķērsot ceļu, jeb tipiskajās vietās kur šie kāto pāri ceļam.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 4

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti