Pirmdienas naktī spēkrata “Audi” vadītājs traucās ar 238 km/h apdzīvotā vietā! (+ VIDEO) 24

 
iAuto | 12.oktobris 2021 15:27

Naktī no pirmdienas uz otrdienu Rīgā, uz Dienvidu tilta Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona darbinieki, veicot satiksmes uzraudzību ar netrafarēto automašīnu fiksēja kādu spēkrata “Audi” vadītāju, kurš apdzīvotā vietā, riskējot gan ar savu, gan apkārtējo drošību un dzīvībām, bija pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu par 168 km/h.

Šonakt, 12. oktobrī, ap pulksten 00.40 Valsts policijas Ceļu policijas bataljona darbinieki, patrulējot pamanīja kādu “Audi” markas automašīnu, kas traucās pa Dienvidu tiltu Ziepniekkalna ielas virzienā.

Policijas automašīnas radars fiksēja automašīnu brīdī, kad tā bija braukusi ar 238 km/h apdzīvotā vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 70 km/h. “Audi” vadītājs, pamanot, ka ir pieķerts pārkāpuma veikšanā, pakāpeniski samazināja braukšanas ātrumu un, nobraucot no tilta uz Ziepniekkalna ielu, un policisti automašīnu apturēja.

Likumsargi, pārbaudot spēkrata vadītāja identitāti, konstatēja, ka pie “Audi” stūres bija sēdies kāds 1997. gadā dzimis vīrietis. Jāpiemin, ka ātrums nebija vienīgais šī autovadītāja pārkāpums. Pārgalvīgajam spēkrata vadītājam tika sastādīti vairāki administratīvo pārkāpumu lēmumi.

Par tik bīstamu ātruma izvēli piemērots maksimālais sods – 680 eiro. Tāpat spēkrata vadītājam piemērots 570 eiro liels naudas sods par tā vadīšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Likumsargi arī konstatēja, ka transportlīdzeklim nav iegādāta tā īpašnieka obligātā civiltiesiskā apdrošināšana, kā arī nav izieta valsts tehniskā apskate un tas nav reģistrēts noteiktā kārtībā. Par šiem trim ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem kopumā tika piemērots 380 eiro liels naudas sods.

Valsts policija aicina autovadītājus būt atbildīgiem – braucot agresīvi un pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu, tiek apzināti un ļaunprātīgi apdraudēta ne tikai sava, bet arī apkārtējo drošība!
 
 

 
 

 
24 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Janka 12.oktobris 2021 17:14
12 5 Atbildēt

Ko var auklēties ar šādiem, tāda impotence un iecietība no valsts puses. Šeit prasītos sods+ sabiedriskais darbs/sutkas+ auto konfiskācija, kā civilizētā valstī.

ezis71 12.oktobris 2021 17:43
6 7 Atbildēt

Feisītī viens pareizi pateica-pārāk maigi sodi,10 štukas un gads ķurķī liktu padomāt.

Summa 12.oktobris 2021 15:47
5 0 Atbildēt

380 ir krietni mazāk, kā visu sodu summa. Iedeva pastāvīgā klienta atlaidi?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti