Valsts policijas amatpersonas saņem jaunā dizaina formas tērpus 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Valsts Policija | 1.augusts 2020 8:06

No rītdienas, 1. augusta, Valsts policijas amatpersonas no patruļpolicijas, satiksmes drošības kontroles un konvoja struktūrvienībām, kas ikdienā nodrošina sabiedrisko kārtību un drošību, būs jau redzamas jaunā dizaina formastērpos.

Šie jaunie formastērpi ir mūsdienīgi, kvalitatīvi un vizuāli atšķirīgi, bet vienlaicīgi funkcionāli. Ņemot vērā, ka pilnīga formas tērpu nomaiņa jāīsteno līdz 2024. gada 1. jūlijam, turpmāk ikdienā redzēsim policistus gan jaunā dizaina, gan arī vecā dizaina formas tērpos.

Pēc vairāk nekā 20 gadiem līdz šim ierastās tumšzilās policijas formas tiek pakāpeniski nomainītas uz jaunu, atšķirīgu dizainu. Policijas vizuālā identitāte pat neapzinātā līmenī ietekmē drošības sajūtu, tāpēc ir būtiski, ka policijas jaunie formastērpi izceļas ar spilgtām krāsām un spožiem atstarojošajiem elementiem, tomēr tajā pašā laikā, gluži kā jaunā policijas transporta trafarējuma izstrādē, tika domāts par to sasaisti ar patriotiskām vērtībām un tradīcijām.

Prioritāte apgādei ar jaunajiem formastērpiem bija tām Valsts policijas struktūrvienībām, kuru dienesta pienākumi saistīti ar sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanu, ikdienā esot sabiedrības redzamībā. Līdz ar to no rītdienas, 1. augusta, kopumā 978 amatpersonas no patruļpolicijas, satiksmes drošības kontroles un konvoja struktūrvienībām visā Latvijā būs jau redzamas jaunajos formastērpos.

Jaunie formas tērpi ir mūsdienīgi, kvalitatīvi un vizuāli atšķirīgi no šobrīd esošajiem formas tērpiem. Būtiski uzsvērt, ka jaunais formas tērps ir arīdzan funkcionāls – ērts un atbilstošs dienesta uzdevumu pildīšanai Latvijai raksturīgajos klimatiskajos apstākļos, tostarp ilgstošam darbam lietū.

Policijas ikdienas formas tērpu komplektu dizains izstrādāts pēc daudzslāņu principa, savstarpēji papildinot komponentu materiālus un tehnoloģijas, kas paaugstina funkcionalitāti un formas tērpa ilgtspēju. Jaunās formas komponentos lietoti augstas redzamības krāsu materiāli, kas efektivizē policijas funkciju izpildi. Formas krāsu salikums izstrādāts ņemot vērā funkcionālās un estētiskās normas, kā arī radot vizuālu saderību ar policijas auto jauno trafarējumu.

Vienā pilnā komplektā iekļauts termoveļas komplekts, polo krekls ar īsām un garām piedurknēm, vieglā un blīvā auduma bikses, virsjaka, lietus jaka un lietus bikses, ziemas jaka, trīs veidu cepures, šalle, cimdi, modulārā uzkabes veste ar jostu un ekipējuma kabatām un bikšu josta. Jāpiebilst, ka amatpersonām šobrīd izsniegts jaunā dizaina formas tērpa papildinātais komplekts vasaras sezonai, bet notiek gatavošanās darbi, lai drīzumā izsniegtu arī pilno komplektu.

Iepriekš jaunie policijas dizaina paraugi tika prezentēti Valsts policijas 100 gadu jubilejas pasākumā 2018. gada 5. decembrī. Tāpat Valsts policijas jaunā dizaina formas tērps ir apstiprināts Latvijas Republikas Ministru kabineta 2019. gada 1. oktobra noteikumos Nr. 464 “Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar specialajam dienesta pakāpēm formas tērpa un atšķirības zīmju aprakstu”. Šie noteikumi paredz Valsts policijas vecā parauga formas tērpu nomainīt pret jauno līdz 2024. gada 1. jūlijam. Tas nozīmē, ka līdz būs pabeigta pilnīga formas tērpu nomaiņa, ikdienā redzēsim policistus gan jaunā dizaina, gan vecā dizaina formas tērpos.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 1.augusts 2020 10:24
4 0 Atbildēt

Kurš pacans šo ir dizainējis? Drausmas, drusk smukāk par leišu dizainu gan ir.

Kanibaals 1.augusts 2020 10:27
4 1 Atbildēt

Daugavpils.

-Man lūdzu treniņtērpu.

-Jums sportam vai izejamo?

Krotow 2.augusts 2020 19:39
2 0 Atbildēt

... tikko valdot smieklus un asaras... Johaidī, šito ironiju! Kas to būtu domājis ka mūsu jaunās policijas formas būs treniņtērps

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti