Volvo vadītājs bez tiesībām un iespējamā reibumā bēdzis no policijas 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 13.februāris 2020 12:26

Ventspilī vīrietis bez tiesībām un iespējamā reibumā ar automašīnu bēdzis no Valsts policijas (VP), aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Likumsargi Ventspilī, Kurzemes ielā ievēroja "Volvo" markas automašīnu, kura pārvietojas bez iedegtiem gaismas lukturiem. Policisti pieņēma lēmumu automašīnu apstādināt, kas tika darīts no brauktuves malas, norādot ar zizli, ka vadītājam ir jāapstājas stāvvietā. Žests apstāties bija redzams un nepārprotams, taču 1989.gadā dzimušais vadītājs tuvojās ar nemainīgu braukšanas ātrumu, tāpēc policists, pagāja uz brauktuves vidusdaļu, vairākkārt norādīja vadītājam, lai tas apstājas stāvvietā. 

Šoferis samazināja braukšanas ātrumu un stājās malā, taču tad, kad policists bija gandrīz jau piegājis pie automašīnas, vadītājs strauji uzsāka kustību. Policists aizskrēja līdz dienesta automašīnai un sekoja transportlīdzeklim. G. F. Stendera ielā likumsargi ar dienesta transportlīdzekli vīrietim daļēji aizšķērsoja ceļu, lai viņš nevarētu turpināt kustību uz priekšu. Pieejot pie apturētās automašīnas, bija redzams, ka tās vadītājs centās uzsākt kustību atpakaļgaitā, tāpēc tika izņemtas aizdedzes atslēgas. 

Šeršņova stāstīja, ka likumsargi izteica prasību izkāpt vīrietim no automašīnas, uz ko viņš nereaģēja, tāpēc vīrietis no automašīnas tika izvilkts un ievietots dienesta transportlīdzeklī. Ņemot vērā, ka nākam no vīrieša bija jūtama alkohola smaka, likumsargi vēlējās veikt alkohola pārbaudi, tomēr vadītājs no tā atteicās. 

Šoferis tika nogādāts medicīnas iestādē alkohola ekspertīzes veikšanai, taču arī tur viņš no tās atteicās.

Policija noskaidrojusi, ka vīrietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. 

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, savukārt par nepakļaušanos Valsts policijas darbinieku likumīgām prasībām ir sākta administratīvā lietvedība, piebilda Šeršņova. 
 

 
Visi komentāri
 
LMT 13.februāris 2020 13:07
1 0 Atbildēt

Spriežot pēc teksta - bijusi policistu pilnvaru pārsniegšana...

Meeris 13.februāris 2020 20:29
3 0 Atbildēt

Interesanti, ka policija dzied tikai slavas dziesmas sev, par notvertajiem pārkāpejiem, bet konsekventi klusē par gadījumiem, kad tika veikta pakaļdzīšanās, bet nenoķēŗa.

Pats esmu vairākas reizes aizlaidies un ir dzirdēts no citiem arī, bet par to nekādu ziņu un klusums..

interanti ar ko tas varētu būt saistīts?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti