Jāņu dienā ceļu satiksmes negadījumos cietuši 18 cilvēki; reibumā pieķerti vismaz 70 autovadītāji 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 25.jūnijs 2019 12:07

Jāņu dienā 24.jūnijā Latvijā ceļu satiksmes negadījumos cietuši 18 cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā (VP).

Kopumā aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 53 ceļu satiksmes negadījumi, no kuriem 15 bija ar cietušajiem. Starp cietušajiem bijuši arī divi gājēji un trīs velosipēdisti.

Tāpat sastādīti 186 protokoli par ātruma pārsniegšanu. Visvairāk ātrumu pārsnieguši šoferi Latgalē, kur sastādīti 50 protokoli, bet Rīgā un Vidzemē sastādīti pa 39 protokoliem, Zemgalē - 35, bet Kurzeme - 23.

Vakar arī reģistrētas 15 zādzības no mājokļiem. Astoņas no tām reģistrētas Rīgā, piecas - Latgalē, bet pa vienai Zemgalē un Kurzemē.

Svētku brīvdienās pie stūres reibumā pieķerti vismaz 70 autovadītāji

Aizvadītajās svētku brīvdienās pie stūres reibumā pieķerti vismaz 70 autovadītāji, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš pauda, ka trīs dienās "izpildīta" nedēļas norma. Salīdzinoši ar pērnā gada Līgo svētku brīvdienām dzērājšoferu šogad bijis par pieciem vairāk.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja, ka liela daļa bijuši stiprā alkohola reibumā, proti, virs 1,5 promilēm. Šoreiz arī dauzi pie stūres sēdušies līdz atļautajam reibuma līmenim - 0,5 promilēm.

"Šobrīd esam kaut kādā nelielā stagnācijā," ar nožēlu sacīja Krapsis. Pēc viņa teiktā, situācija ceļu satiksmes jomā nepasliktinās, tomēr nevar arī teikt, ka tā mainās uz pozitīvo pusi.

 
Visi komentāri
 
Vernons 25.jūnijs 2019 12:43
0 0 Atbildēt

To tagad sauc par stagnāciju. Virzienrādītājus neslēdzam, tuvāk labai malai, domāta labā malējā josla, nebraucam, spoguļos neskatāmies un strauji bremzējam! Vainīgs katrs otrais, vai katrs trešais satiksmes dalībnieks.

solaris 26.jūnijs 2019 0:26
0 0 Atbildēt

Nu ko tu mal vienu un to pašu?! Skaidrs, ka tā ir, kā tu saki, un ka tas ir slikti. Bet bez tam skaidrs ir arī tas, ka šā vai tā nekas nemainīsies. Tāpēc nav vērts tam visam pievērst uzmanību!

Vernons 26.jūnijs 2019 9:27
0 0 Atbildēt

Jānomaina CSDD vadība! Krapsis arī īsti nesaprot pie kā ķerties. No 2018. gada 5. jūlija ir izmaiņas LAPK. Kur 149. panta 4. punktā "Agresīva brakšana" iekļauta arī strauja bremzēšana! Policijai neviens neliedz pamainīt savu nostāju un beigt savā vērtējumā aprobežoties ar "Nepareizi izvēlētu Distanci". Šis pantiņš bija jāizbeidz 30 gadus atpakaļ! Vispār sākums meklējams 1960. gados Rīgā pie tagadējās viesnīcas "Latvija", kur visi tie, kam virzienrādītājs manevram bija mazāks par 5 sekundēm brīdinājuma talonā saņēma caurumu! Linkaitis varēja izformēt CSDD!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti