Par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu aizturēti divi ceļu policisti 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.novembris 2020 11:36

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu aizturējis divas Valsts policijas amatpersonas, aģentūru LETA informēja IDB.

Abas satiksmes uzraudzības jomā strādājošās policijas amatpersonas, iespējams, no kāda ārvalstu kravas transportlīdzekļa vadītāja pieprasīja un pieņēma kukuli par izdarītā administratīvā pārkāpuma - Latvijas teritorijas šķērsošanas bez samaksātas autoceļu lietošanas nodevas - nenoformēšanu likumā paredzētajā kārtībā.

Abām policijas amatpersonām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums pildīt amata pienākumus.

Sīkāka informācija izmeklēšanas interesēs pagaidām netiek sniegta.

IDB priekšnieks Valters Mūrnieks uzsver, ka piecu gadu laikā, kopš tā dibināšanas, ir veicis plašu prevencijas darbu un diskutējis ar iestādēm par to, kā tās var veikt savu iekšējo risku kontroli un mazināt tos. "Tomēr izvērtējot noziedzīgu nodarījumu veidus, kuru izdarīšanā iespējami iesaistītas Valsts policijas amatpersonas, nākas secināt, ka saraksta augšgalā joprojām atrodas iespējamie noziedzīgie nodarījumi, kas saistīti ar kukuļošanu," norāda Mūrnieks.

Lai preventīvie pasākumi attaisnotos, ir jāapzinās to loma un jāiegulda liels darbs visām pusēm, norāda Mūrnieks.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Šoferīts 5.novembris 2020 15:57
4 0 Atbildēt

Tak sāciet maksāt policistiem normālu algu, kā tad tas policists ar 500-600 euro algu lai uztur ģimeni? Loģiski ka ir kārdinājums paņemt naudiņu. Kad būs 2k alga, trīcēs un drebēs par savu darba vietu, ka pat prātā nenāks pigorus taisīt.

mehs 5.novembris 2020 16:44
1 1 Atbildēt

Neticu, ka 2000 atturēs no kārdinājuma, bet kameras pie apģērba 24/7 gan atturēs + papadosa gadījumā konfiskācija +10 aiz restēm

LMT 5.novembris 2020 15:08
1 1 Atbildēt

Komentārs no Krapša?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti