Cēsīs nozog neaizslēgtu automašīnu ar aizdedzē atstātām atslēgām 7

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 22.septembris 2020 14:02

Pagājušās nedēļas nogalē Cēsīs no kādas mājas pagalma tika nozagta neaizslēgta automašīna "VW Golf", kuras aizdedzē tika atstātas atslēgas, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Pagājušajā svētdienā, 20.septembrī, VP saņēma informāciju par to, ka nakts laikā Cēsīs no kāda mājas pagalma nozagta neaizslēgta automašīna "VW Golf". Automašīnas aizdedzē bija aizmirstas atslēgas. Kā arī automašīnas salonā dažādas mantas. Policijā sākts kriminālprocess.

Vaskāne atgādināja, ka automašīnu īpašniekiem ir jādomā par savu spēkratu drošību, neatstājot atslēgas vai transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentus automašīnas salonā. Tāpat iedzīvotāji ir aicināti nezaudēt modrību un neatstāt savu īpašumu viegli pieejamu garnadžiem. Nereti transportlīdzekļu īpašnieki mašīnās redzamā vietā atstāj savas personiskās mantas, kas kalpo kā stimuls garnadzim iekļūt transportlīdzeklī, izsitot auto stiklu vai kādā citā veidā to bojājot, piebilda policijas pārstāve.

Lai pasargātu savu transportlīdzekli no garnadžiem, policija aicina transportlīdzekļu īpašniekus ievērot dažus būtiskus padomus - transportlīdzeklis vienmēr ir jānovieto drošā vietā, nedrīkst atstāt automašīnu nomaļās un apšaubāmās vietās, jo tas pastiprina iespēju, ka zaglis klusi, nevienam nemanot var piekļūt mašīnai, vienmēr automašīna ir jāaizslēdz, arī privātmājas pagalmā, garāžā vai apsargātā autostāvvietā.

Policija iesaka arī vecāku modeļu transportlīdzekļu saimniekus aprīkot tos ar signalizāciju. Savukārt jauno mašīnu īpašnieki var neuztraukties par signalizācijas sistēmu mašīnā, jo tā jau ir iestrādāta. Signalizācija ir galvenā, kas ziņos par zagļu ielaušanos automašīnu, sacīja Vaskāne.

Policija atgādina, nedrīkst atstāt mantas transportlīdzeklī. Ja zaglis mašīnas salonā redzēs vērtīgas lietas, piemēram, somu, maku, telefonu, tad viņam būs vēl lielāks kārdinājums to apzagt.

Auto īpašniekiem policija iesaka atcerēties, ka viena no efektīvākajām aizsardzības metodēm pret auto detaļu zādzībām ir to marķēšana.

Policija aicina nebūt vienaldzīgiem. Gadījumos, ja redz, ka stāvlaukumā pie kāda transportlīdzekļa vai nomaļā vietā novietotas tehnikas "grozās" svešas personas, kuras acīmredzami nav transportlīdzekļa īpašnieki, un šo personu nodomi, varētu būt noziedzīgi, nekavējoties jāziņo policijai pa tālruni 110, kā arī, ja iespējams jāinformē transportlīdzekļa saimnieks vai vadītājs par svešu personu aktivitāti.

 
Visi komentāri
 
msh 22.septembris 2020 15:23
1 1 Atbildēt

biju aizbraucis ciemos un re, kā tas izvērtās!

Pļurkt 22.septembris 2020 16:18
0 1 Atbildēt

Atkal kārtējā "pisaku" pērle!!

------------------

Automašīnas aizdedzē bija aizmirstas atslēgas.

------------------

Automašīnas aizdedzes sistēmā nav detaļas ar nosaukumu "atslēga"!! Līdz ar to kā kaut kādu atslēgu var iebāzt aizdedzē (lasi aizdedzes sistēmā)!!!

"Pisakas" to latviešu valodu padara par kārtīgu mauku, kuru jebkurš var staipīt kā vien ienāk prātā!!

Nu, nu 22.septembris 2020 18:22
0 0 Atbildēt

Sāc jau atgādināt to gudrinieku, kurš tā arī nevarēja izdomāt, kā pisakām jāraksta: "mašīnā sēdošie vai mašīnā braucošie"

P.S. kā autobraucējs vienkāršais, es visu mūžu esmu domājis, ka lieku atslēgu aizdedzē un, kāds brīnums, visi man pazīstamie cilvēki to saprata, jo paši tā saka!

Pļurkt 22.septembris 2020 20:58
0 0 Atbildēt

Visu mūžu mana vecāmāte lietoja vārdu "dzelzs", taču izrādās tas bija tērauds!!

Visu mūžu bodnieks rezerves daļu veikalā lietoja vārdu "šponka", un man vismaz 5 minūtes bija jāvelta skaidrojumam kas ir ierievis!!

---------------

Aizdedze ir sistēma!! Tāda pat kā bremzes.... Nav iespējams ieliet eļļu bremzēs!

Hmm 23.septembris 2020 8:15
0 2 Atbildēt

esmu ievērojis, ka ne pārāk jaunu BMW vadītāji, kuru stūrētāji , tieši pretēji, pārsvarā ir jauni vai vēl nenobrieduši cilvēki, gandrīz nekad savas mašīnas nenoslāpē, tostarp arī vasarā (!!!) un nereti arī paši neatrodas salonā, tajā laikā bariņā sarunājoties ar tādiem pašiem "zīmuļiem", ieejot benzīntankā utt.

kasinsh79 23.septembris 2020 8:44
0 0 Atbildēt

Atslēgas ne reizi neesmu atstājis mašīnā (KASKO atteiks apdrošināšanas atlīdzību), toties vaļā man auto stāv regulāri (privātmājas pagalmā). Nupat ieraudzīju, ka vakar pēcpusdienā neaiztaisīju aizmugurējo sānu logu, piemēram. Un nekādu problēmu.

Khm 23.septembris 2020 9:35
2 0 Atbildēt

Kāds sakars iedarbinātam autonar zīmēšanos?

Kad vienreiz cilvēki beigs kompleksot?

Runājot par bmw, tad viņiem pienāktos daudz apbalvojumu oar to vien, ka viņi radījuši ap sevi tādu auru, ka visi pilnīgi visi par to runā. Ir bmw, nav bmw, gribi bmw, vai negribi bmw vienalga, par to tiek runāts. Citi autoražotāji par ko tādu varētu tikai sapņot

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti