Apdzīvotā vietā ar 136 km/h braucošs "Bentley" vadītājs tiek pie 540 eiro soda un tiesību lieguma 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 19.jūlijs 2021 17:42

Aizvadītajā nedēļā kādam "Bentley" vadītājam, kurš apdzīvotā vietā braucis ar 136 kilometru stundā (km/h) ātrumu, piemērots 540 eiro sods un tiesību liegums uz gadu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Trešdien, 14.jūlijā, policijas Bauskas iecirkņa darbinieki, veicot dienesta pienākumus, konstatēja automašīnu "Bentley", kas Vecumniekos, Rīgas ielā, brauca ar ātrumu 136 km/h, tādējādi pārsniedzot pieļaujamo ātrumu par 86 km/h. Autovadītājs skaidroja, ka esot ļoti steidzies.

Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un steidzīgajam autovadītājam piemērots transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas liegums uz 12 mēnešiem, kā arī naudas sods 540 eiro.

Policijā atgādina, ka atbilstoši Ceļu satiksmes likumam par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu par vairāk nekā 60 km/h ar vieglajiem automobiļiem, ja tas izdarīts apdzīvotā vietā, transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu no 540 līdz 680 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz 12 mēnešiem.

Policijā arī uzsver, ka bezatbildīga un pārgalvīga autovadītāju rīcība apdraud ne tikai pašu transportlīdzekļa vadītāju, bet arī citus ceļu satiksmes dalībniekus.

 
Visi komentāri
 
anoagask 20.jūlijs 2021 11:25
4 0 Atbildēt

sodam jābūt maksimālajai vērtībai no fiksētas summas un % no auto vērtības. 500 eur bentley braucējam ir sīcene.

+86kmh piemēram 10% no auto vērtības, apdzīvotā vietā vai ceļa darbu zonā x2

... 20.jūlijs 2021 13:47
3 1 Atbildēt

Neattaisnoju konkrēto vadītāju un ātruma pārsniegšanu, bet nu objektīvi skatoties liela daļa tā saucamās Rīgas "ielas" ir prasts lauku ceļš un balto zīmi varēja likt krietni tālāk no oficiālās robežas. OK (70) vēl būtu pamatoti...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti