Ceļu policistiem par 100 000 eiro iegādātas pie apģērba piestiprināmas videokameras 8

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 8.novembris 2019 10:14

Ceļu policistiem par 99 103 eiro tiks piegādātas pie apģērba piestiprināmas videokameras, noskaidroja aģentūra LETA.

Valsts policijas (VP) iepirkumu komisija šonedēļ nolēmusi līgumu slēgt ar AS "Inkomerc Holding", kuras piedāvājums atbildis visām iepirkuma prasībām un bijis saimnieciski izdevīgākais.

Paredzēts, ka kameras ekrāns būs vērsts pret personu, ar kuru komunicē policists. Kameras darbības laikā potenciālajam pārkāpējam būs redzama indikācija, piemēram, ieslēgts displejs, mirgojoša diode par to, ka notiek video ieraksts.

Filmēšana varēs notikt arī zema apgaismojuma apstākļos, piemēram, krēslā.

Paredzēts, ka uzņēmums nodrošinās pasūtītāja personāla apmācību darbam ar kamerām un programmnodrošinājumu piecās vietās: Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Liepājā un Valmierā.

Kameras kalpos kā līdzeklis, lai mazinātu strīdus starp pārkāpēju un policistu. Tāpat tās varēs izmantot pierādījumu nostiprināšanā un policistu disciplinēšanā.

Jau ziņots, ka šādas kameras ir Rīgas pašvaldības policijas darbinieku ekipējumā. Tāpat šādas kameras ir daļai ceļu policistu. Šādas kameras ir arī citu rietumvalstu policistu ekipējumā.
 

 
Visi komentāri
 
Andris 8.novembris 2019 12:37
2 4 Atbildēt

Naxuj tik dargas kameras tiem svaliem, vabse rixnulis. Celus vareja taisit, nevis izdomat visadas xuinas ka autovaditaju na bablo razviski. Xuilas.

Nja 11.novembris 2019 8:27
0 0 Atbildēt

Zini cenu? Padalies, jo kopējā iepirkuma summa nu nekādi neatspoguļo cik tad maksā viena kamera.

reku 8.novembris 2019 18:13
5 0 Atbildēt

Pirmkārt tādas kameras vajag piestiprināt visiem deputātiem,ierēdņiem lai visi varētu tiešraidē redzet ar ko viņi nodarbojas par 4000eu mazu atalgojumu.

Hachiko 9.novembris 2019 9:52
0 0 Atbildēt

galejā suma a cik ta viena kamera masās

Kanibaals 9.novembris 2019 12:23
1 0 Atbildēt

Cik ta kameru sanāca? 1000 kameras pa 100 eiro?

650 9.novembris 2019 17:08
1 0 Atbildēt

Jā.100 kameras + 1000 dzēšgumijas.Pa 1000 kilo oiro.

Ments 11.novembris 2019 9:54
0 0 Atbildēt

Vai domājat, ka tajā naudā ir iekļauta arī maksa par šo video pasargāšanu no pazušanas? Nē! Pēc vajadzības šie video pazudīs tāpat kā jebkuri līdzšinējie videoradaru u.c. policijas video, kuros fiksēti mūsu izdarītie pārkāpumi. Šīs kameras ir vajadzīgas tikai propagandas sižetiņu filmēšanai, lai @Valsts Policija varēt spodrināt spalvas SejasGrāmatā.

Pps 11.novembris 2019 20:07
0 0 Atbildēt

Kas nesàs tas kameras ? CP vairs gandrìz vairs nav !visi iesedinàti vai pensijà.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti