Policija visā valsts teritorijā pievērsīs pastiprinātu uzmanību braukšanas ātruma kontrolei 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 21.aprīlis 2021 7:29

Piedaloties Eiropas ceļu policijas tīkla rīkotajā akcijā, šodien visā valsts teritorijā, Valsts policija pievērsīs pastiprinātu uzmanību atļautā braukšanas ātruma kontrolei, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Jau vairākus gadus pavasarī Eiropas Savienības dalībvalstīs tiek organizēts "24 stundu atļautā braukšanas ātruma kontroles maratons", taču šogad šai problemātikai ir veltīta ne tikai viena diena, bet visa nedēļa.

Latvijā šodien norisināsies 24 stundu ātruma kontroles maratons. Akcija notiks no plkst.6 un norisināsies līdz ceturtdienas plkst.6 rītā.

"Aizvien ir autovadītāji, kuri neapzinās, cik ļoti bīstams ir ātrums - tā pārsniegšana autovadītājam samazina iespēju laicīgi pamanīt un novērst bīstamību uz ceļa, bet palielina apdraudējumu gan sev, gan apkārtējiem. Šīs nedēļas mērķis ir veikt preventīva rakstura pasākumus, lai atturētu transportlīdzekļu vadītājus no atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanas, kā arī likt katram autovadītājam aizdomāties, vai tās pāris minūtes, kuras tiks iegūtas, pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu, attaisno radīto risku," uzsver Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis.

Lai gan policija ikdienā kontrolē to, lai tiktu ievēroti ceļu satiksmes noteikumi, akcijas laikā Valsts policija visā Latvijas teritorijā pastiprināti rūpēsies par satiksmes drošību un uzraudzīs satiksmes dalībniekus, lai tie ievērotu atļauto braukšanas ātrumu.

Šogad līdz 12.aprīlim konstatēti 18 354 ātrumpārkāpēji, visvairāk tieši Rīgas reģionā. Savukārt pērn šādā pat periodā Valsts policija pieķērusi 22 594 transportlīdzekļu vadītājus, kuri pārkāpuši atļauto braukšanas ātrumu.

2020.gadā kopumā bijuši 78 046 ātrumpārkāpēji, 26 682 no tiem Rīgas reģionā.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 21.aprīlis 2021 11:24
2 0 Atbildēt

Nu jau tā atklāti gribas paprasīt - kāda jēga no šīs "žvadzēšanas" par atļautā ātruma pārsniegšanas bīstamību.

Gribat ķerstīt - ķerat, bet pasākuma PR mani kā saka "ne,ebjot" un var pat teikt ka kaitina, jo ne nu uzraudzīs ( jo nav cilvēkresursu), ne arī kāds kuram vajag reāli dabūs pa biksēm, un kā nefiltrēja kur varētu pārkāpt un kur to kategoriski nedrīkstētu, tā arī nefiltrēs lielākā daļa ...

P.S. ja Policija darīs to kas tai ir jādara, tad pārkāpēju ķērstīšana nebūs jāpārvērš par "akcij-veida" pasākumu .... ar PR segumu ...

Vernons 21.aprīlis 2021 9:46
1 3 Atbildēt

Jančevska kungam jāpalasa Vīnes konvencijas par ceļu satiksmi un ceļa zīmēm 17. pants, "Ātruma samazināšana" un jāpajautā CSDD,kad tā beigs čakarēt Tautu un Ceļu policiju! Nu un kur ir sadaļa par brīdinājuma signāliem un to lietošanu? Un sadaļa ātruma samazināšana?

STOP signāls ar augšup paceltu roku 34 gadu garumā! Ko rakstīsiet protokolā? Nav ko ierakstīt!? "Čikāgas auns" Lukstiņš visus ved uz kautuvi! Kad tam pienāks gals?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Brabus 930 S – hibrīds ar 930 Zs jaudu un 4,4 l patēriņu uz 100 km (+ FOTO) 2

Vācijas tūninga uzņēmums Brabus pieteicis jaunāko modeli, sedanu Brabus 930 S, kas var lepoties ar modeļa indeksam atbilstošu zirgspēku skaitu. Lasīt vairāk

 

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 32

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

B10, XTL, HVO – Vācijā no aprīļa jauni dīzeļdegvielas veidi; autovadītājiem jābūt apdomīgiem 11

No aprīļa Vācijas degvielas uzpildes stacijās kļūst pieejama dīzeļdegviela ar apzīmējumiem B10, XTL, HVO. Autovadītāju uzmanība tiek vērsta uz to, ka nebūt ne katrs auto ir piemērots darbināšanai ar jauno degvielu. Lasīt vairāk

 

Pēdējie 150 - BMW atvadās no manuālās pārnesumkārbas Japānā 13

BMW izstrādājis īpašo versiju M3 MT Final Edition, kas paredzēta Japānas tirgum un iezīmē atvadas no trīs pedāļu modeļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti