Ceļu policists liecinieku klātbūtnē dzērājšoferim nozog 30 eiro vērtu magnetolu 9

 

Foto: Ekrānbilde

Nozare.lv | 2.jūlijs 2019 10:16

Kādam Tukuma ceļu policistam piespriests četru mēnešu nosacīts cietumsods par magnetola "Pioneer" nozagšanu no aizturēta dzērājšofera automašīnas, raksta "Latvijas Avīze".

Pirmstiesas izmeklēšanā un tiesā automašīnas īpašnieks liecinājis, 2017.gada vasarā samainījis motorolleru pret automašīnu "Mazda", kurai uzstādījis lombardā iegādātu automagnetolu "Pioneer" 30 eiro vērtībā.

Kad policijas darbinieki autovadītāju apturējuši un likuši veikt alkohola pārbaudi, viņš atteicies to darīt. Šoferis atzinis, ka ir dzēris un viņam nav vadītāja tiesību. Atbraukuši citi policisti un autovadītāju nogādājuši policijas iecirknī, kur arī vēlāk no policijas darbiniekiem viņš uzzinājis, ka viņam nozagta magnetola, par ko arī uzrakstījis iesniegumu.

Policijas izmeklētāja, kas bija ieradusies šofera aizturēšanas vietā, tiesā liecināja, ka automašīnas apskates laikā kolēģis Artūrs vispirms pajautājis, vai magnetolu jau paspējusi piefiksēt.

Saņēmis noraidošu atbildi, viņš bez atļaujas atraujot pasažiera puses durvis, to esot izņēmis ar vārdiem "viņam tā vienalga nebūs vajadzīga". Inspektore aizrādījusi, ka tā nedrīkst darīt, un teikusi, lai magnetolu liek atpakaļ. Tomēr kolēģis šo rīkojumu ignorējis.

Atgriezusies iecirknī, izmeklētāja vēlreiz vērsusies pie kolēģa, aicinot magnetolu atlikt atpakaļ, uz ko saņēmusi atbildi, lai liekoties mierā. Nākamajā dienā izmeklētāja par notikušo ziņoja vadībai, kas savukārt - Iekšējās drošības birojam, noskaidrojusi "Latvijas Avīze".

Policists Artūrs savu vainu zādzībā neatzina. Viņš magnetolu esot izņēmis un ielicis savā dienesta automašīnas bagāžas nodalījumā, lai nepieļautu, ka to kāds nozog. Atgriezies policijas iecirknī, viņš magnetolu novietojis savā kabinetā. Policists esot domājis, ka tajā vai kādā citā dienā kolēģi no viņa magnetolu paņems. Ziņojumu par izņemto magnetolu neuzrakstīja.

Kā raksta "Latvijas Avīze", kad policijā viņam teikuši, ka magnetola jāatdod, viņš atbildējis, ka, protams, atdošot. Tomēr magnetolu viņam kolēģi atsavinājuši pēc četrām dienām mājoklī. Artūrs esot sacījis, ka nezināja, kur policijāglabā izņemtās mantas.

Tomēr tiesa nešaubījusies par apsūdzētā vainu. Policists saņēma četru mēnešu nosacītu cietumsodu un viņam valstij jākompensē 705 eiro, kas iztērēti advokāta pakalpojumiem.

Laikrakstam zināms, ka sodītais policists šobrīd strādā par apsargu.

 
Visi komentāri
 
nja 2.jūlijs 2019 10:43
8 0 Atbildēt

Ak tad šādi rodas tie "labie" apsargi, apvainojušies uz sistēmu un valsti.

a-ha 2.jūlijs 2019 10:43
1 5 Atbildēt

bēdīgi - policists ar savu algu nevar izdzīvot - jāapzog dzērāji un jāprasa kukuļi

Gunārs 2.jūlijs 2019 17:52
4 0 Atbildēt

Bēdīgi tas ka policists ir zaglis.

Kanibaals 2.jūlijs 2019 21:29
1 0 Atbildēt

Tas nav attaisnojums. Ja grib lai var ar ieroci dirnēt kabinetā var tak arī par naktssargu strādāt.

650 2.jūlijs 2019 11:32
6 0 Atbildēt

Lieliska reklāma.Par īpašiem nopelniem varētu to pmpi uzaicināt uz inaugurāciju, kopā ar visu to magnetolu.

Kolēģei jādo Ordeni par drošsirdību.

Walacc 2.jūlijs 2019 11:35
1 0 Atbildēt

Pilīngs %$&^%, dzīvē neesmu sastapies ar nevienu policistu par kuru varētu ko sliktu pateikt, bet te …

viencexperc 2.jūlijs 2019 14:19
3 1 Atbildēt

priekš kam alkānam vajadzīga mūzika?

Vajadzēja konfiscēt auto.

dArtanjans 2.jūlijs 2019 21:38
0 0 Atbildēt

Alkānam pie stūres uz pilnu katušku,mentam par džesiņu nosacīts.Ha-haa.,

Kanibaals 3.jūlijs 2019 12:37
0 0 Atbildēt

Paziņam no CP stāvvietas pēc avārijas pazuda lietie diski un neviens neko. Zālē palika tik nospiedumi, bet apgalvoja ka bez diskiem jau atvests.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 22

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 35

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 17

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti