Policija Vidzemē aiztur agresīvu dzērājšoferi 1

 

Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 10.septembris 2019 14:16

Vakar, 9.septembrī, Cesvaines novadā, Cesvaines pagastā, pie kādām mājām, tika apturēts automašīnas “Opel” vadītājs un konstatēts, ka vīrietis pie transportlīdzekļa stūres sēdies vairāk kā divu promiļu reibumā, kā arī bez jebkādā veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

9.septembrī tika saņemts zvans, ka Cesvaines novadā, Cesvaines pagastā, pie kādām mājām, nenoskaidrots vadītājs vada automašīnu, iespējams, alkoholisko dzērienu iespaidā. Neilgi pēc tam policijai izdevās šoferi apturēt un, veicot personas pārbaudi, policisti konstatēja, ka vīrietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un pēc automašīnas apturēšanas automašīnas šoferis lietoja alkoholiskos dzērienus. Tāpat, veicot alkohola pārbaudi, apstiprinājās aculiecinieku bažas – 46 gadus vecais šoferis pie stūres sēdies 2,08 alkohola reibumā.

Vadītājs tika uzaicināts uz dienesta automašīnu, lai tiktu veiktas nepieciešamās pārbaudes un tiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, taču gan automašīnas šoferis, gan pasažieri nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām, kā arī traucēja policijas amatpersonām pildīt dienesta pienākumus. Visām iesaistītajām personām noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieka, pašvaldības policijas darbinieka, robežsarga vai zemessarga, kā arī karavīra likumīgajam rīkojumam vai prasībai, kad viņi izpilda sabiedriskās kārtības sargāšanas vai dienesta pienākumus, uzliek naudas sodu līdz 280 eiro vai piemēro administratīvo arestu uz laiku līdz piecpadsmit diennaktīm.

Savukārt par alkoholisko dzērienu, narkotisko vai citu apreibinošo vielu lietošanu pēc satiksmes negadījuma, kā arī pēc tam, kad transportlīdzeklis tiek apturēts pēc policijas darbinieka, robežsarga pieprasījuma, līdz pārbaudei, kas nosaka alkohola koncentrāciju asinīs vai konstatē narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmi, vai atbrīvošanai no šīs pārbaudes noteiktā kārtībā piemēro administratīvo arestu no 10 - 15 diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 - 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Alkohols un jebkāda transportlīdzekļa vadīšana ir pilnīgi nesavienojamas lietas – Valsts policija aicina autovadītājus būt atbildīgiem un ikreiz, kad sēsties pie transportlīdzekļa stūres, aizdomāties par savu un līdzcilvēku drošību, nākotni un veselību – nebraukt dzērumā!

Aicinām iedzīvotājus nepalikt vienaldzīgiem un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot Valsts policijai, zvanot pa tālruni 110.

 
Visi komentāri
 
650 10.septembris 2019 23:02
0 0 Atbildēt

Cik ierasti ir braukt pālī un cik nesodīti var justies to darot.Cik gan sevī pārliecinātam un pie lietas pieradušam ir jābūt, lai pasūtītu drst piebraukušo ekipāžu un vēl pat ierautu arī viņu klātbūtnē.Vai tas gadījumā nav (apzināta?) policijas tēla degradēšana- kad bandītu var tikai "uzaicināt" un "palūgt", bet viņš lūk neko no piedāvājuma "nevēlējās"..?

Tam zvanītājam vajadzētu iedot Ordeni, bet zinātājus/neziņotājus publiski zarā uzraut.Laukos un mazpilsētās visi par visiem zina visu.Jautājums, ko tur dara dažādi ierēdņi un vietvalži, kuru amata pienākumos ietilpst "zināt".

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti