Septiņas stundas ceļu policijas automašīnā: noķerts dzērājšoferis un ātrumpārkāpēji (+ VIDEO) 2

 
Valsts Policija | 22.septembris 2021 10:24

Lai lūkotu, kā “ROADPOL Drošības dienu” laikā un arī ikdienā satiksmē piedalās autovadītāji, pirmdien, 20. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvji pavadīja vienu darba dienu kopā ar Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem.

Šoreiz mūsu ceļš veda no Rīgas, gar Cēsīm un līdz Valmierai, kā arī atpakaļ uz Rīgu. Ceļā devāmies ar netrafarēto policijas transportlīdzekli. Brauciena laikā tika apturēti vairāki autovadītāji, kuriem tika konstatēti dažādi ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi.

Diemžēl vienam autovadītājam pat nācās šķirties no transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām, jo pie spēkrata stūres viņš bija sēdies “kunga prātā”. No rīta kolēģi pa ceļam uz Čiekurkalnu pamanīja kādu visai pārgalvīgu “Volvo” vadītāju, kurš, apbraucot rīta sastrēgumus, pārkāpa virkni ceļu satiksmes noteikumus – vadītājs šķērsoja dubulto ceļa horizontālo apzīmējumu, brauca pa pretējā virziena braukšanas joslu un vēl iebrauca krustojumā pie aizliedzošā luksofora gaismas signāla.

Steidzīgais transportlīdzekļa vadītājs tika apturēts un viņam tika sastādīts administratīvā pārkāpuma lēmums par agresīvu braukšanu, kas autovadītājam izmaksās 70 eiro un viņš savā īpašumā iegūs sešus soda punktus. Tālāk mūsu kopīgais ceļš veda no Čiekurkalna uz Juglas pusi, kur netālu no izbraukšanas no Rīgas kolēģi pamanīja kādu kravas automašīnas vadītāju, kura braukšanas maniere likās nepārliecinoša, tādēļ piebraucām tuvāk tai un konstatējām, ka automašīnas vadītājs braukšanas laikā izmanto telefonu. Autovadītājs tika apturēts un šoreiz tika tikai pie brīdinājuma, jo pats atzina savu vainu, kā arī viņa pārkāpumu vēsture bija tīra.

Turpinājām braukt Siguldas virzienā, kad kolēģu uzmanību piesaistīja kāda “BMW” automašīna. Pārbaudot informāciju par šo transportlīdzekli, atklājās, ka tai nav iegādāta īpašnieka obligātā civiltiesiskā transportlīdzekļu apdrošināšana (OCTA). Pats vadītājs atzina, ka nav pamanījis, ka atkal ir jāiegādājas OCTA. Šajā brīdī ir jāatgādina, ka par piedalīšanos ceļu satiksmē ar transportlīdzekli, kuram nav OCTA, tā vadītājam var piemērot naudas sodu 85 līdz 120 eiro, savukārt transportlīdzekļa īpašniekam var piemērot naudas sodu no 350 līdz 650 eiro! Braucot cauri Siguldai, radars fiksēja pretī braucošu automašīnu “Volvo” ar ātrumu 87 km/h, atļauto 50 km/h vietā. Vadītājs tika apturēts un par pārkāpumu sastādīts administratīvā pārkāpuma lēmums.

Ceļu turpinājām nu jau Cēsu virzienā, kur tobrīd satiksmes dalībnieki akurāti ievēroja ceļu satiksmes noteikumus un respektēja apkārtējos dalībniekus. Pabraucot garām Cēsīm, Priekuļu novadā pamanījām vēl kādu automašīnu bez OCTA. Šoreiz tika apturēta automašīna “Audi”. Tā kā automašīnu nevadīja tās īpašnieks, tad sods par šo pārkāpumu ir jāmaksā gan automašīnas vadītājam, gan īpašniekam.

Nogriežoties atpakaļ uz ceļa, kas ved līdz Rīgai, mierīgi turpinājām savu ceļu, līdz mašīnas radars fiksēja kādu automašīnu, kas ārpus apdzīvotas vietas brauca ar 143 km/h, atļauto 90 km/h vietā. Veikli apgriezāmies braukšanai pretējā virzienā, panācām un apturējām steidzīgo automašīnas “BMW” šoferi. Kolēģis no Speciālo uzdevumu nodaļas piegāja klāt autovadītājam, izskaidroja situāciju, taču autovadītāja darbības un runas veids likās aizdomīgs, tādēļ vadītājam tika veikta alkohola pārbaude izelpā un diemžēl tika konstatētas vairāk nekā divas promiles. Līdz ar to vadītājs ceļu turpināt nedrīkstēja un bija jāmeklē šoferis, kas nogādās viņu un viņa spēkratu mājās. Nākamos piecus gadus šim autovadītājam būs jāmeklē cits pārvietošanās veids, jo tiesības par šādu alkohola pakāpi tiek atņemtas uz pieciem gadiem. Par šo pārkāpumu ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process, savukārt par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu ir sastādīts administratīvā pārkāpuma lēmums un uzlikts naudas sods 220 eiro apmērā.

Par laimi šo autovadītāju pamanīja likumsargi, un viņš savas bezatbildības dēļ nebija iekļuvis vai izraisījis traģisku situāciju. Jāpiebilst, ka transportlīdzeklī atradās arī pasažieris. Tas nozīmē, ka šis vadītājs pārlieku riskēja ne tikai ar savu, bet arī līdzcilvēku drošību un dzīvību. Kad tika noformēts šis pārkāpums, sagaidīts šoferis, kurš dzērušo autovadītāju nogādās mājās un sakārtoti atbilstošie dokumenti, devāmies atpakaļ uz Rīgu.

Atgriežoties galvaspilsētā, Brīvības ielā apstājāmies pie luksofora sarkanā gaismas signāla, bet pēkšņi mums garām, neievērojot aizliedzošo gaismas signālu, pabrauca automašīna “Nissan”. Tālu gan autovadītājs netika, jo pēc brīža tika apturēts un viņam tika izskaidrots, ka šāda rīcība ir bīstama un par to pienākas sods un četri soda punkti.

 
Visi komentāri
 
anoagask 22.septembris 2021 11:19
0 0 Atbildēt

BMW paņēma ar 140 apdzīšanas beigās - vai paņemtu, ja būtu bremzējis sparīgāk??? katrā ziņā tieši pirms apturēšanas brauca kā jēriņš uz 90, iespējams, ka ragaino škodu+ apgriešanās manevru bija pamanījis

reku 22.septembris 2021 14:00
0 0 Atbildēt

Būt šmigā un vālēt uz 140.Cik stulbam jābūt.Ja iedzēris nevari braukt tā ka neizcelies tad vajag vēl trenēties.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti