Vidzemē apturēts autovadītājs bez tiesībām, kurš traucies ar ātrumu 184 kilometri stundā 5

 

Foto: VP

Nozare.lv | 7.maijs 2021 11:13

Vidzemē apturēts autovadītājs bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kurš traucies ar ātrumu 184 kilometri stundā (km/h), aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Svētdien, 2.maijā, ap plkst.15.30 Satiksmes uzraudzības rotas inspektori, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību Līgatnes novadā, uz autoceļa Augšlīgatne - Skrīveri fiksēja kādu "Audi" markas automašīnu, kuras vadītājs bija īpaši steidzīgs. 

Pēc Vaskānes teiktā, transportlīdzekļa vadītājs pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu par vairāk nekā 90 kilometriem stundā - vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, pārgalvīgais šoferis traucās ar 184 km/h.

Pārbaudot automašīnas vadītāju, policija konstatēja, ka pie "Audi" stūres sēdies 2001.gadā dzimis jaunietis, kuram nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību, sacīja Vaskāne.

Viņa norādīja, ka policijā sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi - gan par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas), gan par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 km/h.

Valsts policija atgādina, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana samazina autovadītāja spēju laikus reaģēt uz apkārt notiekošo, tādējādi apdraudot gan paša, gan citu satiksmes dalībnieku drošību.

 
Visi komentāri
 
reku 7.maijs 2021 11:54
1 1 Atbildēt

Stop!Par ātruma pārsniegšanu viņu nevar sodīt jo viņam nav tiesību,viņš nav parakstījies par iegūtajām zināšanām.Pat krievu armijā kad pieņēma prisjagu bija jāparakstās un tad tevi varēja sodīt likumīgi.Transporta līdzekļa vadīšana bez atbilstošām kat.tiesībām,viss.

Reku 7.maijs 2021 12:20
3 3 Atbildēt

Iebāztu viņu nometnē pastrādāt spaidu darbos, laukā iznāktu lēnīgāks

Krotow 7.maijs 2021 14:08
2 2 Atbildēt

Nezināšana neatbrīvo no atbildības.

Meeris 7.maijs 2021 19:03
4 0 Atbildēt

vismaz neatņems tiesības uz termiņu, var mierīgi braukt neoficiāli tālāk .

es 8.maijs 2021 10:58
1 1 Atbildēt

Vienīgi jāpieņem likums par transporta līdzekļa konfiscēšanu un utilizēšanu. Tad varbūt beidzot sapratīs šie bezsmadzeņu braucēji.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti