Latgalē pēc pakaļdzīšanās aizturēti vairāki autovadītāji alkohola reibumā un bez tiesībām 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 21.oktobris 2020 15:20

Aizvadītās nedēļas nogalē vairāki autovadītāji Latgalē, būdami alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, sākuši bēgšanu no policijas, taču aizturēti, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Sestdien, 17.oktobrī, plkst.20.45 Rēzeknes iecirknis saņēma informāciju, ka Ozolmuižas pagastā kāds "Audi A4" vadītājs ir sēdies pie stūres alkohola reibumā. Neilgi pēc informācijas saņemšanas aizdomīgais transportlīdzeklis tika pamanīts. Likumsargi pieņēma lēmumu transportlīdzekli apturēt, taču uz vairākkārtējiem policistu aicinājumiem apstāties autovadītājs nereaģēja un sāka bēgšanu, radot reālus draudus pārējiem satiksmes dalībniekiem.

"Lai pēc iespējas ātrāk novērstu bīstamo situāciju un aizturētu pārgalvīgo šoferi, automašīnas vajāšanā tika iesaistītsSatiksmes uzraudzības rotas norīkojums, taču bēgošais autovadītājs joprojām nepadevās. Ar mērķi apturēt transportlīdzekli, kurš apdraud citus ceļu satiksmes dalībniekus, tika pieņemts lēmums pielietot dienesta šaujamieroci," skaidroja Kursīte.

Pēc saspringtas un bīstamas pakaļdzīšanās policistiem izdevās apturēt transportlīdzekli. Nekavējoties tika aizturēts arī transportlīdzekļa vadītājs, 1972.gadā dzimis vīrietis, kurš pie transportlīdzekļa stūres bija sēdies ne tikai alkohola reibumā, bet arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Līdzīgi notikumi norisinājās arī Krāslavā, kur 17.oktobrī, plkst.9.36 policijas darbinieki pamanīja transportlīdzekli, pie kura stūres bija sēdies vīrietis bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Brīdī, kad vīrietis pamanīja viņa virzienā ejošu VP darbinieku, persona sāka bēgšanu.

Pēc neilga laika vīrietis iebrauca kādas pamestas privātmājas teritorijā, kur ceļš arī beidzās un personai nebija citas iespējas, kā apstāties. Pārkāpējs izrādījās 1997.gadā dzimis vīrietis, kurš pie automašīnas stūres bija sēdies vairāk nekā vienas promiles reibumā un bez transportlīdzekļa vadītāja tiesībām. Persona jau iepriekš bija vairākkārt nonākusi policijas redzeslokā.

"Saspringta 18.oktobra nakts izvērtās arī Balvu novadā, Tilžas pagastā, kur, veicot patrulēšanu, likumsargi pamanīja aizdomīgu automašīnu. Uz aizdomu pamata par to, ka transportlīdzekļa vadītājs varētu būt alkohola reibumā, likumsargi pieņēma lēmumu transportlīdzekli apturēt. Uz vairākkārtējiem policistu aicinājumiem apstāties autovadītājs nereaģēja un sāka bēgšanu," aprakstīja VP pārstāve.

Brīdī, kad transportlīdzeklis bija iebraucis pļavā un tālākā kustība nebija iespējama, vīrietis pameta transportlīdzekli un turpināja bēgšanu, taču pēc neilga laika likumsargiem izdevās noķert pārkāpēju. Tas izrādījās 1988.gadā dzimis vīrietis, kurš pie auto stūres bija sēdies 1,17 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

VP aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir nesavienojamas lietas.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
? 21.oktobris 2020 20:06
3 4 Atbildēt

Vernona ordeņa kavalieri, viņš aizstāv dzērājšoferus, tas ir fakts.

uupis 21.oktobris 2020 23:59
3 3 Atbildēt

JAP vernona kungs stāstīs ka gājējam ir jāpārliecinās par savu drošību, jo pie stures drīkst sēsties vernons 3 promiļu reibumā un viņam ir pajāt uz CSN prasībām, pajāt uz vārdiņu auzliegts, utt. utjp. tāpat kā tieslietu ministrijai, kurai dievkalpojumi NAV publisks pasākums!

650 21.oktobris 2020 22:53
2 2 Atbildēt

Fakts ir tikai viens- šie Nabadziņi PIRMO reizi savā nopelniem bagātajā mūžā atļāvās šādu darbību.Nejauši.Un še tev, kāda sagadīšanās, kāreiz uzreiz milicija tuvumā patrāpījās..

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti