Policija Jēkabpils moto festivālā notikušo smago negadījumu sauc par neviennozīmīgu 54

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 15.jūlijs 2019 17:27

Situācija, kad moto festivāla laikā Jēkabpilī aizvadītajā sestdienā notriekts gājējs, ir neviennozīmīga, aģentūrai LETA pauda Valsts policijas (VP) Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis.

Pasākumu pašvaldībā pieteicis motoklubs "Brīvības gari". Ņemot vērā dalībnieku skaitu, brauciena maršruts saskaņots ar VP. Kolonnas priekšā brauca likumsargu automašīna un divi motocikli ar ieslēgtām bākugunīm. Kolonnu arī noslēdza VP transportlīdzeklis ar ieslēgtām bākugunīm.

Januševskis klāstīja, ka drošības pasākumi organizēti, ņemot vērā iepriekšējo pieredzi, jo brauciens netiek rīkots pirmo gadu, turklāt pilsētā norisinās arī velobraucieni, gājieni un citi pasākumi. Norobežot visu maršrutu pasākuma rīkotājiem netika uzdots.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, braucienā piedalījušies aptuveni 800 transportlīdzekļi. Nodrošināt to vienmērīgu plūsmu, pēc Januševska teiktā, nav iespējams, "jo kāds sāk braukt ātrāk, kāds lēnāk".

"Situācija ir neviennozīmīga un nav vienkārša. Mēs vienmēr cenšamies minimalizēt riskus, lai šādi pasākumi būtu drošāki, mazāk traucētu apkārtējiem. Bet neviens nevar dot simtprocentīgu garantiju, ka nekas neatgadīsies," apgalvoja policijas iecirkņa vadītājs, piebilstot, ka notikušais tiks pārrunāts ar pasākuma rīkotājiem un pašvaldību.

Policija saistībā ar notikušo sākusi kriminālprocesu par noziedzīgiem nodarījumiem pret satiksmes drošību. VP pārstāvis skaidroja, ka pašlaik vēl nevar pateikt, kurš no satiksmes dalībniekiem būtu vainojams negadījumā. Nozīmētas vairākas ekspertīzes. Pašlaik nav arī zināms, vai vadītājs un gājējs ir bijuši alkohola reibumā.

Januševskis informēja, ka cietušais gājējs slimnīcā atrodas smagā stāvoklī. Savukārt VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Arlita Dolgā skaidroja, ka motocikla vadītājam un pasažierei sniegta neatliekamā palīdzība, taču hospitalizēti viņi nav.

Policijas sniegtā informācija liecina, ka cietušais gājējs dzimis 1958.gadā, motocikla vadītājs ir 1989.gadā dzimis vīrietis, bet pasažiere - 1994.gadā dzimusi sieviete.

Jau vēstīts, ka sestdien Jēkabpilī, Rīgas ielā, Moto festivāla laikā uz gājēju pārejas motociklists notriecis gājēju. Negadījums noticis plkst.15.20, brīdī, kad festivāla dalībnieki bija devušies parādes braucienā pa pilsētas ielām. Vīrietis, vadot motociklu "Suzuki", uzbrauca gājējam, kurš šķērsoja gājēju pāreju.

Sociālajos tīklos publiskotajā video redzams, ka izretojusies motociklistu kolonna salīdzinoši lielā ātrumā brauc pāri gājēju pārejai pie kāda veikala. Pie gājēju pārejas gaida cilvēki. Viens no viņiem pārskrien pāri ielai, bet nākamais ar iepirkumu maisiņu rokā saminstinās un viņu notriec motocikls.
 

 
54 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vernons 16.jūlijs 2019 10:47
501 1 Atbildēt

Vispār jau bija! Bet mežsargs CSDD to reģidējis pēc sava prāta un saprašanas!

Hmm 16.jūlijs 2019 7:00
17 0 Atbildēt

Nobraukt cilveku uz parejas tomer ir stulbi. Var jau vainot policiju, bet kas tobrid notika mocistam galva? Bija tikai tada ideja ka ES.TE.BRAUCU vai kaut kas sarezgitaks (kas?) Tu vina vieta ari butu notriecis to gajeju? Nu tak diez vai, ne?

Kanibaals 15.jūlijs 2019 20:10
16 4 Atbildēt

Nevienā no tiem video neredzu un nedzirdu operatīvo transportu kas pavadītu kolonnu atbilstoši CSN. Un attiecībā pret gājēju tam nav nekādas nozīmes, motobraucējiem bija gājēji jāpalaiž.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti