Februārī varētu turpināt tiesāt pēc vērienīgas pakaļdzīšanās un šaušanas Ogrē aizturēto autovadītāju 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 9.janvāris 2021 11:55

Zemgales rajona tiesa Aizkrauklē februārī varētu turpināt tiesāt 2019.gada jūlijā pēc vērienīgas pakaļdzīšanās un šaušanas Ogrē aizturēto narkotikas lietojušo autovadītāju, noskaidroja aģentūra LETA.

Sākotnēji nākamā tiesas sēde lietā bija paredzēta nākamnedēļ. Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju un tās vairākkārtējo pagarināšanu, arī lietas izskatīšanai paredzētais laiks vairākkārt mainīts, un tagad lieta nozīmēta uz februāri.

Pašlaik plānots, ka sēde notiks 22.februārī plkst.10.

Vīrietim celta apsūdzība par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz desmit gadiem.

Tāpat viņš tiek apsūdzēts par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai sakarā ar tās likumisku dienesta darbību, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Jau ziņots, ka 2019.gada 24.jūlijā, ķerot par auto zādzību notiesātu vīrieti, policija viņa virzienā raidīja vismaz 15 šāvienus.

24.jūlijā ap plkst.19 policija no iedzīvotājiem saņēma informāciju, ka pa Krasta ielu Rīgā pārvietojas automašīna "Audi A6", un tā vadītājs izturas neadekvāti. Policija, piesaistot divas patruļpolicijas ekipāžas, mēģināja auto apturēt, taču autovadītājs policijas prasībām nepakļāvās. Maskavas ielā bēgli mēģināja bloķēt, taču viņš taranēja likumsargu auto un turpināja bēgšanu.

Tobrīd šofera aizturēšanā iesaistījās arī Rīgas pašvaldības policijas ekipāža, taču nesekmīgi, jo minētā ekipāža avarēja.

Pa to laiku bēgošais spēkrats iebrauca iedzīvotāju automašīnās. Vienā no spēkratiem tobrīd atradās sieviete un bērns, kuri guva nelielas traumas.

Atstājot Rīgas teritoriju, bēgošais autovadītājs uzņēma milzīgu ātrumu, traucoties ar vairāk nekā 200 kilometriem stundā.

Vajāšanā tika iesaistīti Salaspils iecirkņa darbinieki un Ogres policisti, kuri mēģināja izveidot bloķēšanas vietu. Ogres apkārtnē policisti automašīnas apturēšanā pielietoja šaujamieroci, raidot vismaz 15 šāvienus. Daļa no šāvieniem trāpīja bēgošā vīrieša ķermenī un vajāšanas pēdējā stadijā bēgošais vadītājs izraisīja avāriju ar policistu, kurš atradās uz motocikla. Policists avārijā guva kājas lūzumu.

Vēlāk noskaidrots, ka autovadītājs pie stūres bija sēdies narkotiku reibumā.
 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pļurkt 9.janvāris 2021 17:50
3 1 Atbildēt

Kur ta jau tik ātri tiesās - vēl pat 10 gadi nav pagājuši!!

viencexperc 9.janvāris 2021 22:30
2 2 Atbildēt

Ja cilvēks bēg no likumsargiem, tad viņam ir nopietns iemesls, vai viņš ir debils. Kas arī skaitās nopietns iemesls.

Un normālās valstīs tādus šauj zemē, bet mūsu šķībročiem, 15 šāvienu nepietika, lai tas nariks nesēdētu uz nodokļu maksātāju rēķina.

Bet iespējams, tā nav policistu vaina, bet debilo, neizglītoto muļķu, valdībā dēļ, ka policistiem ir pārāk maz šaušanas nodarbību.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti