Pusaudzis ar vecāku automašīnu pa Rīgu bēg no policijas ar ātrumu 192 km/h (precizēts 20.00) 20

 
VP | 19.jūlijs 2021 17:44

17. jūlijā pulksten 02.25 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona likumsargi, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, 11. novembra krastmalā Rīgā fiksēja kādu autovadītāju, kurš apdzīvotā vietā krietni pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu un brauca ar 145 km/h.

Steidzīgais autovadītājs, ieraugot policijas automašīnu, negrasījās savu automašīnu apturēt, bet palielināja braukšanas ātrumu un no 11. novembra krastmalas devās pāri Akmens tiltam, spēkratam “Mercedes” sasniedzot braukšanas ātrumu 192 km/h. Jāpiebilst, ka konkrētajā vietā atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h. Tātad atļauto braukšanas ātrumu vadītājs pārsniedza aptuveni par 142 kilometriem.

Vien trīs minūtes vēlāk, pulksten 02.28, kad autovadītājs jau bija pārkāpis vairākus būtiskus ceļu satiksmes noteikumus, pēkšņi nolēma automašīnu apturēt kādā Āgenskalna mikrorajona šķērsielā. Operatīvi reaģējot, ceļu policijas bataljona likumsargi sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljona darbiniekiem turpat netālu no automašīnas apturēja arī vadītāju, kurš bija vēlējies pamest notikuma vietu. Tika noskaidrots, ka automašīnu vadīja vien 16 gadus jauns jaunietis, kurš, vecākiem nezinot, bija paņēmis viņu transportlīdzekli. Tāpat automašīnā atradās vēl četri pasažieri. Jāatzīmē, ka automašīnas vadītājs nebija lietojis grādīgos dzērienus.

Neilgi pēc tam, kad vadītājs savu spēkratu bija atstājis pamestu, sāka dūmot automašīnas motortelpa, kas jau pēc brīža sāka dega ar atklātu liesmu. Notikuma vietā ieradās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, lai likvidētu degšanu. Neviens necieta šajā situācijā.

Jaunietim par pārkāpumiem un piedzīvojumu, kas ātri vien pārtapa pārdzīvojumā, uzsākti trīs administratīvo pārkāpuma procesi – par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, braukšanu bez autovadītāja tiesībām un luksofora šķērsošanu pie sarkanā gaismas signāla. Jaunietim kopā ar vecākiem būs jāierodas uz lietas izskatīšanu par pieņemto lēmumu.

Valsts policija uzsver – šāda rīcība ir klaja bezatbildība gan pret savu, gan līdzcilvēku drošību! Aicinām autovadītājus izturēties atbildīgi – nebraukt pārgalvīgi un bezatbildīgi, tādējādi paglābjot no iespējams nepatīkamām sekām!

 
20 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ments 19.jūlijs 2021 18:02
9 0 Atbildēt

Domāju sīkai būtu turpinājis bēgt, ja nepazustu jauda, meršu problēma, tie netur slodzi, nemaz nebrīnos, ka nodega.

Kaķis 19.jūlijs 2021 22:58
9 4 Atbildēt

Es gan tēvu, gan dēlu ieliktu cietumā un vēl sodu liktu samaksāt. Kārtējais kaut kāds biezo dēliņš, izlaidenis. Tas sīkais kretīns tak varēja kādu ģimeni padarīr par nelaimes čupiņu. Lai atbild pēc pilnas programmas. Vecāki vainīgi, ka izaudzinājušas tādu nelietīgu dīgdieni. Tēvam tiesības nost uz mūžu, mātei ja ir tiesības nost uz mūžu un pašu kverpli vispār ņemt policijas uzskaitē, lai viņš nekad netiktu pie tiesībām.

Bikeseksual 20.jūlijs 2021 13:41
6 0 Atbildēt

Nejauc autorastu ar velosipēdistu pie auto stūres! ČAlim nav tiesību, tātad velosipēdists! Un ja ar mersi brauc tāpat kā ar velo, tad te mēs redzam rezultātu!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti