Alūksnes novadā dzēris autovadītājs bez tiesībām bēg no policijas 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 12.maijs 2020 13:59

Vakar, 11.maijā, Valsts policija saņēma aculiecinieka zvanu par kādu šoferi Alūksnes novadā, kurš, iespējams, sēdies pie stūres alkohola reibumā.

Nekavējoties reaģējot uz izsaukumu, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Patruļpolicijas nodaļas inspektoriem izdevās šoferi aizturēt. Veicot pārbaudi, policisti konstatēja, ka 37 gadus vecais šoferis sēdies pie spēkrata stūres bez transportlīdzekļa vadītāja tiesībām un lielā alkohola reibumā – 2,5 promiles.

Izsaukums policijā saņemts pulksten 14.15., kad kāds iedzīvotājs ziņoja par “VW” markas spēkrata vadītāju Alūksnes novadā, kurš, iespējams, sēdies pie stūres alkohola reibumā. Saņemtā informācija nekavējoties tika nodota Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Patruļpolicijas nodaļas inspektoriem, kuri uzsāka transportlīdzekļa meklēšanu. Pēc īsa brīža, policijas norīkojums pamanīja minēto transportlīdzekli. Automašīna bija novietota stāvēšanai, bet šoferis sēdēja pie stūres. Policisti brīdināja vīrieti, ja uzsāks braukšanu un piedalīsies ceļu satiksmē, par to nāksies atbildēt, uz ko vīrietis atbildēja rupji un izaicinoši, piebilstot, lai vispirms viņu noķerot. Automašīnas vadītājs ieslēdza atpakaļgaitu un demonstratīvi uzsāka bēgšanu.

Vīrietis nepakļāvās policijas vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli un turpināja bēgšanu, taču policijai izdevās transportlīdzekļa vadītāju apturēt. Pārbaudot vadītāju, konstatēts, ka 1983. gadā dzimušais vīrietis pie transportlīdzekļa stūres sēdies 2,5 promiļu reibumā, kā arī bez jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām (par dažādiem pārkāpumiem ceļu satiksmē tās atņemtas jau 2008. gadā). Jāpiebilst, ka vīrietis jau vairakkārt nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem pārkāpumiem.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Tāpat vīrietim ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus.

Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri operatīvi reaģēja uz situāciju un sniedza informāciju par pārkāpēju. Šāda rīcība palīdz policistiem gādāt par apkārtējo drošību uz ceļa.

Valsts policija aicina autovadītājus būt atbildīgiem un ikreiz, kad sēsties pie sava transportlīdzekļa stūres, aizdomāties par savu un līdzcilvēku drošību, nākotni un veselību – nebraukt dzērumā. Tāpat Valsts policija aicina iedzīvotājus nepalikt vienaldzīgiem un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot Valsts policijai, zvanot pa tālruni 110.

 

 
Visi komentāri
 
uupis 14.maijs 2020 12:01
0 0 Atbildēt

Tiesības keksim neredzēt vēl 5 gadus, ja nebūs pārkāpumi!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti