Tukumā jauniešu kompānija saņem vairāku tūkstošu eiro sodu par komandantstundas un pašizolācijas neievērošanu un braukšanu bez vadītāja apliecības 8

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 2.janvāris 2021 18:59

Pagājušajā naktī Tukuma policija sodījusi jauniešu kompāniju, kura pārkāpusi virkni noteikumu, tostarp par komandantstundas neievērošanu, braukšanu bez vadītāja apliecības un pašizolācijas prasības pārkāpumu.

Valsts policijā aģentūru LETA informēja, ka Tukumā policisti pagājušajā naktī īsi pēc plkst.22 apturējuši kādu jauniešu kompāniju, kura turpinājusi pārvietoties savā transportlīdzeklī, neskatoties uz šī brīža komandantstundas ierobežojumiem. 

Kārtības sargi konstatēja, ka transportlīdzekļa vadītājam nav iegūta vadītāja apliecība, par ko viņš saņēmis 400 eiro sodu. Kā arī, ņemot vērā, ka persona atradusies ārpus mājās pēc plkst.22, papildus tika piemērots vēl 200 eiro sods.

Tāpat minētajā automašīnā atradās vēl trīs pasažieri, kuri bija iereibuši un pat izrādīja agresivitāti pret policistiem, tādēļ viens saņēma 300 eiro sodu, bet divi - 1500 eiro sodu. Tāpat, skaidrojot apstākļus, izrādījās, ka vienam no pasažieriem ir jāatrodas pašizolācijā, līdz ar to šai personai piemērots vēl papildu 1200 eiro liels sods.

Vakar Strenču novadā policija saņēma informāciju par iespējamu pulcēšanos. Pārbaudot informāciju, likumsargi konstatēja, ka kādā dzīvoklī atrodas vairākas personas ne no vienas mājsaimniecības, kā arī notiek kopīga alkohola lietošana. Ņemot vērā apstākļus, personu attieksmi un rupjos pārkāpumus, šajā gadījumā sešām personām piemērots sods 2000 eiro apmērā.

Vēl Vidzemes reģionā fiksēti divi gadījumi, kad personas, kuras atradušās ar savām automašīnām ārpus dzīvesvietas pēc plkst.22, nav pakļāvušās policistu likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli un sākušas bēgšanu. Valstspolicijā norādīja, ka bēgšana nav izdevusies. Vienā gadījumā bēgošajā automašīnā atradušās četras personas, kā arī izrādījies, ka transportlīdzekļa vadītājs bija sēdies pie stūres bez transportlīdzekļa vadītāja tiesībām un 2,4 promiļu reibumā. Autovadītājam piemērots 2000 eiro sods, bet katram pasažierim - pa 1000 eiro.

Aizvadītajā naktī ir fiksēti arī vairāki gadījumi, kad iedzīvotāji ir izturējušies agresīvi pret policijas darbiniekiem. Vēloties veikt datu pārbaudi, personas atteikušās izpaust savus datus, tādējādi nepakļaujoties policistu likumīgajām prasībām un arī veikuši fizisku pretošanos. Saistībā ar šiem gadījumiem uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi. 

Ir arī fiksēti vairāki uzbrukumi policijas darbiniekiem, kas beigušies bez smagām sekām, bet par notikušo ir sākti kriminālprocesi.

Jau ziņots, ka kopumā naktī no 1.janvāra uz 2.janvāri komandatstundas kontroles pasākumos pārbaudītas 4158 personas. Saistībā ar komandantstundas ierobežojumu neievērošanu policija sākusi 725 administratīvos procesus, kā arī fiksēti vēl 178 pārkāpumi, par kuriem tiks vēl sākti administratīvie procesi. Savukārt vēl 1319 gadījumos doti preventīvi norādījumi.
 

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
s 2.janvāris 2021 20:38
8 3 Atbildēt

Neko tādi mudaki tur paši sevi nesodītu, pat jā miesīga māte no kovida nomirtu. Tādiem debiliķiem vienīgais iedarbīgais sods būtu izvest mežā, kārtīgi nomazgāt ar policijas ūdens lielgabalu un palaist, lai iet meklē mājas. Vai arī publiski nopērt pilsētas laukumā.

c 2.janvāris 2021 19:27
6 3 Atbildēt

Vislabākais sods šiem dulburiem būtu no kovida miris tuvinieks, tad paši sevi sodītu ar domām ka ir atnesuši vīrusu mājās un aplaiduši tuviniekus.

viencexperc 4.janvāris 2021 2:52
2 0 Atbildēt

Tie taču demokrāti. Viņiem taču tā ir pieņemts. Viņu dzimtenē, militāristi bloķēja ciemus, kuros parādījās Ebola. Līķus apglabāja atsevišķās vietās.

Kad dabiskā atlase izdarīja savu, un ciemiem blokāde tika noņemta, tad pirmais, ko šie demokrāti darīja, - skrēja rakt vaļā kapus, lai apglabātu pēc tradīcijām.

Tad Ebola parādījās jau citur... tāpēc arī nbeizdevās izskaust, jo tie melnie demokrāti to neļāva.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti